Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Με τη συνδρομή του στρατού η αποκατάσταση των ζημιών στην Κέρκυρα
Το ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης
«Εδώ στην Κέρκυρα είχαμε ήρωες για να σωθούν 72 ζωές.
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το έργο αυτών των ηρώων.
Είναι οι πυροσβέστες μας, είναι οι αστυνομικοί μας, είναι το Λιμενικό Σώμα, είναι τα σώματα ασφαλείας.
Εάν δεν ξεκινήσουμε αυτή την αναγνώριση πιστεύω πως θα είμαστε αγνώμονες» είπε ο κ. Στυλιανίδης, που ανακοίνωσε και τη δημιουργία «σοβαρών» όπως τα χαρακτήρισε αντιπλημμυρικών έργων στο νησί.
Γιώργος Παπανδρέου: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ
«Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις χειρότερες θέσεις της ΕΕ σε αριθμό νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμού»
Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης.
Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση. Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής.
Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή».
Σταϊκούρας: Οι τράπεζες διοχετεύουν ρευστότητα, όχι όμως στην επιθυμητή ένταση και έκταση
Σχόλιο της Κουμουνδούρου για την διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου περί διοδίων στο κέντρο της Αθήνας
Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως «το σύνολο των νέων εκταμιεύσεων προς τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως τζίρου το 8μηνο του έτους, ανέρχεται στα 11,2 δισ. ευρώ και ειδικά προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με κύκλο εργασιών έως 50 εκατ. €υρώ.
Οι χορηγήσεις διαμορφώνονται στα 3,3 δισ. ευρώ από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο του 2021, εκ των οποίων, 1,2 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο μέχρι 500.000 ευρώ».
«Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή»
Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε «η πρότασή μας για άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ έχει εξαιρετικά βαρύνουσα σημασία και πρέπει να γίνει η προμετωπίδα μας» και συνέχισε: «Την ίδια ώρα που η τιμή του ρεύματος στη χώρα μας καταρρίπτει πανευρωπαϊκά ρεκόρ, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εκχωρεί το 17% της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα την απώλεια του δημοσίου ελέγχου της Επιχείρησης σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία.
Κατά την περίοδο της δικής μας διακυβέρνησης η ΔΕΗ διαδραμάτιζε εξισορροπητικό ρόλο στην αγορά μέσα από την τιμολογιακή της πολιτική.
Στη ΔΕΘ προτείναμε δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όπως η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και σειρά άλλων παρεμβάσεων, όπως η αντιμετώπιση του καρτέλ στην ενέργεια μέσα από ελέγχους της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Τι έπραξε τελικά ο κ. Μητσοτάκης; Απέδειξε πρώτον ότι δεν έχει καν τη δυνατότητα να συνειδητοποιεί το μέγεθος της κρίσης και άρα και το μέγεθος των αναγκαίων παρεμβάσεων και δεύτερον δεν έχει τη πολιτική βούληση να προβεί σε παρεμβάσεις στήριξης και προστασίας των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης.
Έτσι όπως πορευόμαστε λοιπόν, ο φετινός χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, θα συγκρίνεται με τη διετία 2012-2013».
«Να οικοδομήσουμε μια οικονομία δυναμική, παραγωγική, εξωστρεφή, κοινωνικά δίκαιη, πράσινη, χωρίς αποκλεισμούς και ανισότητες»
Επιβεβαιώνονται οι θέσεις του κόμματος για ένα ολοκληρωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αναφέρει
Επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη όπου παρακολούθησε συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη
Θα παραστούν οι ΥΠΕΞ των χωρών που συμμετέχουν στη Διαδικασία του Βερολίνου και γειτονικές χώρες
Back to top button