ΔΑΠΕΕΠ: ΣΕ ΩΡΑ AFO ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ (ΚΑΙ) ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

ΣΕ ΩΡΑ AFO

ΑΠΟ ΤΙΣ 13/9/2019

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝΤην (σχεδόν) αναμενόμενη ημερομηνία που ανακοινώθηκε στο afo.gr από τις 13 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε η εξόφληση της παραγωγής Ιουλίου στα φωτοβολταϊκά.

Πράγματι, ένα και παραπάνω μήνα νωρίτερα προσεγγίστηκε (με απόκλιση 48 ωρών), η ημερομηνία εξόφλησης των μικρών φωτοβολταϊκών για τον Ιούλη, όταν ακόμα βρισκόμασταν στην περίοδο εξόφλησης του Μάη (απόσπασμα από το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ δεξιά).

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ:
Στις 14.23΄ ο ΔΑΠΕΕΠ εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:
Με διαδοχικές εντολές προς τις τράπεζες, ο ΔΑΠΕΕΠ ολοκλήρωσε την εξόφληση και των υπολοίπων τιμολογίων παραγωγής Η/Ε από ΑΠΕ μηνός Ιουνίου 2019.
Παράλληλα άρχισε η εξόφληση των τιμολογίων για παραγωγή Ιουλίου 2019. Με τις σημερινές εντολές θα εξοφληθούν 3.400 πάρκα πληρωτέου ποσού έως 3.726,56 € (26% των εγκαταστάσεων με παραγωγή το μήνα Ιούλιο).
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, με την πληρωμή της παραγωγής του Ιουλίου 2019 θα παρακρατηθεί το τιμολόγιο λειτουργικών δαπανών ΔΑΠΕΕΠ του 2ου 3μήνου 2019.

ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτικών τιμολογίων για τον Ιούλιο, κυμαίνεται μεταξύ 5.300€ και 7.500
Αυτά τα τιμολόγια -όπως ήδη έχουμε αναφέρει στο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ εδώ και αρκετές εβδομάδες- θα εξοφληθούν της ερχόμενη εβδομάδα.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ

Το πρωί της Παρασκευής εκδόθηκε και το σημείωμα παραγωγής Σεπτεμβρίου, ενώ τις επόμενες ημέρες (πιθανότατα την Τρίτη 29/10) θα καταχωρηθεί και το τιμολόγιο Σεπτεμβρίου.
Για να μας στείλετε την παραγωγή του Σεπτεμβρίου, ώστε να διαμορφώσουμε μια πιο πλήρη εικόνα για τον μήνα, πατήστε εδώ.

Σχετικά με τα τιμολόγια Σεπτεμβρίου και την αυτοτιμολόγηση ο ΔΑΠΕΕΠ τονίζει τα εξής:
Διευκρινίζεται ότι Τιμολόγια Αγοράς Σεπτεμβρίου 2019 θα εκδοθούν για όσα ΑΦΜ υπέβαλαν Δήλωση έως την 17η Οκτωβρίου 2019 στις 23:59. Για τα ΑΦΜ που η Δήλωσή τους υποβλήθηκε από 18 Οκτωβρίου 2019 και μετά, Τιμολόγια Αγοράς (ΤΑ) θα εκδοθούν με την εκκαθάριση του Οκτωβρίου 2019, οπότε για τον μήνα Σεπτέμβριο θα πρέπει τα εν λόγω ΑΦΜ να εκδώσουν Τιμολόγια Πώλησης όπως έκαναν και όλους τους προηγούμενους μήνες.

ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΡΑΚΤΕΡΑΓΡΟΤΙΚΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ 2020

Back to top button