ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
Συνεχίζεται η δημόσια τοποθέτηση των εκπροσώπων μας στα σοβαρά ΜΜΕ της χώρας, ώστε να μάθει όλη η κοινωνία την μεθόδευση σε βάρος των αγροτών.
Εκτενές θέμα με δηλώσεις του Κ. Σπανούλη παρουσιάζει ο Σταύρος Παϊσιάδης στον ΑγροΤύπο:

Ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός των αγροτών από την παραγωγή ηλεκτρισμού μέσω ΑΠΕ, επισημάνθηκε στο πρόσφατο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών (ΠΣΑΦ), που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα (24/6/2020), στα γραφεία του Συνδέσμου στην Καρδίτσα.

Όπως δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του ΠΣΑΦ κ. Κωνσταντίνος Σπανούλης, «η πραγματικότητα είναι ότι κάποιοι «πειρατές ενέργειας» έχουν καταλάβει τα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας).
Αυτό φαίνεται και από τις αιτήσεις που κατέθεσαν το 2019 οι αγρότες για φωτοβολταϊκά αλλά απορρίφθηκαν γιατί όπως μας ανέφερε ο ΔΕΔΔΗΕ το δίκτυο ήταν κορεσμένο. Και εμείς ρωτάμε από ποιους ήταν κορεσμένο;

Στην πραγματικότητα οι κατ’ επάγγελμα αγρότες δεν μπορούν να κατασκευάσουν Φ/Β Σταθμούς βάσει των Ν. 4254/2014 (net metering), Ν. 4602/2019 (Φ/Β Σταθμοί έως 500 kW) και Ν. 4643/2019 (25% αυτοπαραγωγή- 75% πώληση ηλεκτρικής Ενέργειας). Όλοι αυτοί οι νόμοι ουσιαστικά θεωρούνται ανενεργοί.

Έρχονται καταγγελίες στον Σύνδεσμό μας ότι ένα άτομο ελέγχει περίπου 100 ενεργειακές κοινότητες. Δεν μπορεί κάποιοι λίγοι επιχειρηματίες της ενέργειας (οι περισσότεροι μάλιστα προέρχονται από το εξωτερικό) να ελέγχουν όλο το δίκτυο της χώρας μας.

Τα φωτοβολταϊκά θα έδιναν ένα συμπληρωματικό εισόδημα στους αγρότες. Μάλιστα τα έργα χρηματοδοτούνται από τις τράπεζες. Με το net-metering (ή αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με ενεργειακό συμψηφισμό), θα μπορούσε να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Τώρα φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα από αυτά γιατί έχουν κάνει κατάληψη στο δίκτυο οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς ενέργειας.

Εμείς οι αγρότες ζητάμε να υπάρχουν ελεύθερα δίκτυα είτε με την αναβάθμισή τους από το ΔΕΔΔΗΕ είτε με πολιτική βούληση της κυβέρνησης. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε επαφές με εκπροσώπους της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων της Βουλής, τους οποίους θα ενημερώσουμε για το πρόβλημα και θα ζητήσουμε να κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση η οποία θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στην αγορά ενέργειας και θα επιτρέψει στους αγρότες να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά».

ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ:
– Σε πρόσφατο θέμα παρουσιάσαμε τις δηλώσεις Δημ. Δημογιάννη και Γιάννη Βάγκου
– Την Δευτέρα 29/6 όλα τα ΜΜΕ παίζουν το Δελτίο Τύπου του Συνδέσμου (αναλυτικό ρεπορτάζ τις επόμενες ώρες)
– Το μεσημέρι της 29/6 ο Κώστας Γιωτάκος μίλησε για το θέμα στον ραδιοφωνικό σταθμό FM 1 της Φθιώτιδας, το βράδυ της 29/6 εμφανίζεται στη Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας και το βράδυ της 30/6 στον τηλεοπτικό σταθμό Astra της κεντρικής Ελλάδας.
ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ AFO.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ:
16/1/2020: Άβολες αλήθειες που ειπώθηκαν στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου
Ο “Συνήγορος του Διαβόλου” αποκάλυψε το σχέδιο αποπομπής των αγροτών, από τις αρχές του 2020
29/3/2020: Έχει ο 5os προτεραιότητα; Άρθρο του afo.gr
14/4/2020: Ερώτηση του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή
24/6/2020: Σε Δ.Σ. του Συνδέσμου αποφασίστηκε ομόφωνα η αντίδραση στα σχέδια του Υπουργείου Ενέργειας.
25/6/2020: Με αυτούς τους 5 τρόπους μπλόκαραν τα φωτοβολταϊκά των αγροτών
Ιούνιος 2020: Τέλος τα Δίκτυα σε Φωκίδα και Βοιωτία.
26/6/2020: Μηδαμινό το ενδιαφέρον για net metering. Μόλις 30 αιτήματα αγροτών σε όλη τη χώρα!
28/6/2020: Ρεπορτάζ της Καθημερινής για την άλωση της γης μας από …σεϊχηδες!
29/6/2020: Ο Δημ. Δημογιάννης για την μεθοδευμένη απένταξη των αγροτών (Video)
30/6/2020: Κώστας Σπανούλης: Οι πειρατές κατέλαβαν το Δίκτυα
1/7/2020: Κώστας Γιωτάκος: Μας διώχνουν, για να μείνουν οι …”πάρτα όλα” (video)!
2/7/2020: Μπαράζ κομπίνας από τις Ενεργειακές Κοινότητες

One Comment

Back to top button