ΕΤΣΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Φ/Β
Οι ραγδαίες εξελίξεις μετά το Διοικητικό Συμβούλιο της 24/6/2020 δημιουργούν ένα νέο σκηνικό. Καλύτερο …δεν μπορείς να πεις ότι (θα) είναι, ωστόσο χειρότερο δεν γίνεται.

Άρα, ο Σύνδεσμος και τα χιλιάδες Μέλη δεν έχουν να ..χάσουν κάτι περισσότερο, από όσα φρόντισαν ήδη να χαθούν, “κάποια”  Κυβερνητικά στελέχη.
Βασιζόμαστε αγαπητέ αναγνώστη, στο μυαλό σου. Αυτό -και μόνο αυτό- πρέπει να βάλεις σε ημιλειτουργία και όλα θα ‘ρθουν μόνα τους.

Μέχρι την επόμενη Παρασκευή 3/7/2020 θα έχουμε απανωτά θέματα. Ας δούμε συνοπτικά, τι θα παρελάσει στην οθόνη μας τις επόμενες ημέρες:

ΠΕΝΤΕ ΜΠΛΟΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ: Είχαμε συνηθίσει, στα μπλόκα να βρίσκονται οι αγρότες, ωστόσο οι καιροί αλλάζουν και πλέον η Πολιτεία βάζει μπλόκο στους αγρότες.
Θα δούμε σε ποια 5 σημεία έχουν σκόπιμα μπλοκάρει τα αγροτικά φωτοβολταϊκά, αφήνοντας πλήρη ασυδοσία στους “τσιφλικάδες της ενέργειας“.
ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
Φυσικά θα δημοσιεύσουμε το Δελτίο Τύπου που όπως είπαμε θα εκδώσει ο Π.Σ.Α.Φ.
ΦΑΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΦΑΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ:
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δούμε πως στήθηκε η “σωτηρία των αγροτών” με το net metering, με απώτερο στόχο να μπλοκάρουν τα αγροτικά φωτοβολταϊκά.
Θα δούμε έγγραφο του Υπ. Ενέργειας με ημερομηνία Μαίου 2020, το οποίο “αντιγράφει” πλήρως το afo.gr, που τον Ιανουάριο 2020 έγραφε:
Με άριστο πρόσχημα την προτεραιότητα του Net Metering περιορίζουν την χαραμάδα των αγροτικών φωτοβολταϊκών, ενώ (υποτίθεται) δίνουν προτεραιότητα στον Έλληνα αγρότη!
Είδατε εσείς κάποιον αγρότη να ασχολείται με το Net Metering, μετά τα Σχέδια Βελτίωσης; Πείτε μου κι εμένα το όνομά του…”

Δηλαδή 5 μήνες νωρίτερα περιγράψαμε -με απόλυτη ακρίβεια- το σενάριο του Υπ. Ενέργειας, για τους ισχυρισμούς που θα χρησιμοποιούσε ώστε να δικαιολογήσει το μπλόκο των αγροτών από τα φωτοβολταϊκά.
Στο ίδιο θέμα θα δούμε τις ευθύνες και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (του Υπουργείου των αγροτών!).
Στο ίδιο θέμα θα δούμε επίσης πως “κατάπιαν τα δίκτυα” του ΔΕΔΔΗΕ οι “τσιφλικάδες της ενέργειας” σε τέτοιο σημείο που ακόμα και ο Πρόεδρος του συλλόγου μας, που κατέθεσε αίτημα net metering για μόλις 20KW εδώ και 3 χρόνια, δεν μπορεί να το υλοποιήσει, διότι …δεν υπάρχει ούτε Watt ελεύθερο !!!
Έχει όμως …προτεραιότητα…! Δεν είναι λίγο αυτό…

ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ:
Θα δούμε αποσπάσματα από (όσες μπορέσουμε) δηλώσεις Μελών μας σε κανάλια, εφημερίδες και site, όπου -μετά την απόφαση Δ.Σ. της 24/6/2020– θα τονίσουν επισταμένως ότι:
– Στελέχη της Κυβέρνησης, με αποφάσεις που έλαβαν ή άλλες που αποφεύγουν να λάβουν, προσπαθούν να κλείσουν τον δρόμο των αγροτών, για την υλοποίηση αγροτικών φωτοβολταϊκών.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ:
Θα δούμε ρεπορτάζ από τις επικείμενες συσκέψεις που έχουν προγραμματιστεί τις ερχόμενες ημέρες, με τα πολιτικά κόμματα, καθώς και Κυβερνητικά στελέχη.
ΘΑ ΤΟΥΣ  ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ:
Παραφράζοντας μια φράση που ειπώθηκε το 1962 (“θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα“), θα δούμε με ποια διαδικασία και για ποιούς λόγους τα Μέλη μας θα “πρέπει” να υποβάλουν φακέλους, ακόμα και σε δίκτυα που (πρακτικώς) θα είναι κλεισμένα.
Το άρθρο αυτό, θα είναι προσβάσιμο μόνο στα premium Μέλη.
Συνιστούμε για το τρέχον δεκαήμερο, 4 φορές την ημέρα, ματιές στο afo.
Μετά φαγητού. Διότι ο νηστικός αναγνώστης …δεν είναι προσηλωμένος!
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ AFO.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ:
16/1/2020: Άβολες αλήθειες που ειπώθηκαν στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου
Ο “Συνήγορος του Διαβόλου” αποκάλυψε το σχέδιο αποπομπής των αγροτών, από τις αρχές του 2020
29/3/2020: Έχει ο 5os προτεραιότητα; Άρθρο του afo.gr
14/4/2020: Ερώτηση του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή
24/6/2020: Σε Δ.Σ. του Συνδέσμου αποφασίστηκε ομόφωνα η αντίδραση στα σχέδια του Υπουργείου Ενέργειας.
25/6/2020: Με αυτούς τους 5 τρόπους μπλόκαραν τα φωτοβολταϊκά των αγροτών
Ιούνιος 2020: Τέλος τα Δίκτυα σε Φωκίδα και Βοιωτία.
26/6/2020: Μηδαμινό το ενδιαφέρον για net metering. Μόλις 30 αιτήματα αγροτών σε όλη τη χώρα!
28/6/2020: Ρεπορτάζ της Καθημερινής για την άλωση της γης μας από …σεϊχηδες!
29/6/2020: Ο Δημ. Δημογιάννης για την μεθοδευμένη απένταξη των αγροτών (Video)
30/6/2020: Κώστας Σπανούλης: Οι πειρατές κατέλαβαν το Δίκτυα
1/7/2020: Κώστας Γιωτάκος: Μας διώχνουν, για να μείνουν οι …”πάρτα όλα” (video)!
2/7/2020: Μπαράζ κομπίνας από τις Ενεργειακές Κοινότητες

3 Comments

    1. Καλα μας κάνουν….αφού μυαλό δεν βάζουμε. Τι περιμένετε δηλαδή?….Εδώ ξεχάσαμε τι έγινε το 2014. Ενας λαός με κοντή μνήμη. Το πολύ 3μήνες.Ξεχάσαμε το αυθαίρετο κόψιμο των τιμών?…την παρακράτηση περί των 20χιλιάδων απ τον καθένα?….το έλλειμα του λογαριασμού? το οποιο έλλειμα ξαναήρθε, ενώ ειχε πλέονασμα μεχρι τον χειμώνα?…..ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ……..Θυμηθειτε ότι σας τα ειπα από πέρισυ το καλοκαιρι…και να που δεν έπεσα έξω..Και να δικαιωθουμε μετά από κινητοποιήσεις και τι έγινε?….Σημασία έχει πως σκέφτονται και τι εξυπηρετούν. Όσοι δεν το βλέπουν …είναι …κοντόφλαλμοι…ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ…..

Back to top button