ΑΠΟΡΡΙΨΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΕΔΔΗΕ ΣΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ
Συνεχίζεται η μαζική αποστολή απορριπτικών σε αγρότες για σύνδεση με το Δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ

Νέα απορριπτικά παρέλαβαν Μέλη μας, στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα.
Μάλιστα το απορριπτικό στην Καρδίτσα αφορά φωτοβολταϊκό μόλις 100kW και αίτημα που υποβλήθηκε τον Αύγουστο του 2019!
ΔΕΔΔΗΕ
Όπως ενημερωθήκαμε από Μέλη, απορριπτικά έχουν έρθει ήδη και στο Νομό Τρικάλων.
ΟΡΟΙ ΣΥΝΔΕΣΗΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ  100.000€
Στην Ηλεία έχουν έρθει όροι σύνδεσης άνω των 100.000
Γράφει ο Στράτος:

Καλησπέρα,διαβάζω με μεγάλη αγανάκτηση την αντιμετώπιση των αιτημάτων για ΦΒ από τον ΔΕΔΔΗΕ όσον αφορά τον κορεσμό δικτύου αλλά και τις εξωπραγματικές προσφορές σύνδεσης σε άλλες περιπτώσεις. Το πρόβλημα αυτό όμως δεν αφορά αποκλειστικά τους αγρότες αλλά και τους μικρομεσαίους ιδιώτες επενδυτές.

Σας στέλνω προσφορές για οριστικούς όρους σύνδεσης που είναι απαγορευτικοί για τη συνέχιση της διαδικασίας με το σημερινό ρυθμιστικό πλαίσιο. Αφορούν στο κορεσμένο δίκτυο της Πελοποννήσου και είναι αιτήσεις του 2011 !
Μετά από 9 χρόνια αναμονής και εξόδων δίδεται μια προσφορά σύνδεσης χωρίς καμία εναλλακτική ως προς τον τρόπο πληρωμής και επιλογής κατασκευαστή του δικτύου προς αναζήτηση καλύτερης προσφοράς.
Σε επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ δεν υπάρχει η παραμικρή ευελιξία ως προς εναλλακτική όδευση ή έστω σταδιακή αποπληρωμή των όρων σύνδεσης διότι δεν υπάρχει το ρυθμιστικό πλαίσιο. Με την μη υλοποίηση του έργου χαμένοι είναι όλοι, είτε αυτό αφορά την μη αναβάθμιση του δικτύου είτε τον επενδυτή. Η αναβάθμιση ήδη εγκατεστημένου δικτύου θα πρέπει κατά ένα ποσοστό τουλάχιστον να γίνεται με συμμετοχή από τον ΔΕΔΔΗΕ και με καλύτερους όρους πληρωμής αφού το χρησιμοποιούν υφιστάμενοι χρήστες και μόνο το νέο δίκτυο που αφορά αποκλειστικά τον παραγωγό να γίνεται με έξοδα 100% δικά του.

Η τράπεζα ζητά πλήρη φάκελλο για την δανειοδότηση του έργου με συνέπεια η πληρωμή των όρων για την υπογραφή της σύμβασης σύνδεσης να γίνεται συνήθως εξ’ ολοκλήρου από τον επενδυτή πριν ακόμη καταθέσει αίτημα δανείου στην τράπεζα. Υπό συνθήκες το αίτημα που πήρε κορεσμό δικτύου παραμένει ζωντανό αλλά το αίτημα που πήρε ακριβούς όρους πάει στο αρχείο έτσι και δεν τηρηθούν οι προθεσμίες χωρίς δικαίωμα αναβίωσης σε περίπτωση αναβάθμισης δικτύου στο μέλλον.
Παρακαλώ προσθέστε τα στα υπόλοιπα αιτήματα που έχετε ώστε σε επόμενη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία ή/και ΔΕΔΔΗΕ να έχετε ακόμη περισσότερα στοιχεία για την υφιστάμενη κατάσταση των δικτύων.

Με εκτίμηση
Στράτος

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
Δείτε και προηγούμενα απορριπτικά που παρουσιάσαμε από:
ΒΟΙΩΤΙΑ, ΦΩΚΙΔΑΑΓΡΙΝΙΟ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ-ΠΡΕΒΕΖΑ

ΤΡΑΚΤΕΡ

ΠΣΑΘ
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ
Back to top button