Πέτσας: Τι αλλάζει στη νέα φάση χαλάρωσης των μέτρων
«Όλοι οι οικονομικοί φορείς επαναλειτουργούν με συγκεκριμένους κανόνες»...
-
Θεοχάρης σε SkyNews: Έτσι θα έρχονται οι τουρίστες στην Ελλάδα
Οι τρεις πολιτικές στοχεύσεις Μητσοτάκη...
Τέλος ο κ. Θεοχάρης στάθηκε στα στοιχεία εκείνα που αποτέλεσαν τη συνταγή της επιτυχίας, ώστε η Ελλάδα να τα καταφέρει στο μέτωπο της πανδημίας λέγοντας τα εξής:
«Τρία στοιχεία αποτελούν τη ‘συνταγή της επιτυχίας’ αν θέλετε. Το πρώτο είναι η αποφασιστικότητα και οι σκληρές αποφάσεις που πήρε νωρίς ο Πρωθυπουργός ώστε να διασφαλίσει ότι θα προλαμβάνουμε την καμπύλη. Το δεύτερο είναι η αποτελεσματικότητα τόσο του υπουργικού συμβουλίου όσο και του δημόσιου τομέα, των υπαλλήλων υγείας, της αστυνομίας, των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, που έπρεπε να αντιμετωπίσουν την κρίση. Και το τρίτο ήταν η υπευθυνότητα με την οποία οι Έλληνες πολίτες εξέλαβαν το θέμα.

Το πήραν σοβαρά και ενωμένοι καταφέραμε να αποφύγουμε τα χειρότερα.
Θέλουμε να εφαρμόσουμε τις ίδιες τρεις αρχές και στην έξοδο -από την κρίση-. Καθώς ανοίγουμε την οικονομία θα χρησιμοποιήσουμε τα ίδια συστατικά για να μας οδηγήσουν έξω από την κρίση».
Μητσοτάκης: Θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση
Επιστολές του πρωθυπουργού στην Ε.Ε....
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη Θράκη, σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «η Θράκη, παρά κάποιους ανυπόστατους ισχυρισμούς που εξακολουθούμε να ακούμε, παραμένει ένα παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας, μια πολιτική η οποία έχει εμπεδωθεί εδώ και 30 χρόνια και πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.
Βέβαια η Θράκη, ειδικά η περιοχή της Ξάνθης έχει και την ιδιαιτερότητα να μας δίνει κάποια μικρά ενισχυμένα επιδημιολογικά φορτία και θα χρειαστεί μια ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες εβδομάδες, αλλά θα αντιμετωπίσουμε και αυτό το ζήτημα, όπως νομίζω ότι έχουμε αντιμετωπίσει συνολικά αποτελεσματικά τα ζητήματα της πανδημίας».
Ελληνοτουρκικά και οικονομία συζήτησαν Κουτσούμπας και Σακελλεροπούλου
Ποια ήταν η συνταγή της επιτυχίας για την πανδημία...
Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση, εξαιτίας μιας νέας πλέον οικονομικής κρίσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εκτίμησε ότι «δυστυχώς τα μόνιμα υποζύγια είναι πάλι οι εργαζόμενοι, ο λαός της χώρας μας, οι άλλοι λαοί», και πρόσθεσε ότι και από αυτή την άποψη θα ήθελε να ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις θέσεις και τις προτάσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.
Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά ο υπουργός Επικρατείας...
«Η Ελλάδα έχει αναλάβει την προστασία φύλαξης και των ευρωπαϊκών συνόρων»,
το μήνυμα του πρωθυπουργού
Για επικίνδυνες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο έκανε λόγο ο γ.γ. του ΚΚΕ
«Έχουμε δηλώσει τις κόκκινες γραμμές»...
Close