Η ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ: ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΞΕΔΩΣΕ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Βήμα-βήμα, η εγγυητική που μπορούμε να εκδώσουμε ΟΛΟΙ!

Η “φούρια” με τις εγγυητικές επιστολές, ανέδειξε δυο σημαντικά πράγματα:
α) Το πόσοι πολλοί είναι οι αγρότες και μικρομεσαίοι που έχουν απορριφθεί στο αίτημά τους για εγκατάσταση φ/β.
Ήταν κάτι που το γνωρίζαμε βέβαια, αλλά …είναι άλλο να το βλέπεις μέσω (ηλεκτρονικών) ερευνών του afo και άλλο να παίρνει “σάρκα” η εμπράγματη διατήρηση του αιτήματος, μέσω της εγγυητικής.
β) Τα αντανακλαστικά του Συνδέσμου.
Είναι γεγονός ότι αρκετά από αυτά τα αιτήματα θα είχαν χαθεί, αλλά η ελκυστική συνεργασία με την τράπεζα έδωσε μια καλή λύση σε εκατοντάδες Μέλη.
Εδώ, να τονίσουμε ότι η “ελκυστική συνεργασία” δεν έγκειται μόνο στους όρους έκδοσης, αλλά και στην τραπεζική προμήθεια.
Είναι -εάν δεν μας ξεφεύγει κάτι από την πιάτσα- η χαμηλότερη της αγοράς

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ…
Το συγκεκριμένο εγχείρημα προκάλεσε το ενδιαφέρον και δεκάδων συνανθρώπων μας που δεν είχαν ακούσει κάτι για τον Σύνδεσμο ή είχαν ακούσει αλλά δεν είχαν ασχοληθεί…
Αυτούς τους δεκάδες συνανθρώπους μας τους καλώς ορίζουμε στις τάξεις ενός συλλόγου που τρέχει αυτάρκης και καθημερινά, επί μια δεκαετία.
Έρχεται από μακριά και θα πάει …όπου και όσο πάει…
Σε ένα μικρό video (φρέσκο, μιας και είχαμε καιρό να παρουσιάσουμε κάτι σχετικό), βάλαμε μερικές χαρακτηριστικές στιγμές από αυτή την διαδρομή.
Είναι, όπως γίνεται πλέον στο …ίνστα: Στείλε μου μια φωτογραφία για να σε γνωρίσω.
Παλιότερα (πολύ παλιότερα) το ρόλο του ίνστα, έπαιζε το “Ρομάντζο“.

ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!
Τον Μάρτιο του 2022 σε ένα σχετικό θέμα παρουσιάσαμε με αριθμούς, το δυνητικό όφελος των Μελών, αποκλειστικά από τις δράσεις του Συνδέσμου, χωρίς να εμπλέκεται κανένας κρατικός φορέας ή κάποια επιδότηση.
Σίγουρα, από αυτές τις δράσεις υπήρχαν “παράπλευρα οφέλη” και για εκατοντάδες άλλους αγρότες, γεγονός που μας κάνει χαρούμενους.
ΦΩΝΤΑΣ ΛΑΔΗΣΝα, για παράδειγμα αρκετοί –μη εμπλεκόμενοι με τον Σύνδεσμο αγρότες- μπορούν να χαίρονται σήμερα, αφού έφτασαν στην εγκατάσταση ενός αγροτικού φωτοβολταϊκού και τους είναι αδιάφορο το πως προήλθε αυτή η νομοθετική δυνατότητα!

Άσχετα από τις εικόνες του παραπάνω video και τις υπόλοιπες δράσεις, μάλλον μια από τις μεγάλες επιτυχίες του Συνδέσμου είναι η διόραση του έγκαιρου και του όψιμου.

ΤΟ ΕΓΚΑΙΡΟ ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ
Στη δεκαετία του ‘70 ο Φώντας Λάδης αποτύπωσε εκκωφαντικά τη σχέση “εργαζόμενου και συνδικάτου”:
Ένα πρωί το Στράτο τον πιάνει η μηχανή,
τον βάζει από κάτω κι ακόμα να φανεί.
Έλα γρήγορα, βρε Στράτο,
να γραφτείς στο συνδικάτο
.

Σήμερα, ο “Στράτος” μπορεί να είναι ακόμα θλιμμένος από την απώλεια της …βασίλισσας της Αγγλίας (δεν είναι και μικρό πράγμα!), ωστόσο …δεν μπορούμε να τον περιμένουμε άλλο.
Θα προχωρήσουμε και …συγνώμη κι όλας…
Ούτως ή άλλως, όλα μπροστά μας θα τα βρούμε.

Back to top button