ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ – ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΚΟΙΝΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟΜάχη για το επιτόκιο των δανείων, δίνει από το απόγευμα της Τετάρτης η Διοίκηση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Φωτοβολταϊκών.
Πιο συγκεκριμένα:

1. Τα παρόντα Μέλη της Γενικής Συνέλευσης, ενημερώθηκαν ότι επίκειται η έγκριση μεταφοράς (εξαγοράς) του υπολοίπου των δανείων, των 7 Μελών που εντάχθηκαν στην πιλοτική διαδικασία, του τραπεζικού ιδρύματος.

2. Πράγματι, τα 4 από τα 7 Μέλη μας ενημερώθηκαν την Τρίτη 22/1 τηλεφωνικά από την τράπεζα ότι εγκρίθηκε το αίτημά τους και τους προσδιόρισαν το επιτόκιο, το οποίο -σαφώς- είναι πολύ πιο ικανοποιητικό από το υπάρχον, ωστόσο…

3.  Την Τετάρτη 23/1 διαπιστώθηκε ότι υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το επιτόκιο, μεταξύ των Μελών.

4. Το απόγευμα της Τετάρτης υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου με δύο εμπλεκόμενα στελέχη της τράπεζας, όπου και επισήμανε ότι η “διαφοροποίηση” του επιτοκίου αποτελεί “κόκκινη γραμμή” για τον Σύνδεσμο.

ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ, ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Είμαστε στο “παρά πέντε” για να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το 2015. Μετά από 4 χρόνια φαίνεται ότι ολοκληρώνεται μια διαδικασία που ταλάνισε τους περισσότερους από μας, όμως…

Όμως … ο Σύνδεσμος επί 6 χρόνια αντιμετωπίζει ισότιμα τα Μέλη, άσχετα και ανεξάρτητα με τα “κολάτερα”  που βλέπει μια τράπεζα. Όλα τα Μέλη του Π.Σ.Α.Φ. έχουν “συγκεκριμένο κολάτερο” το οποίο είναι ικανό να αποτελέσει την καλύτερη εγγύηση. Εκεί πρέπει να εστιάσει και η τράπεζα!

Πράγματι, μεταφέροντας το κλίμα που εισπράττουμε από την Διοίκηση, ελπίζουμε και ευχόμαστε ένα επικείμενο σπουδαίο ντηλ, να μην χαλάσει για το …μισό τοις εκατό!

ΣΤΑΣΗ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΗΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

Τα Μέλη του Συνδέσμου θα πρέπει να είναι σε αναμονή, αλλά “με το όπλο παρά πόδα”. Αφού εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που αναφέρουμε παραπάνω (αναμένεται να έχουμε απάντηση σε 4-5 ημέρες) θα προχωρήσουμε στη διαδικασία, την οποία θα αναλύσουμε πολύ κατανοητά.

ΑΞΙΖΕΙ Η ΒΑΒΟΥΡΑ ΓΙΑ 40.000€;

Ένα από τα ερωτήματα που θα μας τεθεί στην πορεία, είναι το εάν αξίζει -για παράδειγμα- η μεταφορά για ποσά ύψους 40.000
Στο συγκεκριμένο ποσό και με πενταετή αποπληρωμή με τρέχον επιτόκιο 8% των όφελος είναι 7.000
Αμελητέο…;
Όμως, στο χαρακτηριστικό απόσπασμα από την Γενική Συνέλευση, τεκμαίρεται ο λόγος, που είναι απίθανο αυτός που σήμερα χρωστάει 40.000€ να μην χρωστάει πάνω από 100.000 το έτος 2020!

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Back to top button