ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΓΕΝΙΑ – Η ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ ΤΗΣ 15/9/2018

Σήμερα η “Υψηλή Τάση” πήρε εντολή από την εργοδοσία (ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ AFO.GR ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΔΩΔΙΜΑ ΑΠΟΙΚΙΑΚΑ Ε.Π.Ε.) να ευλογήσει τα γένια του afo
Και επειδή η ανεργία πίπτει μεν, μαστίζει δε ακόμα, είμαστε αναγκασμένοι να υπακούσουμε στις εντολές της στυγνής εργοδοσίας του afo, η οποία πίνει μονορούφι το αίμα του πολυτάλαντου κοινωνικού σχολιαστή (ημών δηλαδή!) σε αγαστή συνεργασία με το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και τις λοιπές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Σε όλους μας αρέσουν οι κολακίες που έχουν ουσιαστικό αντικείμενο. Έλα, πες την αλήθεια: Κι εσένα σου αρέσουν…!
Όλοι θέλουμε διακριτικά, να …”ευλογήσουμε τα γένια μας”. Συνήθως, δεν το κάνουμε υπακούοντας σε μια προσχηματική ταπεινότητα.
Όμως ρε αδερφέ, είναι έτσι πλέον δομημένο το γαμημένο σύστημα ενημέρωσης του κοσμάκη, που πρώτα του μένει μια επικοινωνιακή θολούρα και έπειτα μια είδηση που (πολλές φορές) είναι και ψεύτικη.
Και λέει ο άλλος: «Το έγραψε το internet».
Το Internet ΔΕΝ γράφει αδερφέ. Ανθρώπινα δάχτυλα (ενίοτε και μηχανές) γράφουν. Γι αυτό, μη σε ξανακούσω να πεις “…έγραψε το internet…”. To internet ΔΕΝ γράφει. Μεταδίδει
Σ’ αυτή λοιπόν την επικοινωνιακή θολούρα, εμείς πρέπει να πολεμήσουμε και να υποστηρίξουμε τη θέση και την υπόσταση του afo.gr

ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ …INTERNET
Τον Ιούλιο (2 μήνες νωρίτερα) σας μεταφέραμε με ακρίβεια 100% τις αλλαγές που θα προκύψουν στον Διαχειριστή Ενέργειας. Οι αλλαγές αυτές συνεχίστηκαν τις τελευταίες ημέρες με την αλλαγή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείο, ενώ σε 20-25 ημέρες θα αλλάξει και το web site.
Γεγονότα που τα Μέλη πληροφορήθηκαν 2 ολόκληρους μήνες νωρίτερα. Δεξιά, το σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο της 27/7/2018

ΠΛΗΡΩΜΕΣ
Στο ίδιο Ενημερωτικό Δελτίο, τα Μέλη πληροφορήθηκαν την πορεία των πληρωμών στα φωτοβολταϊκά, με χρονοδιάγραμμα ως το τέλος του έτους 2019!
Θα επαληθευτεί άραγε..;

MAIL
Η νέα δομή που θα πρέπει να έχουν τα έγγραφα προς τον Διαχειριστή, έτυχε (συγκυριακά) να γίνει 48 ώρες μετά την δική μας δημόσια αναφορά, για την μορφή και δομή των ηλεκτρονικών αποστολών. Επίσης ήταν ξεκάθαρη η αναφορά μας της 12/7/2018 και για τις αλλαγές στη δομή των εγγράφων:

Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε στο πρόσφατο Δ.Σ. (που αφορούσε τις εγγραφές νέων Μελών) καθώς Μέλη του Δ.Σ. εστίασαν πως ένα μέρος του προβλήματος έγκειται σε αυτό. Δηλαδή, στο χάσιμο χρόνου από την …αδόμητη δομή των εισερχομένων mail του Διαχειριστή. Όμως, αναφερόμαστε σε μια άλλη υπηρεσία στην οποία ο Σύνδεσμος δεν δικαιούται να παρέμβει στα λειτουργικά της.
Ωστόσο, θεωρούμε ότι η προγενέστερη αναφορά μας ήταν χαρακτηριστική αυτού που (άμεσα) ακολούθησε.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Το θέμα της άμεσης καταχώρησης εγγράφων το “οσμιστήκαμε” από τον Ιούνιο. Σχεδόν 3 μήνες από σήμερα, που υπάρχει η έξαρση.
Γράφαμε χαρακτηριστικά στο Ενημερωτικό Δελτίο της 5/6/2018:
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ
Έτσι, για το καλοκαίρι ο Σύνδεσμος μετέφερε δυο φορές έγγραφα στον Διαχειριστή, ώστε να “ξεμπλοκάρει” η κατάσταση σε εκατοντάδες Μέλη, πράγμα που έγινε.

ΕΓΚΑΙΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ

Να θυμήσω επίσης ότι προσδιορίσαμε έγκαιρα ότι φέτος ο Δεκαπενταύγουστος θα “πέσει” ημέρα Πέμπτη, ενώ αναμένουμε να επιβεβαιωθεί η πρόβλεψή μας ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα έρθουν την 25η Δεκεμβρίου με πιθανότερη ημέρα την Τρίτη…!

ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΟΓΑΩ
Δε θέλω να γράψω άλλα, για να μη νομίσετε ότι “βλογάω τα γένια μας”. Που, ισχύει δηλαδή, αλλά …εσείς δεν πρέπει να το καταλάβετε!

ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΟΡΚΟ …ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ
Θα μπορούσε κάποιος να πει, ότι: «Βρε αδερφέ, στραβοί είμαστε ή ηλίθιοι; Δεν τα βλέπουμε όσα γίνονται…; Γιατί μας (τα) ζαλίζεις;»
– Να παίρνεις όρκο μόνο για τον δική σου αντίληψη και τον δικό σου εγκέφαλο. Όχι για …άλλους!

ΠΕΣΑΜΕ ΜΟΥΤΣΟ

Αφού ζητήσω συγνώμη από τη στυγνή εργοδοσία του afo, η οποία πίνει μονορούφι το αίμα του πολυτάλαντου κοινωνικού σχολιαστή (ημών δηλαδή!) σε αγαστή συνεργασία με το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και τις λοιπές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, θα πρέπει να αποκαλύψω και κάτι που ΔΕΝ θα αρέσει στην …εργοδοσία:

Με τη “νέα κατάσταση” στην οποία περιήλθε το afo.gr από τις 30/8, “έφυγε” το 6% των καθημερινών αναγνωστών του! Ίσως είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, που ένα web site δημοσιοποιεί πτώση της αναγνωσιμότητάς του. Αλλά, εάν δεν το κάναμε πρώτοι εμείς αυτό στα παγκόσμια χρονικά …ποιος θα το έκανε;
Το δημοσιοποιούμε λοιπόν, για να (σας) δείξουμε ότι το afo.gr δεν υπακούει στα ματαιόδοξα κελεύσματα της αναγνωσιμότητας ή της εμπορικότητας. Μας ενδιαφέρουν οι ψυχές και οι εγκέφαλοι (όπου υπάρχουν). Ούτε τα “ψηφαλάκια” ούτε τα “κλικάκια” μας ενδιαφέρουν.

Είμαστε δε και χαρούμενοι, που ένα μέρος των “αποχωρησάντων” αποτελούν σκουπίδια της κοινωνίας μας. Σκουπίδια, τα οποία έπαιρναν τροφή από το afo.gr για να αλληλοξεκατινιαστούν διαδυκτιακά ή να …ξεκατινιάσουν (δήθεν) το site. Τώρα …έμειναν άεργα τα σκουπίδια.

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε, ότι δεν αναφερόμαστε σε αναγνώστες που επέλεξαν να έχουν πρόσβαση στο “ελεύθερο μέρος” του site. Αυτούς τους τιμούμε και τους ευχαριστούμε για την επιλογή τους.
Άλλωστε, όποιος δεν είναι σκουπίδι, καταλαβαίνει ότι δεν είναι σκουπίδι. Όποιος όμως είναι σκουπίδι, δεν μπορεί να καταλάβει ότι είναι σκουπίδι. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά.

ΠΟΙΟ ΛΑΧΕΙΟ;
Όπως έχουμε ξαναγράψει, μικρή ή καθόλου σημασία έχει το να μας πει κάποιος τον αριθμό του λαχείου που κέρδισε χθες.
Τον αριθμό του λαχείου που θα κερδίσει αύριο, μπορείς να μου τον πεις; Τι να τον κάνω τον χθεσινό αριθμό;
Αυτό λοιπόν προσπαθούμε να σας πούμε 6 χρόνια: Τον αριθμό που θα κληρώσει αύριο! Εσείς κρίνεται εάν αυτό γίνεται επιτυχώς ή ανεπιτυχώς.
Δεν θα το πούμε εμείς αυτό. Τι είμαστε; Νάρκισσοι να βλογάμε τα γένια μας…;

  • Αφεντικούλη, τά ‘γραψα καλά ή έπρεπε να βάλω πιο ενισχυμένη δόση..;

2 Comments

  1. Τα τιμολόγια είναι ένα έγγραφο που εκδίδουμε ΕΜΕΙΣ και όχι ένας τρίτος (όπως η φορολογική). Άρα, πρέπει να έχει υπογραφή και μια σφραγίδα, πρωτότυπη (όχι φωτοτυπία) δική μας.
    Αν γινόταν δεκτές οι φωτοτυπίες, τότε θα μπορούσε ένας “τρίτος” να στείλει τιμολόγιο ενός άλλου (ένα απλό κολάζ είναι) και να προκαλέσει “μπάχαλο” στο λογιστήριο και στον παραγωγό.
    Η μόνη περίπτωση είναι, να “εξουσιοδοτηθεί” ο ΔΑΠΕΕΠ από τον παραγωγό, ώστε να τα φτιάχνει μόνος του τα τιμολόγια, ηλεκτρονικά.
    Δηλαδή, να εκδίδει κατ’ ευθείαν τιμολόγιο, αντί για ενημερωτικό σημείωμα.
    Αυτό, πιθανόν (ή αναμένεται) να γίνει μέσα στο 2019.

  2. ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΡΕ ΑΔΕΛΦΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΕΣ ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΙΜΑΙΛ , ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ Η ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΙΜΑΙΛ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΜΕΣΟ, ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΑ ΕΛΤΑ ΜΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΡΙΩΝ ΜΗΝΩΝ , ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΓΗΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ. ΜΗΠΩΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ…….

Back to top button