ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΣΑΦ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Η πρόσφατη παρουσία 5 Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΦ στην Αθήνα, δεν είχε ως αποκλειστικό σκοπό την παρουσία στο ενεργειακό forum, αλλά και μια σειρά άλλων δράσεων.

Νωρίς το βράδυ της 21/7/2021 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Υπ. Ενέργειας κ. Σκρέκα.
Συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις που θα τεθούν νομοθετικά, στους αγρότες που θα υποβάλλουν αίτημα για νέο φωτοβολταϊκό, ενώ αναλύθηκε ιδιαίτερα η περίπτωση των αιτημάτων που θα αφορούν φ/β κάτω από 100kW και η τιμή αποζημίωσης που θα πρέπει να οριοθετηθεί, ώστε να καταστεί βιώσιμη μια τέτοια επένδυση.

Συζητήθηκαν επίσης οι τεχνικές δυσκολίες, που αφορούν την υλοποίηση πολλών φωτοβολταϊκών σε αγροτεμάχιο χαμηλής παραγωγικότητας. Οι δυσκολίες αυτές δεν είναι λίγες ούτε εύκολες για επίλυση, αλλά η προσπάθεια του Συνδέσμου θα γίνει…

Στις φωτογραφίες (δεξιά):
Στην αίθουσα συσκέψεων του ΥΠΕΝ ο Κώστας Σπανούλης, η νομική σύμβουλος Λίνα Αγγελοπούλου, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο υπουργός Κώστας Σκρέκας, ο Νέστωρας Θάνος  και ο Γιάννης Παππάς.

Κάτω:
Δημήτρης Σχινάς, Κώστας Σπανούλης, Δημήτρης Δημογιάννης και Γιάννης Παππάς, στη γνωστή καφετέρια κάτω από το υπ. Ενέργειας, η οποία σε δεκάδες περιπτώσεις αποτέλεσε το “στρατηγείο” του Συνδέσμου πριν τις συσκέψεις στους ορόφους του Υπ.Εν.

Επιπρόσθετα οι εκπρόσωποί μας είχαν συναντήσεις με στελέχη της αγοράς που γνωρίζουν τα τεχνικά ζητήματα των μεγάλων εγκαταστάσεων φ/β (υποσταθμός, καλωδίωση, αδειοδότηση κλπ) ώστε εφόσον θα έχουμε τις νομοθετικές παρεμβάσεις να υπάρχει η τεχνογνωσία για την έναρξη…
ΠΣΑΦ
ΔΗΜΟΓΙΑΝΝΗΣ
Back to top button