ΝΕΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: ΑΠΟΡΡΙΨΕΙΣ ΔΕΔΔΗΕ ΣΕ ΔΟΜΟΚΟ, ΕΛΑΣΣΟΝΑ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Εμπλουτίζονται τα απορριπτικά έγγραφα σε αγρότες και μικρούς ιδιώτες!
ΔΕΔΔΗΕ

Με μια πολύ πρόχειρη εκτίμηση, μπορούμε να πούμε ότι σήμερα έχουμε δύο απορρίψεις για κάθε 5 θετικές απαντήσεις, ενώ στο προσεχές διάστημα αυτό αναμένεται να αντιστραφεί και να έχουμε (έως και) μόνο απορριπτικές απαντήσεις.

Στις “απορριπτικές απαντήσεις” βεβαίως εννοούμε και τις περιπτώσεις όπου οι “όροι σύνδεσης” υπερβαίνουν τις 50.000€, ένα ποσό που θεωρείται δυσβάσταχτο.

Ας δούμε τέτοιες περιπτώσεις….

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Στην Ελασσόνα του Ν. Λάρισας, έχουμε 3 αρνητικές απαντήσεις σε κτηνοτρόφους, για φωτοβολταϊκά μόλις 100kW σε αιτήματα που υποβλήθηκαν τον Οκτώβριο του 2019:
ΕΛΑΣΣΟΝΑ
  ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ:
Στην Καρδίτσα -όπως είπαμε και σε προηγούμενο θέμα– έρχονται πλέον σωρηδόν τα απορριπτικά.
Σε γραμμές με εμπλεκόμενα χωριά: Καρποχώρι, Άμπελος και πέριξ αυτών, γραμμές δεν υπάρχουν.
Στο έγγραφο βλέπουμε “όρους σύνδεσης” …μόλις 85.500€, για αίτημα από αγρότισσα στην περιοχή Σοφάδων.
ΣΟΦΑΔΕΣ
ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΟΜΑΔΑ, ΣΤΟΝ ΔΟΜΟΚΟ:
Σε περιοχή του Δομοκού, ο ΔΕΔΔΗΕ προτείνει δημιουργίας “ομάδας” 8 παραγωγών, οι οποίοι θα επιμεριστούν το κόστος αναβάθμισης του Δικτύου. Και σε αυτή την περίπτωση όμως, το κόστος είναι τεράστιο. Απαιτούμενο ποσό ανά παραγωγό: 77.000
ΔΕΔΔΗΕΔΟΜΟΚΟΣ


Όπως μας ενημέρωσαν τα συγκεκριμένα Μέλη από τον Δομοκό, έχουν απορρίψει αυτή την επιλογή, λόγω (φυσικά) του υπέρογκου κόστους.

Δείτε και προηγούμενα απορριπτικά που παρουσιάσαμε από:
ΒΟΙΩΤΙΑ, ΦΩΚΙΔΑΑΓΡΙΝΙΟ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ-ΗΛΕΙΑ

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΑ

AFO MENUΣτην προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύνδεσμος για την ένταξη των αγροτικών φωτοβολταϊκών στον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας με καθορισμό ποσόστωσης, θα ήταν πολύ χρήσιμο να έχουμε μία συλλογή των απορριπτικών εγγράφων του ΔΕΔΔΗΕ, που έλαβαν Μέλη μας, αγρότες ή και ιδιώτες.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι περιοχές που έχουν πολλές απορριπτικές απαντήσεις, προφανώς θα έχουν ένα πλεονέκτημα χρόνου αναβάθμισης, στο σκεπτικό και προϋπολογισμό του ΔΕΔΔΗΕ.
ΑΠΟΡΡΙΨΗ
Γι΄ αυτό λοιπόν, εφόσον λάβατε απορριπτικό η υψηλούς όρους σύνδεσης (άνω των 45.000€), συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα ώστε να συγκεντρώσουμε τα στοιχεία ανά περιοχή και να εκμεταλλευτούμε αυτή την ιδιαίτερη δυναμική που έχουμε, για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Στείλτε μας τα στοιχεία!

Back to top button