ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ; ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΚΟΣΤΟΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ

Ο ΣΥΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το θέμα της υλοποίησης και εγκατάστασης μιας φωτοβολταϊκής μονάδας, είναι ένα πολυσύνθετο ζήτημα. Παράλληλα όμως, με δεδομένη την εμπειρία των περισσότερων από τη λειτουργία του υπάρχοντος φωτοβολταϊκού, θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε πολλά πράγματα είμαστε ξεκαθαρισμένοι στις σκέψεις μας.

Ζούμε σε μία κοινωνία όπου το γκρίζο, το συναντάμε σχεδόν καθημερινά γύρω μας.
Το λέμε αυτό διότι συχνά πυκνά τονίζουμε, ότι στις διεργασίες εμπορικού χαρακτήρα ο ρόλος του Συνδέσμου είναι να προτείνει και όχι να επιβάλλει.

  • Για όσα μέχρι σήμερα έχουμε προτείνει, είμαστε υπόλογοι.
  • Για όσα μέχρι σήμερα έχουμε προτείνει, υπήρξε ξεκάθαρη αιτιολόγηση και καμία ουσιαστική αμφισβήτηση για τις επιλογές του Συνδέσμου. Ούτε και για τις διαδικασίες μέσω των οποίων έγιναν οι επιλογές.
  • Από όσα μέχρι σήμερα έχουμε προτείνει, το όφελος ενός Μέλους (ανάλογα με τα εγχειρήματα στα οποία είχε εμπλοκή) είναι -μέσα σε μία δεκαετία– από 10.000 ευρώ μέχρι και 100.000 ευρώ.
  • ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕΛΩΝΣε αυτά τα οφέλη δεν συμπεριλαμβάνονται οι κατακτήσεις από την αναδιάρθρωση της τιμής στα αγροτικά φωτοβολταϊκά τον Απρίλιο 2014 (σε σύγκριση με όσα έγιναν …γύρω μας) καθώς και τον Μάιο 2020, ούτε από την εναρμόνιση των φορολογικών συντελεστών του αγροτικού φωτοβολταϊκού με τα υπόλοιπα αγροτικά εισοδήματα καθώς και τον μικρότερο συντελεστή φορολόγησης τον οποίο πετύχαμε ειδικά για το φορολογικό έτος 2014.

ΠΟΣΟ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ;

Στη Γενική Συνέλευση του Ιανουαρίου 2020 καθώς και στη γενικότερη αρθρογραφία (ενδεικτικά εδώ), τονίσαμε εμφατικά ότι το κόστος υλοποίησης ενός φωτοβολταϊκού πάρκου 500kw δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ.
Τα γεγονότα καθώς και οι πρώτες εγκαταστάσεις που ήδη έγιναν από Μέλη μας, επιβεβαίωσαν πλήρως τις προγενέστερες εκτιμήσεις μας.

PREMIUM AFO

Μικρό ιστορικό της κοστολόγησης
Λαμβάνοντας ως μονάδα μέτρησης και σημείο αναφοράς για το σημερινό μας θέμα, το φωτοβολταϊκό των 500KW, μπορούμε να δώσουμε ένα σύντομο ιστορικό του κόστους εγκατάστασης, χωρίς τους όρους σύνδεσης, είτε από έργα που ήδη υλοποιήθηκαν, είτε από προσφορές εγκαταστατών και εργολάβων.

  • Το καλοκαίρι του 2019 (λίγους μήνες μετά την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας του Συνδέσμου ώστε να ενταχθούν τα αγροτικά φωτοβολταϊκά στο πλαίσιο της ενεργειακής αναδόμησης της χώρας) μαθαίναμε για προτεινόμενες τιμές εγκατάστασης που ξεκινούσαν από...

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 η πρόσβαση σε συγκεκριμένα θέματα του afo.gr παρέχεται μόνο στα premium Μέλη.

ΜΕΛΟΣ AFO.GR

Εάν είστε Μέλος και παρόλα αυτά δεν μπορείτε να διαβάσετε το συγκεκριμένο θέμα, κάντε είσοδο με τους κωδικούς πρόσβασης που ήδη σας δόθηκαν.

ΑΡΧΕΙΟ AFO.GR
-

Back to top button