ΑΓΡΟΤΙΚΟ Φ/Β 2020 – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ 3/4/2019

Νέες απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που καταφθάνουν στο afo.gr

Καλημέρα σας. Θα ήθελα να ρωτησω των κανόνα που χαρακτηρίζουν οι αρμοδιες υπηρεσίες τα χωραφια σαν υψηλης παραγωγικότητα ή χαμηλης. Παράδειγμα: Αγροτεμαχιο που έχει κοντά του γεωτρηση τριτου προσώπου και δεν ειναι δηλωμενο στην άδεια χρήσης και επίσης δεν περνάει κάποιος κεντρικος δρόμος τι χαρακτηρίζεται; Αλλιώς ποση απόσταση πρέπει να έχει απο γεωτρηση. Να σας επισημανω οτι σε δρόμο που παιρνω καθημερινά, εταιρία μεγαλων συμφερόντων κατασκευαζει φ/β πανω σε ασφαλτοδρομο και μπροστά σε γεωτρηση.

Καλησπέρα σας. Σχετικά με το αν μπορεί η νέα επένδυση να γίνει σε χωράφι που υπάρχει η προηγούμενη, δηλαδή να γίνει κατάτμηση απαντήσατε ΟΧΙ. Το χωράφι είναι 29 στρέμματα και χρησιμοποίησα τα 6 για την προηγούμενη επένδυση.

Εχω βεβαίωση από το 2012 ότι είναι γη χαμηλής παραγωγικότητας. Θα πρέπει να πάρω άλλη? Άλλαξε κάτι από τότε? Αν δεν μπορεί να γίνει κατάτμηση σημαίνει ότι δεν μπορώ να πουλήσω και το υπόλοιπο μέρος του χωραφιού που δεν χρησιμοποιείται για τα φωτοβολταικά?

Σκεφτόμουν να μεταβιβάσω το κενό κομμάτι σε συγγενικό πρόσωπο και να γίνει εκεί η επένδυση. Μπορεί να προχωρήσει έτσι? Ευχαριστώ πολύ

Καλησπέρα είμαι μέλος του συλλόγου. Θα ήθελα σας παρακαλώ κάποιες διευκρινίσεις ως προς τα νέα πάρκα των 500kw/h

PREMIUM1.Το αγροτεμάχιο πόσο πρέπει να είναι σε στρέμματα; 

2. Ποια είναι περίπου η τιμή του πάρκου; (εμπειρικά) 

3. Το τεμάχιο πρέπει να είναι ιδιοκτησίας; ή μπορεί και με νοίκι; 

4. Τι πρέπει να κάνουμε από ενέργειες (γραφειοκρατία) για να έχουμε το δικαίωμα της επένδυσης;

5. Σαν επένδυση θα είναι κερδοφόρα; ή θα είναι μόνο για το κράτος; (εμπειρικά την άποψη σας)

6. Θα έχουμε συμβόλαιο; και για πόσα έτη; 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχαρητήρια για το έργο σας.

Καλησπέρα, Σε περίπτωση που έχω ένα αγροτεμάχιο απο το οποίο το μισό ανήκει σε εμένα, μπορώ σε εκείνο το τμήμα να κατασκευάσω φ/β ή θεωρείται κατάτμηση; Θα πρέπει να υπάρχει ολόκληρο τεμάχιο;

 Πόσο πρέπει να απέχει το νέο φ/β πάρκο από υπάρχων φ/β πάρκο?

Μπορεί να κατασκευασθεί Φ/Β πάρκο 500KW σε αγροτεμάχιο που προέρχεται από αναδασμό; 

Αν κάνω τώρα ένα 100άρι, αγροτικό, μπορώ αργότερα να το μεταβιβάσω; Και αν ναι, η μεταβίβαση γίνεται μόνο σε αγρότη ή και σε οποιονδήποτε? 

ΑΓΡΟΤΙΚΟ Φ/Β 2020 - Απαντήσεις που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα:

8/3/2019, 15/3/2019, 20/3/2019 , 23/3/2019, 27/3/2019

One Comment

  1. Καταρχας πολλα συγχαρητηρια στη διοικηση.Θα ηθελα να ρωτησω το εξης.εχω ενα χωραφι το οποιο ειναι 8 στρ.δηλ. μπορουμε να κανουμε 300-400kw η αιτηση που θα κανω στη ΔΕΗ θα ειναι για τα kw που χωραει το χωραφι?με δυνατοτητα επεκτασης αν πουληθει καποιο διπλανο?και αν προβλεπεται η επεκταση η μπορω να κανω αιτηση για 500 βαζω οσα αναλογουν στο οχταρι και κανω την επεκταση στο διπλανο εφοσον το αγορασω και εφοσον συντρεχουν οι προυποθεσεις.

Back to top button