ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΤΣΕΣ

Η …θυμωμένη Υψηλή Τάση, με οδηγίες προς …δεδομένους!

Σήμερα θα έχουμε …λιγότερα ευφυολογήματα και περισσότερους αριθμούς. Όμως, επειδή οι περισσότεροι τρομάζετε στην ανάγνωση ακατανόητων αριθμών, θα σας τους κάνουμε συνοπτικούς και εύγλωττους.

ΤΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Στον πίνακα βλέπουμε τι κατέβαλαν οι αγρότες, εκτός του προϋπολογισμού τους, όταν υλοποίησαν την εγκατάσταση ενός μικρού φ/β μέχρι σήμερα:
ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Δηλαδή, όλα αυτά τα χρόνια ο κάθε αγρότης που πήρε τους επιχειρηματικούς κινδύνους στην περίοδο των μνημονίων (για τα οποία τα κόμματα που κυβέρνησαν, έχουν μια …σταλιά ευθύνης), υποχρεώθηκε να πληρώσει extra, περί τα  90.000€ για κάτι που δεν έφταιξε.
Καταλάβατε ότι μας πήραν 90.000€ από την τσέπη, χωρίς να ευθύνεται σε καμία περίπτωση η επιχειρηματική μας δραστηριότητα;

ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Απομαγνητοφωνούμε απόσπασμα από την τηλεδιάσκεψη με τον κ. Χατζηδάκη στις 4/11/2020.
Είπε ο Υπουργός:
«Eμείς, η Νέα Δημοκρατία είμαστε ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα.
Και επειδή είμαστε ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα, πρέπει να κοιτάζουμε όλους τους Έλληνες πολίτες και τους αγρότες πρωτίστως.
Ασφαλώς και το κάνουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία…»

Ας δούμε την …ευαισθησία στην οποία αναφέρθηκε ο Υπουργός:
Ο κάθε αγρότης πλήρωσε (όπως είδαμε παραπάνω) 90.000€, όπου το 97% αυτών είναι αποφάσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Επί θητείας του κ. Χατζηδάκη οι αγρότες αποκλείστηκαν από την υλοποίηση νέων αγροτικών φ/β, ενώ την ίδια ώρα Υπουργικά στελέχη (και από το ΥΠΕΝ), αυτάρεσκα εστίαζαν στην “επιτυχία” του net metering.

Πάλι καλά που η Κυβέρνηση δείχνει τέτοια …”ευαισθησία” για τους αγρότες, διότι αναρωτηθείτε τι θα γινόταν εάν (τυχόν) δεν ήταν ευαίσθητοι. Θα μας ζητούσαν (ως εισφορά) και τις κάλτσες που φοράμε…!

Πάμε σε νέο απόσπασμα από την αναφορά του Υπουργού στους αγρότες:
«Να πάω στους υπόλοιπους αγρότες, που δεν έχουν φωτοβολταϊκά και που είναι γείτονες των αγαπητών φίλων που είναι μαζί μας. Τι θα τους πω;
Εσείς που δεν έχετε φωτοβολταϊκά, πληρώστε στο ΕΤΜΕΑΡ για αυτούς που έχουν φωτοβολταϊκά…;»


Σωστό αυτό. Εξάλλου, οι “αγρότες με φωτοβολταϊκόδεν είναι “τηλεοπτικό κανάλι” για να “ταϊστούν” (και) μέσα από τις εισφορές των (άλλων) αγροτών, για κάτι που έχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις. Όμως -όπως είπαμε παραπάνω- η “ευαισθησία” για τους “υπόλοιπους αγρότες” είναι τέτοια που ο κ. Χατζηδάκης ΤΟΥΣ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ από την δυνατότητα υλοποίησης ενός μικρού φ/β και με πρόσχημα το net metering, για το οποίο (όπως αναμέναμε και γράφουμε επί 10 μήνες) δεν ενδιαφέρθηκε κανένας αγρότης!

Έχουμε συνθλίψει όλα αυτά τα χρόνια την (δήθεν) διάσταση των όρων: «αγρότης με φ/β» και «αγρότης χωρίς φ/β» και η (σκόπιμη) αναφορά του Υπουργού εντάσσεται στα πλαίσια της ενθάρρυνσης του «κοινωνικού αυτοματισμού».
Εάν ένας αγρότης έχει φωτοβολταϊκό ή βάρκα ή εξοχικό ή τρακτέρ ή …ανεμοβλογιά, είναι μια επουσιώδης λεπτομέρεια. Θα ήταν ουσιώδης εάν το είχε κλέψει.
Από την ώρα που δεν το έχει κλέψει, έχει μόνο μια ιδιότητα: Αγρότης!


  ΕΙΜΑΣΤΕ …ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ
Όμως, μιας και ο Υπουργός το έθεσε σε αυτό το πλαίσιο, ας δούμε τι έκανε ο δικός μας σύλλογος για τους «αγρότες χωρίς φωτοβολταϊκό»:
–  Τους έδωσε το πλαίσιο για επιδοτούμενο net metering
–  Τους έδωσε την δυνατότητα υλοποίησης φ/β (αυτό που του το στερούν κάποια …ευαίσθητα κόμματα!)
–  Τους έδωσε την δυνατότητα άμεσης προσέγγισης σε αγορές με μειωμένα κοστολόγια αγροτικών ειδών έως 40%


Ευτυχώς, που δεν είμαστε “τόσο ευαίσθητοι”, όσο η σημερινή Νέα Δημοκρατία…
Άλλοι είναι για να βγαίνουν στα (ταϊσμένα) κανάλια και να διαλαλούν το πως θα ρίξουν το κόστος παραγωγής και άλλοι αθόρυβα έχουν ήδη ρίξει το κόστος παραγωγής. Και χωρίς να κάνουν …”ευρύ διάλογο“!

90 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ...ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ

Όλο αυτό το διάστημα εισπράττουμε (κυρίως) την αγανάκτηση των Μελών μας, που ψήφισαν (την σημερινή) Νέα Δημοκρατία.
Λογικό. Όμως οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι, έχουν τον τρόπο να πείσουν τα υψηλότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ότι …δεν αντέχουμε άλλη “ευαισθησία”.
Ενενήντα χιλιάρικα ο καθένας μας, πλήρωσε την “ευαισθησία” τους. Τις …κάλτσες μας …τις θέλουμε. Κρίμα να μας τις πάρουν κι αυτές. Έρχεται χειμώνας!

Για να σου μείνουν όμως (έστω) οι “κάλτσες”, μια βασική προϋπόθεση είναι να μην σε θεωρούν δεδομένο.
Εκεί είναι όλο το μυστικό…
Λοιπόν… είσαι δεδομένος…;

2 Comments

Back to top button