ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ Φ/Β, ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ

premium afo Το ζήτημα απασχολεί εκατοντάδες Μέλη, που βρίσκονται σε δίλημμα σχετικά με την δέσμευση μετρητών (έκδοση εγγυητικής) για ένα έωλο αποτέλεσμα ή -στην καλύτερη- ένα αποτέλεσμα που θα ‘ρθει μετά από 2 έως 4 χρόνια.

Η πρόταση που έκανε ο Σύνδεσμος σε τραπεζικό ίδρυμα ώστε να αναλάβει τον κίνδυνο με εμπράγματη εξασφάλιση, είχε θετική ανταπόκριση...

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΕίναι μια δυνητική πιθανότητα που την έχουμε αναφέρει αρκετές φορές μέσα από το afo.gr η οποία όμως -μέχρι και σήμερα- έχει αμφίβολη προοπτική.

Στα τέλη Ιουλίου πραγματοποιήθηκε μια mini σύσκεψη με 15 Μέλη (φωτογραφία κάτω) που έχουν δείξει ενδιαφέρον για συμμετοχή, με τις προοπτικές επιτυχούς έκβασης του αιτήματος να έχει καλές πιθανότητες.
Ο γεωγραφικός προσανατολισμός της συγκεκριμένης προσπάθειας είναι αυτή την ώρα σε δυο περιφέρειες...
AFO PREMIUM
Η προγενέστερη έρευνα εκδήλωσης ενδιαφέροντος (που καταχωρήσαμε 24/3/2022 στο afo.gr) δημιούργησε ένα γκρουπ δυνητικών εμπλεκομένων, όμως για την τελική λίστα θα υπάρχουν κάποια εύλογα προαπαιτούμενα.

ΤΑΡΙΦΕΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΤΑΡΙΦΕΣ ΜΕΧΡΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2023
Όπως γράψαμε πριν 10 μέρες, παραμένουν οι υφιστάμενες τιμές αποζημίωσης για τα υπό υλοποίηση φωτοβολταϊκά, μέχρι τις 31/8/2023.
Δηλαδή:
- Για τους ανεξάρτητους παραγωγούς: 0,06574€/kW
- Για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά: 0,068€/kWh

Η εξέλιξη αυτή -όπως αναφέραμε και στις 25/7/2022- είναι θετική, ωστόσο οι μικροεπενδυτές συνεχίζουν να κινούνται στο όριο της βιωσιμότητας.
Η αύξηση της ταρίφας ή η επιδότηση (μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης) των όρων σύνδεσης θα ήταν μια λύση για τους επενδυτές που βιώνουν την λαίλαπα των απανωτών αυξήσεων...

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 η πρόσβαση σε συγκεκριμένα θέματα του afo.gr παρέχεται μόνο στα premium Μέλη.

ΜΕΛΟΣ AFO.GR

Εάν είστε Μέλος και παρόλα αυτά δεν μπορείτε να διαβάσετε το συγκεκριμένο θέμα, κάντε είσοδο με τους κωδικούς πρόσβασης που ήδη σας δόθηκαν.

 

Back to top button