Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΑ Φ/Β ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ

Video απόσπασμα…

Στοχευμένη η ερώτηση του δημοσιογράφου Χρ. Μπεχλιβάνου στον Αλέξη Τσίπρα, για τα φωτοβολταϊκά αγροτών και μικρομεσαίων επενδυτών στην συνέντευξη τύπου, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ

Η ΕΡΩΤΗΣΗ
Στη «διάχυση των ΑΠΕ στην παραγωγική βάση κι όχι συγκέντρωση σε ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους» εστίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση που έθεσε ο Χρήστος Μπεχλιβάνος για το larissanet.gr στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΟΣΑναλυτικά η ερώτηση του Χρήστου Μπεχλιβάνου στον Αλέξη Τσίπρα για το larissanet.gr:
– «Kύριε Πρόεδρε, αναφερθήκατε στις ενεργειακές κοινότητες. Θα ήθελα να σας ρωτήσω για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά, αλλά και ΤΑ Φ/Β των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων τα οποία «πάγωσαν» τα τελευταία χρόνια. Μετά το 2019 δεν υπάρχουν όροι σύνδεσης, αφενός διότι δεν εκσυγχρονίστηκαν τα δίκτυα και οι υποσταθμοί και αφετέρου διότι τα έργα που έγιναν ήταν λίγα και πολύ μεγάλα.
Κύριε Πρόεδρε, στη χθεσινοβραδινή σας ομιλία δώσατε το στίγμα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Υπάρχει πρόβλεψη στο πρόγραμμά σας για τη δημιουργία νέων σύγχρονων δικτύων για φωτοβολταϊκά για αγρότες και φυσικά πρόσωπα αλλά και για επιχειρήσεις και βιομηχανίες ώστε να μειωθεί πραγματικά το κόστος ενέργειας

τσιπρασ δεθH απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα:
Προφανώς και υπάρχει πρόβλεψη. Είναι ένα θέμα που το έθιξα χθες μετ΄ επιτάσεως.
Εδώ υπάρχουν δύο κρίσιμα ζητήματα:
Το ένα είναι αυτό που αφορά τα δίκτυα ηλεκτρισμού, τη διαθεσιμότητα των δικτύων και μίλησα για την ανάγκη να υπάρξει αύξηση των ορίων διαθεσιμότητας και σύνδεση κατά προτεραιότητα με παραγωγούς, συνεταιρισμούς παραγωγών κι όχι μόνο, με μικρές ενεργειακές κοινότητες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι κρίσιμο ζήτημα αυτό και φανερώνει τη διαφορετική αντίληψη που υπάρχει ανάμεσα σε εμάς και την κυβέρνηση σήμερα.
Η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, στους μεγάλους επιχειρηματικούς Ομίλους. Ακόμη και κοινότητες (ενεργειακές) που έχουν συγκροτηθεί, που έχουν δαπανήσει χρήματα, σήμερα δεν έχουν προτεραιότητα σύνδεσης στο δίκτυο. Είναι κρίσιμο θέμα αυτό.
Κι εμείς βάλαμε ως προϋπόθεση στο πρόγραμμά μας, το οποίο ψηφίσαμε και στο συνέδριό μας, το 50% των ΑΠΕ, να πηγαίνει στις μικρές ενεργειακές κοινότητες κι όχι στους μεγάλους επενδυτικούς Ομίλους.
Να λοιπόν, ένα κρίσιμο θέμα για το πως αντιλαμβανόμαστε την ανάπτυξη. Διάχυση στην παραγωγική βάση κι όχι συγκέντρωση σε ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους».

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button