10/2/2020: ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ

Το afo.gr παρουσιάζει αποκλειστικά για τα Μέλη, τις ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με το Μητρώο Αγροτών που ενδιαφέρει -κυρίως- όσους έχουν πρόθεση να υλοποιήσουν νέο αγροτικό φωτοβολταϊκό.
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ
Στην Πρωτεύουσα βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας 10/2, 4 Μέλη της Διοίκησης:
Οι Κώστας Σπανούλης, Κώστας Γιωτάκος, Δημήτρης Δημογιάννης και Δημήτρης Σχινάς, ενώ το βράδυ φτάνει και ο Γιώργος Ζιάμας.
Έγιναν σημαντικές συσκέψεις με παράγοντες που επηρεάζουν με τις αποφάσεις τους τα υπό υλοποίηση νέα αγροτικά φωτοβολταϊκά, ενώ το μεσημέρι της Τρίτης έχουν προγραμματιστεί συσκέψεις που αφορούν την προτεραιότητα των αγροτών για τη σύνδεση στα Δίκτυα.

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Παρουσιάζουμε επιγραμματικά τα μέχρι τώρα δεδομένα, προσθέτοντας κρίσεις και συστάσεις προς τα Μέλη, βάσει των δεδομένων. Έτσι έχουμε τα εξής:
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προσανατολίζεται να ορίσει...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΛΑΤΟΣΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΪΜΗ

One Comment

  1. Οι θέσεις για την προτεραιότητα και το “ύψος” των KW στο Μητρώο Αγροτών είναι γνωστές και πάγιες από τον Απρίλιο του 2019.
   Δεν έχει αλλάξει κάτι.

   1. εuχαριστω αφο. η ερωτηση μοu ακριβως αναφερετε στο αν μπορω σαν αγροτης να κατασκεuασω 4 παρκα των 100 αντι ενα 400αρι αφοu ηδη εχω ενα 100αρι. ασχετα με την οικονομικη επιβαρuνση.δηλαδη στο μητρωο αγροτων εκτως το πλαφον των 500 klw θα αναφερετε και αριθμος παρκων? εuχαριστω!.

 1. Δεν κατάλαβα επί ποίας λογικής βάσης ο περιορισμός στους αγρότες ορίζεται στα 500 Κw !!!
  Εντελώς απαράδεκτη αρνητική μεταχείριση αν επιμείνει το υπουργείο σε αυτό!
  Ρητά αναφέρεται οτι εκτός διαγωνισμών ιδιώτες μπορούν να υλοποιούν μεχρι δύο πάρκα εως 500 ΚW με +5% ταρίφα και οι ενεργειακές κοινότητες ομοίως με +10% ταρίφα.
  Εβαλε ο νόμος στο +10% και καλά κι εμάς ΓΙΑΤΙ ακριβώς;;;;
  Δηλαδή για +5% ταριφα απο τους απλούς ιδιώτες και + 0% σε σχέση με τις κοινοτητες, ή αλλιώς τρίχες κατασαρές γιατί για τρίχες μιλάμε αν υπολογίσουμε 5% στα 6-7 λεπτά που μεταφράζονται σε κανά διχίλιαρο το χρόνο, έρχονται και μας κόβουν το δεύτερο 500άρι ή μας κουτσουρεύουν κατά 100 kw το 500άρι μας;
  Τι τεράστιες ανοησίες ειναι αυτές;
  Και από πού βρήκαν το δικαίωμα να μας περνάνε για ηλίθιους;
  Μας λένε δηλαδή τα υπουργεία
  «Αγρότη;Σου κόβω ρε φίλε την δεύτερη 500άρα ή σου μειώνω την πρώτη 500άρα κατά 100 kw» οπερ σημαινει εν προκειμένω με το καλημέρα -10 χιλιαδες έσοδα αλλά με δυσανάλογα μικρότερης βαρύτητας μείωση κόστους εγκατάστασης γιατί αντε απο τα 630 kva να πέσεις στο 500 kva Μ/Σ και επίσης οι όροι σύνδεσης παραμένουν αναλλοίωτοι και σκεφτείτε οτι σε πολλές περιπτώσεις θα τραβήξουμε γραμμή απο του διαόλου τη μάνα,οπότε και δεδομενου οτι απο εξοπλισμό και τοποθέτηση θα γλιτώσουμε όχι παραπάνω από κανενα 40άρι χιλίαδες η τελική μετάφραση είναι οτι με το 400άρι to break even πάει παραπίσω από 1 έως ίσως και 3 χρόνια…όχι και λίγο το κακό.
  Ε άντε αφου σε καίω Γιάννη μου κάνοντας τα παραπάνω σε αλοίφω και λίγο λαδάκι πετώντας σου κι εκει ένα διχίλιαρο…

  Δηλαδή ΤΙ ρε καλόπαιδα των υπουργείων ; Τάχαμου μας κάνετε χάρη ε; Δηλαδή ο αστός να κάνει δυο 500άρια αλλά ο λαλάκας άνθρωπος της υπαίθρου στην καρπαζιά ε;
  Και σαν καλό βλήμα να είναι κι ευχαριστημένος γιατί του κάνετε τη «χάρη» να μην απεντάσσεται από αγρότης ,κάτι σάν έμμεση απειλή δηλαδή, του στυλ εδω κάνουν κουμάντο οι αστοί κι εσύ αγρότη δεν έχεις δικαίωμα σαν όλο τον υπόλοιπο κόσμο…να μας ευχαριστείς που σε αφήνουμε να κάνεις πάρκο και να μην χάνεις αγροτική ιδιότητα.
  Σαν να πάμε εμείς στα αστικά ακίνητα και να επιβαλουμε χαράτσι γιατί τα οικόπεδα ,μας ….στερούν εκτάσεις προς αγροτική εκμεταλλευση!
  Κουμάντο στις πόλεις εσείς κύριοι αστοί των υπουργείων αλλα οχι και στην ύπαιθρο,στην ύπαιθρο το λιγοτερο που ζητάμε είναι ίσες ευκαιρείες.
  Και το πιο δίκαιο να έχουμε δικαίωμα για δυο 500 άρια ή ένα μή ψαλιδισμένο νέο 500άρι. Να έχουμε καλύτερη προτεραιότητα και να μας αφήσετε να κανουμε τα πάρκα μας σε ΓΥΠ.
  Γιατί στην ύπαιθρο ανήκουμε φίλοι αστοί .Οπως εσεις τα κονομάτε απο τα σπίτια και τα μαγαζιά που βρήκατε απο την οικογένειά σας κερδίζοντας χρήματα από το καναπέ σας νοικιάζοντας τα ή πουλώντας τα, έτσι κι εμείς για μια εκμετάλλευση που αφορά εκτος πόλεων δραστηριότητα επιβάλεται τουλαχιστον να έχουμε εναν κάποιο λόγο παραπάνω.Οχι να μας βαζετε και κόφτες αυστηρότερους απο τους υπολοίπους.Είναι εντελώς προκλητικο!

  Αφο.Με την υψηλης παραγωγικότητας τι γίνεται; Γιατι δεν την αναφέρετε καθόλου;

Back to top button