ΕΧΕΙ Ο 5os ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ;

Η Υψηλή Τάση της Κυριακής 29/3/2020
ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΛΕΣ...

Ευτυχώς που ήταν πέντε οι ομάδες και …είμαστε στην 5η. Εάν ήταν 6 …θα μας έβαζαν στην 6η!
Πάλι καλά να λέμε δηλαδή…!

Η ειρωνία είναι ότι στο προϊμιο της Υπ. Απόφασης, η περιγραφή είναι:
Καθορισμός ειδικού πλαισίου προτεραιότητας στην χορήγηση οριστικών Προσφορών Σύνδεσης…”
Δηλαδή, αυτός που είναι τελευταίος στη σειρά, έχει προτεραιότητα επί του κανένα!
Τι δεν καταλαβαίνεις…;

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Είναι η πρώτη φορά από το 2014, όπου σε Νομοσχέδιο ή Υπ. Απόφαση που αφορά σοβαρά θέματα των φωτοβολταϊκών, δεν υπάρχει καμία αναφορά στου αγρότες. Για πρώτη φορά…
Ε! κάποιος έπρεπε να κάνει την αρχή…

ΠΟΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟ...

Πονάνε ρε παιδί μου για τον κοσμάκη, αλλά παράλληλα η θέα τεράστιων “λιμνών” με φωτοβολταϊκά, είναι πιο …ελκυστική από τον “πόνο” για την μικρομεσαία τάξη.

ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΔΙΑ

Τουλάχιστον δεν θα γεμίσουν πλέον με …λάδια τα χωράφια μας!
Ή μάλλον δε θα γεμίσουν με …λάδια των αγροτών. Διότι, ως γνωστών τα …λάδια των μεγαλοσχημόνων δεν είναι βλαβερά για τα χωράφια! Μόνο τα …λάδια των αγροτών!
Διότι, πρέπει να ξέρεις από καλό λάδι (!), για να εκτιμήσεις ποιο λάδι είναι βλαβερό και ποιο λάδι είναι ωφέλιμο (γενικώς).

Γι αυτό και δόθηκε δικαίωμα 1MW στη γη υψηλής παραγωγικότητας. Διότι -παρ’ ότι ήταν και αυτό άχρηστο για έναν μικρομεσαίο παραγωγό- βόλευε τις “μεγαλοσχήμονες καταστάσεις”.

ΚΑΙ Ο ΕΚΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ

Έχει κατακλυστεί η ηλεκτρονική θυρίδα του afo.gr από μηνύματα που “συγχαίρουν” για την Υπουργική Απόφαση, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στα κοινωνικά δίκτυα που διατηρούμε.
Γράφει ο Γιώργος:
Κακοφάνηκε σε όλους μας η απόρριψη του αιτήματός μας για προτεραιότητα στην παραγωγή ηλ. ενέργειας .
Τυχαίνει μάλιστα να είμαι ένας από τους γεωπόνους που έκαναν πρακτική άσκηση στον αγροτικό εξηλεκτρισμό στην (τότε) Υ.Ε.Β, της Λάρισας. Όργωσα όλο τον κάμπο του νομού καταμετρώντας αποστάσεις από κεντρικά δίκτυα και βγάζοντας την απόδοση στην εθνική οικονομία της κάθε καλλιέργειας για κάθε έργο ηλεκτροδότησης που θα γινόταν. Γνωρίζω καλά πόσο συνέβαλε η αγροτιά στο στήσιμο αυτών των ηλεκτρικών δικτύων, στο ζωντάνεμα και τον εκσυγχρονισμό απέραντων εκτάσεων.
Θεωρώ επομένως δίκαιο το αίτημα του συλλόγου και έξυπνο τον τρόπο που το πάλεψε με το σύνθημα ”Tα δίκτυα δεν φύτρωσαν – τα έστησαν αγρότες” όσο και αν αυτά τα έργα (ιδίως τα παλιά) κατά τους οικονομολόγους θεωρούνται αποσβεσθέντα. Η αλήθεια είναι ότι αυτοί ήταν τότε οι μπροστάρηδες και από την ανάπτυξή τους έζησαν και ζουν χίλια δυο επαγγέλματα.
Κρίμα που την αλήθεια αυτή δεν συμμερίζεται η σημερινή κυβέρνηση και όλους τους θεωρεί ψυχρά, απλώς επιχειρηματίες.
Όλοι οι αγρότες εκφράζουν την …χαρά τους, διότι -ως γνωστόν- στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι έξι πρώτοι ονομάζονται Ολυμπιονίκες. Άρα, είσαι 5os Ολυμπιονίκης. Δεν είναι και λίγο!
Βρε δεν έχει καμία σημασία το ότι δεν υπήρχε έκτος αθλητής. Σε έβαλαν στην 5η θέση. Είσαι μέσα στους …πρώτους!

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι -κατά την κρίση των υπευθύνων- οι αγρότες δεν δικαιούνται να έχουν μισό βηματισμό περισσότερο, ώστε να φτάσουν σε δίκτυα που οι ίδιοι πλήρωσαν.
Διαπιστώνουμε (και επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις), ότι έγινε “σημαία” της ….”εύνοιας” προς τους αγρότες η αυτοκατανάλωση, με την οποία -σήμερα- ουδείς ασχολείται, γι αυτό και δεν υπήρξε καμία ενόχληση για την “συγκεκριμένη προτεραιότητα” από κανένα κλάδο.
Διαπιστώνουμε, ότι για πρώτη φορά σε Κυβερνητική απόφαση που αφορά άμεσα και σφόδρα τα φωτοβολταϊκά, τους αγρότες και τη γη τους, δεν γίνεται καμία αναφορά στους αγρότες.

