10/11/2023: ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

ΠΣΑΘ

ΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ
Την υποχρεωτικότητα της φύτευσης, περιμετρικά, για όλους τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς, υφιστάμενους και καινούργιους καθιερώνει με ρύθμιση το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Στόχος, να περιοριστεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση και η οπτική όχληση από την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών συστημάτων, όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση του υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου του ΥΠΕΝ με χωροταξικές, πολεοδομικές και άλλες διατάξεις.

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΜΕ ΔΕΝΔΡΑ

Μένει να δούμε τους χρονικούς ορίζοντες που θα δώσει ο νέος νόμος, αλλά θα υπάρχουν και άλλα ουσιαστικά ερωτήματα για τους παραγωγούς, όπως:
- Το είδος του δενδριλίου, το οποίο θα πρέπει να μην φτάνει σε ύψος πάνω από 1,5 - 2,0 μέτρα (ανά περίπτωση), για να μην προκαλεί σκιάσεις.

Θα τα δούμε όλα αυτά, στην πορεία...

ΑΓΡΟΒΟΛΤΑΪΚΑ
Για τις νέες τεχνολογίες των ημιδιάφανων και εύκαμπτων φωτοβολταϊκών (φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς)  που ήδη εφαρμόζονται στο ενεργειακά αυτόνομο θερμοκήπιο της εταιρείας Organic Electronic Technologies, ενημερώθηκε ο Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος κήρυξε την έναρξη της ημερίδας για τα Αγροβολταϊκά και συμμετείχε στις εργασίες της, στις αρχές Νοεμβρίου.

ΑΓΡΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Από τις δυνατότητες του επικείμενου νομοσχεδίου, εξαρτάται το μέγεθος του ενδιαφέροντος που θα έχουμε το έτος 2024, για την συγκεκριμένη τεχνολογία.
AFO PREMIUM

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΟΣΕΩΝΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΔΟΣΕΩΝ
Πληροφορούμαστε ότι υπάρχουν κάποιες δεκάδες πληγέντων από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, που δεν έχουν υποβάλει αίτημα στην τράπεζα για την αναστολή των δόσεων, θεωρώντας -μάλλον- ότι αυτό θα γίνει ...αυτόματα.
Θα πρέπει να το κάνουν άμεσα, διότι τα δάνεια θα θεωρηθούν ληξιπρόθεσμα!

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΔΟΣΕΩΝ

Τις επόμενες ημέρες ο Σύνδεσμος θα υποβάλει αίτημα, νέας αναστολής πληρωμής δόσεων (τουλάχιστον άλλον ένα τρίμηνο), αφού γύρω στο 20% των πληγέντων δεν αναμένεται να ξαναμπεί στην παραγωγή, πριν τον Ιανουάριο...!

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 η πρόσβαση σε συγκεκριμένα θέματα του afo.gr παρέχεται μόνο στα premium Μέλη.

ΜΕΛΟΣ AFO.GR

Εάν είστε Μέλος και παρόλα αυτά δεν μπορείτε να διαβάσετε το συγκεκριμένο θέμα, κάντε είσοδο με τους κωδικούς πρόσβασης που ήδη σας δόθηκαν.

Back to top button