ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ Φ/Β

Την προσέγγιση των Δικτύων ΔΕΔΗΕ από τους αγρότες μέσω διαφόρων διαδικασιών και πάντως χωρίς να εμπλέκεται πλέον η περιβόητη δυνατότητα “προτεραιότητας“, αναζητεί ο Σύνδεσμος, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό μέσα από δημοσιεύματα και σχετικές ανακοινώσεις του Π.Σ.Α.Φ. το τελευταίο διάστημα.

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΜΕΛΩΝΣΥΣΚΕΨΕΙΣ

Όπως επίσης έχει γίνει γνωστό, τις τελευταίες ημέρες εκπρόσωποι της Διοίκησης βρέθηκαν στην Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκαν κομβικές συναντήσεις, σχετικές με το επίμαχο θέμα της διεκδίκησης δυνατότητας πρόσβασης στα Δίκτυα.
Αντίστοιχες συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί και για την εβδομάδα που ξεκινάει σε λίγες ώρες.

Στο σημερινό μας θέμα ρεπορτάζ δεν θα εστιάσουμε σε πρόσκαιρες εντυπώσεις η αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων, αλλά θα εντρυφήσουμε σε βαθύτερες σκέψεις που αφορούν δυνητικά αποτελέσματα των τελευταίων ενεργειών του Συνδέσμου.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Μία από τις προαναφερόμενες συσκέψεις, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον υφυπουργό Κώστα Σκρέκα.
Η σύσκεψη έγινε σε πολύ καλό κλίμα, επανατοποθετήθηκαν οι θέσεις του Συνδέσμου καθώς και οι νέες διεκδικήσεις που αφορούν την παροχή ποσόστωσης στους αγρότες, που θα έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε υπάρχοντα ή αναβαθμισμένα δίκτυα ΔΕΔΔΗΕ.

Στον Υφυπουργό δόθηκαν συγκεκριμένα επιχειρήματα και αιτιάσεις, βάσει των οποίων θα μπορούσε η κοινή διαβούλευση με το Υπουργείο Ενέργειας να βγάλει ένα θετικό αποτέλεσμα σε σχέση με το προαπαιτούμενο, που είναι η ποσόστωση.

ΑΛΛΑΓΗ ΡΟΤΑΣ...;

Γενικά αυτό που εισέπραξε η Διοίκηση από τις προαναφερόμενες συσκέψεις, είναι το γεγονός ότι το μήνυμα της δυσαρέσκειας των αγροτών έχει παραληφθεί.

Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα, είναι το εξής...

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 η πρόσβαση σε συγκεκριμένα θέματα του afo.gr παρέχεται μόνο στα premium Μέλη.

ΜΕΛΟΣ AFO.GR

Εάν είστε Μέλος και παρόλα αυτά δεν μπορείτε να διαβάσετε το συγκεκριμένο θέμα, κάντε είσοδο με τους κωδικούς πρόσβασης που ήδη σας δόθηκαν.

ΑΡΧΕΙΟ AFO.GR

Back to top button