4/8/2020: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ

Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε σχετικά με το 2o φωτοβολταϊκό.
α) Αν λογίζεται Αγροτικό εισόδημα. Αν ναι σε πιο νόμο μπορώ να το βρώ
β) Τι ενέργειες κάνει ο σύλλογος για αυτό…
Ευχαριστώ πολύ….

ΟΥΤΕ ΤΟ 1o Φ/Β (ΑΝΩ ΤΩΝ 100kW) ΔΕΝ ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
Όχι μόνο δεν λογίζεται ως αγροτικό εισόδημα, το εισόδημα του 2ου φωτοβολταϊκού, αλλά αυτή τη στιγμή δεν λογίζεται ως αγροτικό εισόδημα ούτε καν το εισόδημα του 1ου φωτοβολταϊκού για τον αγρότη που ήδη έχει φωτοβολταϊκό έως 100 kW
Στο ζήτημα του 2ου φωτοβολταϊκού ή του Μητρώου Αγροτών καθώς και άλλα συγγενή γεγονότα με το αγροτικό φωτοβολταϊκό παρατηρούμε διάφορες απόψεις με τις περισσότερες εκ των οποίων διαφωνούμε.
Ωστόσο η πρόθεση μας δεν είναι να συμφωνήσουμε ή να διαφωνήσουμε με κάτι ή με κάποιον αλλά να δώσουμε τις ορθές προϋποθέσεις του Νομικού πλαισίου που ισχύει, καθώς και τις εκτιμήσεις μας για το προσεχές μέλλον.
ΑΓΡΟΤΙΚΟΗ συζήτηση για το 2ο φωτοβολταϊκό υπάρχει, πλέον του ενός έτους.
Επίσης η συζήτηση για την δυνατότητα υλοποίησης φωτοβολταϊκού άνω των 100kW σήμερα, υπάρχει.Ο καθένας είναι υπεύθυνος για αυτά που διαβάζει και αυτά που εμπιστεύεται.Για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών θα ήταν μία επιτυχία να παρουσιάζει την δυνατότητα υλοποίησης δύο αγροτικών φωτοβολταϊκών από τον κάθε αγρότη, αφού όλοι γνωρίζουν ποιος σύλλογος πάλεψε για το συγκεκριμένο θέμα.
Το “κακό” για τον σύλλογο μας είναι ότι έχουμε την πρόθεση να είμαστε εδώ και του χρόνου και του παραχρόνου και μετά από 4 ή 5 ή 6 χρόνια, άρα να απολογούμαστε για την εγκυρότητα όσων γράφουμε.
Ας δούμε λοιπόν τι ισχύει σήμερα για το 1o αγροτικό φωτοβολταϊκό:
Για ένα φωτοβολταϊκό σε λειτουργία από αγρότη, το οποίο είναι άνω των 100kW, Ο αγρότης λαμβάνει βεβαίωση αγρότη, όπου όμως αυτό το έγγραφο δεν αφορά τη δραστηριότητα του έτους 2020, αλλά προγενέστερα έτη.
Βάσει αυτού του εγγράφου, από τον ΔΑΠΕΕΠ λαμβάνει την τιμή που...

Το εισόδημα από αυτό το 2o φωτοβολταϊκό θα θεωρείται σαφώς εισόδημα από Εμπορική δραστηριότητα, ο αγρότης θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές ενός επιτηδευματία και φυσικά να είναι εγγεγραμμένος στο τοπικό Εμπορικό Επιμελητήριο....

ΔΩΡΟ ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ
Εδώ, θα μας επιτρέψετε να κάνουμε και μια πρόβλεψη την οποία την καταθέτουμε μόνο και μόνο για να μείνει στο site και ουδόλως για να την λάβετε υπόψιν:
Μπορεί η επικείμενη αναθεώρηση του Μητρώου Αγροτών να βάλει ως ταβάνι τα 500kW, αλλά το έτος 2025 το ΥπΑΑΤ "θα αναγκαστεί" (βάσει των όσων θα έχουν διαμορφωθεί) να...

PREMIUM AFO
Η πλήρης πρόσβαση στο συγκεκριμένο θέμα, είναι εφικτή από τα premium Μέλη.
Εάν έχετε τους κωδικούς πρόσβασης, εισέλθετε στο premium afo
Για να γίνετε Μέλος του Συνδέσμου πατήστε εδώ.
ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ AFO.GR:

 

Back to top button