Η ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ

Μια Υπουργική Απόφαση, αλλάζει. Φυσικά και αλλάζει.
Σε αυτό τον αγώνα, ήδη έχουν συστρατευθεί εκατοντάδες Μέλη, όπου -μεταξύ άλλων- θέτουν σε Βουλευτές ένα συγκεκριμένο ερώτημα:
-«Γιατί, ενώ βρήκατε έτοιμο ένα νομοθετικό πλαίσιο για βιώσιμα αγροτικά φωτοβολταϊκά, εξοστρακίζεται τους αγρότες από την υλοποίηση;
Είστε υπέρ των πολλών ή υπέρ των ολίγων…;»

ΜΝΗΜΕΣ

Θυμόμαστε “λεπτό προς λεπτό” όσα έγιναν από το 2013 μέχρι σήμερα, στο “περιβάλλοντα χώρο” του Συνδέσμου. Θυμόμαστε πρόσωπα, αποφάσεις, απόψεις κλπ.
Κι αν κάτι ξεχάσουμε, έχουμε το υπερ-αρχείο του afo.gr ώστε να βοηθήσει τη μνήμη ημών και υμών.
Έτσι λοιπόν θα ενθυμούμαστε και θα μνημονεύουμε δημοσίως (για να βοηθάμε τους ξεχασιάρηδες), ότι στις 20 Μαρτίου 2020, κάποιοι αποφάσισαν ότι η “μικρομεσαία τάξη” …ενισχύεται από την …5η θέση (όταν μάλιστα …απουσιάζει ο 6os!).

Όποιοι δεν αντιλήφθηκαν ακόμα (ακόμαααα;) την συσπείρωση και το μέγεθος αυτού του συλλόγου θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν το IQ τους.
Η εισροή εξαπάτησης σε αυτό το σύλλογο, διαρκεί 72 ώρες. Και αυτές πέρασαν προ πολλού…

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ 26/3/2020

Όλο τα παραπάνω κείμενο συντάχθηκε πριν τις εξελίξεις της 26/3/2020 οι οποίες -φαίνεται- ότι δρομολογούν κάποια καινούργια θετικά βήματα.
Όμως, όπως πολύ σωστά είπε ο υφ. αγροτικής ανάπτυξης στην Γενική μας Συνέλευση, «…ο αγρότης που θα πάρει προτεραιότητα σε ένα δίκτυο που δεν χωράει κανένα, είναι πρώτος από το τίποτα…» έτσι και σε αυτή την περίπτωση ισχύει το εξής:
Ο αγρότης που έχει την δυνατότητα τιμής 0,065 για όλο το έτος 2021, δεν έχει τίποτα, εφόσον δεν θα υπάρξει δίκτυο στην περιοχή του!

Μάλιστα, σε αυτούς τους αγρότες (που δεν έχουν δίκτυο) θα μπορούσε -για όλο το έτος 2021– να τους δοθεί τιμή ….3 €υρώ ανά κιλοβατόρα!
Έτσι κι αλλιώς δεν επηρεάζει κανένα, αφού δεν πρόκειται να συνδεθούν…

ΚΑΙ ΩΣ ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ...

Επιπρόσθετα όμως, επειδή το δαιμόνιο του αγρότη είναι ανεξάντλητο, υπάρχει μία σοβαρή επενδυτική επιλογή, για τους (πάρα πολλούς) αγρότες που δεν θα συνδεθούν:
Να κάνουν το φωτοβολταϊκό τους ….μπαγλαμά.
Και επειδή -όπως πάντα- μιλάμε (και προτείνουμε!) με αποδείξεις:
ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ AFO.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ:
16/1/2020: Άβολες αλήθειες που ειπώθηκαν στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου
Ο “Συνήγορος του Διαβόλου” αποκάλυψε το σχέδιο αποπομπής των αγροτών, από τις αρχές του 2020
29/3/2020: Έχει ο 5os προτεραιότητα; Άρθρο του afo.gr
14/4/2020: Ερώτηση του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή
24/6/2020: Σε Δ.Σ. του Συνδέσμου αποφασίστηκε ομόφωνα η αντίδραση στα σχέδια του Υπουργείου Ενέργειας.
25/6/2020: Με αυτούς τους 5 τρόπους μπλόκαραν τα φωτοβολταϊκά των αγροτών
Ιούνιος 2020: Τέλος τα Δίκτυα σε Φωκίδα και Βοιωτία.
26/6/2020: Μηδαμινό το ενδιαφέρον για net metering. Μόλις 30 αιτήματα αγροτών σε όλη τη χώρα!
28/6/2020: Ρεπορτάζ της Καθημερινής για την άλωση της γης μας από …σεϊχηδες!
29/6/2020: Ο Δημ. Δημογιάννης για την μεθοδευμένη απένταξη των αγροτών (Video)
30/6/2020: Κώστας Σπανούλης: Οι πειρατές κατέλαβαν το Δίκτυα
1/7/2020: Κώστας Γιωτάκος: Μας διώχνουν, για να μείνουν οι …”πάρτα όλα” (video)!
2/7/2020: Μπαράζ κομπίνας από τις Ενεργειακές Κοινότητες

4 Comments

  1. επιβαιβεωνεται για αλλη μια φορα η ανιση μεταχειριση , ο τιτλος του αρθρου ειναι η απαντηση προς ολους αυτους που υποτιμουν την νοημοσυνη μας ,ευχαριστω δεν θα παρω την προτεραιοτητα την αφηνω για τον επομενο, καλη δυναμη σε ολους μας

Back to top button