ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΠΟΥ (ΚΥΡΙΩΣ) ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Το απόγευμα της Δευτέρας 8/7 ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διόρισε ως υφυπουργό Ενέργειας (αρμόδιο -μεταξύ άλλων- και για τις Α.Π.Ε.) τον Γεράσιμο Θωμά με Υπουργό τον Κώστα Χατζηδάκη.

Στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης (Υπ. Μάκης Βορίδης) ως υφυπουργός (αρμόδιος για θέματα Κ.Α.Π.) διορίστηκε ο Κώστας Σκρέκας και για θέματα αλιείας η Φωτεινή Αραμπατζή.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

           ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ

Ο εξωκοινοβουλευτικός Γεράσιμος Θωμάς που αναλαμβάνει υφυπουργός Ενέργειας αρμόδιος για θέματα ενέργειας και φυσικών πόρων, είναι αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI). Σπούδασε οικονομικά, διοίκηση επιχειρήσεων και διεθνείς σχέσεις στην Αθήνα, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες.

Ο Κώστας Σκρέκας κατάγεται από τη Μεγάρχη Τρικάλων.
Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τη διετία 1997-1999 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός του Μηχανικού με διάκριση. Το 2000 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διαχείριση Έργων (MSc in Construction Management, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών) στο Πανεπιστήμιο του Birmingham της Αγγλίας.
Έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος.
Διετέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τον Οκτώβριο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015.

    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

Για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχει ήδη διαμορφωθεί ένα περιβάλλον με ορίζοντες, για τους μικρομεσαίους παραγωγούς. Προσδοκία μας είναι, το περιβάλλον αυτό να διευρυνθεί και να …απλοποιηθεί.

Η εκάστοτε ηγεσία του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης -εν πολλοίς- κληρονομεί τα (πολλά) προβλήματα που αφήνει η προηγούμενη. Στο συγκεκριμένο υπουργείο υπάρχει αρκετό “υλικό” για δουλειά.

Ευχόμαστε στους δύο νέους υπουργούς, καθώς και σε όλη την Κυβέρνηση, επιτυχία και καλή δύναμη…

Back to top button