ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ NET METERING: ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ

Λίγο περισσότεροι από 300 οι εγκεκριμένοι

ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ

Όλα τα αιτήματα ένταξης στη δράση 4.1.3 (Net Metering) με επίσημο τίτλο: «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος», εγκρίνονται.net metering

  Η ελάχιστη βαθμολογία παρέμεινε  (όπως ήταν αρχικά στην πρόσκληση, δηλαδή 33 μόρια) και όλοι οι αιτούντες, (εφόσον πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας), εντάσσονται, αφού το αιτούμενο ποσό είναι μικρότερο από τον προϋπολογισμό μετά και την υπερδέσμευση.
Ο Πίνακας Αρχικής Κατάταξης θα αναρτηθεί σε λίγες ώρες (Δευτέρα 27 Ιανουαρίου)

ΠΟΣΟΙ

Οι εγκεκριμένοι είναι λίγο περισσότεροι από 300 (μαζί με τα συλλογικά σχήματα) και ένα μεγάλο ποσοστό αυτών είναι Μέλη του Συνδέσμου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΣΑΦ

Χαρακτηριστικές είναι περιπτώσεις 3 Μελών του Δ.Σ. που είναι εντός των “300“:
– Ο Κώστας Σπανούλης εντός, αλλά το δίκτυο της περιοχής του “δεν σηκώνει” ούτε το 20KW φ/β για το οποίο υπέβαλε αίτημα! Αναμένει την αναβάθμιση…
Ο Κώστας Γιωτάκος εντός, με μόλις 18.000-20.000KWh ετήσια κατανάλωση
Ο Γιώργος Ζιάμας με την ήμιση κατανάλωση που εξυπηρετείται από φ/β 100KW για το οποίο και εγκρίθηκε.

ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Κατά βάση, την δυνατότητα της δράσης 4.1.3 θα μπορούσαν να εκμεταλευτούν πάνω από 10.000 αγροτοκτηνοτρόφοι (ίσως και πολλοί περισσότεροι).
Το γεγονός της πολύ μικρής συμμετοχής, δείχνει καθαρά ότι πέραν τον “περιφερειακών στρεβλώσεων” που περιορίζουν την ανταγωνιστικότητα του Έλληνα αγρότη, υπάρχουν αρκετές ατομικές ευθύνες στον τρόπο που γίνεται η διαχείριση της δυνατότητας ένταξης σε (διάφορα) προγράμματα. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κατά την περίοδο 2017-2018 που “έτρεχαν” τα αιτήματα, ο Σύνδεσμος είχε (φυσικά) εντάξει στην θεματολογία του το net metering και έγιναν περίπου 10 συγκεντρώσεις ενημέρωσης σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Φυσικά, υπήρξε εκτενής αναφορά σε πολλά σχετικά θέματα μέσα από το afo.gr και άλλα Μέσα Ενημέρωσης.
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝΑΒΟΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥhttps://premium.afo.gr/2020/01/13/skrekas11012020/
Back to top button