«Με τη συμφωνία κυβέρνησης- τραπεζών εδραιώνεται η προστασία της λαϊκής κατοικίας»
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη απαντά στην κριτική που έχει ασκηθεί
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη απαντά στην κριτική που έχει ασκηθείΤο νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας συγκεντρώνει όλα τα θετικά χαρακτηριστικά του νόμου Κατσέλη, διορθώνοντας κενά, τα οποία επέτρεπαν σε ορισμένους την ανάπτυξη στρατηγικών αθέτησης πληρωμής», δήλωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων σχετικά με τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους φορείς του τραπεζικού συστήματος για τα «κόκκινα» δάνεια, χαρακτηρίζοντας «αντιπολιτευτικές κινδυνολογίες» την κριτική που έχει ασκηθεί.
«Το νέο πλαίσιο μειώνει τη γραφειοκρατία και είναι πιο προσβάσιμο στους δανειολήπτες με πραγματικό πρόβλημα [....] εδραιώνει μία ορθή λογική διαφάνειας στην τραπεζική λειτουργία, μέσα από έναν αυτοματοποιημένο μηχανισμό ένταξης δανειοληπτών στη νέα ρύθμιση», είπε η κ. Βάκη.
«Εδραιώνεται παράλληλα και αυτό που η κυβέρνηση έχει θέσει ως διαρκές ζητούμενο, δηλαδή η προστασία της λαϊκής κατοικίας και η στήριξη ανθρώπων, που λόγω των οικονομικών περιστάσεων βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής και δεν μπορούν να βρουν διέξοδο από το τραπεζικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται», πρόσθεσε.«Θέτει σε κίνηση το νέο πλαίσιο», συνέχισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «νέα εργαλεία, δημιουργώντας πραγματικές διευκολύνσεις σε εκείνους που έχουν ανάγκη, δηλαδή θεσπίζεται η επιδότηση του 1/3 της δόσης του δανείου, προσφέρεται επιμήκυνση έως 25 έτη, προσφέρεται κούρεμα επιτοκίου έως και 50%, προσφέρεται διαγραφή προσαυξήσεων, προσφέρεται υπό προϋποθέσεις και κούρεμα δανείου, σε περιπτώσεις κατοικιών των οποίων η αντικειμενική αξία έχει καταρρεύσει λόγω της κρίσης».
«Επτά χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί τη συγκρότηση πλατιάς συμμαχίας στον προοδευτικό χώρο»Κληθείσα να σχολιάσει τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και την πολιτική αντιπαράθεση για την υπουργοποίηση των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ κ.κ. Μωραΐτη και Τόλκα η κ. Βάκη επισήμανε: «Η συνήθης κριτική που ασκήθηκε κάπου έχει βάση. Εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου, έχω βγει επανειλημμένως σε πάνελ με τον κ. Μωραΐτη στο πρόσφατο παρελθόν [...] καταλαβαίνω την αντίρρηση που προβλήθηκε να συμπεριλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κυβερνητικό σχήμα ανθρώπους, οι οποίοι λοιδορούσαν δημόσια την πολιτική ζωή μέχρι πριν από λίγο καιρό, αλλά να δούμε λίγο σφαιρικά τα πράγματα.

Εδώ και επτά χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί με συνέπεια μία θέση, τη συγκρότηση μιας πλατιάς συμμαχίας με δυνάμεις του προοδευτικού χώρου, ακόμη και με δυνάμεις της μετριοπαθούς κεντροδεξιάς».
«Η απόδειξη αυτών», εξήγησε η κ. Βάκη, «είναι ότι ήδη από το 2012 το Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο που κατέβηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές συσπείρωνε στελέχη που είχαν μία πορεία στο ΠΑΣΟΚ και διαφώνησαν με τη μνημονιακή στροφή του», ενώ «σε σχέση με την κεντροδεξιά, στηρίχθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος για πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να έχει επιλέξει πρόσωπο της Αριστεράς αντίστοιχα».
«Σε όλες τις συνθέσεις του κυβερνητικού σχήματος, υπήρχαν στελέχη της κεντροαριστεράς μέσα.
Τώρα για αυτά τα δύο νέα πρόσωπα που μπήκαν στο κυβερνητικό σχήμα θα περιοριστώ να πω ότι το αποτύπωμά τους θα κριθεί στην πράξη της διακυβέρνησης και σε δύο πολύ κρίσιμα υπουργεία --Υποδομών και Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Είναι και σαφές ότι πολλές φορές στην πολιτική είναι θετικό να αναπροσαρμόζονται θέσεις και απόψεις και από αυτή τη σκοπιά είναι θετικό ότι πολλά μέλη του κυβερνητικού σχήματος, τα οποία στο παρελθόν είχαν εκφράσει διαφορετικές απόψεις σε ζητήματα πολιτικής, σήμερα ενώνουν τις δυνάμεις τους.
Εδώ και επτά χρόνια υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη θέση της συγκρότησης ενός μετώπου, δεν είναι ότι προέκυψε τώρα.
Ας μην ξεχνούμε ότι είναι και επιτακτική η ανάγκη της συγκρότησης ενός τέτοιου μετώπου, αν σκεφτεί κανείς την ακροδεξιά μετατόπιση της Νέας Δημοκρατίας και το τεράστιο κενό εκπροσώπησης, που αφήνεται μεταξύ Αριστεράς και μιας Δεξιάς, η οποία τείνει να γίνει ακροδεξιά.
Επομένως είναι θετικό να δημιουργηθεί ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο», διευκρίνισε.Αναφερόμενη, εξάλλου, στη Συμφωνία των Πρεσπών η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «θα επιφέρει ειρήνη, σταθερότητα στην περιοχή, θα μπούμε επιτέλους σε μία σχέση καλής γειτονίας και αλληλεγγύης με τους γείτονές μας και μία λογική συνανάπτυξης, θα μπει και ένα τέλος σε αυτή την εθνικιστική εξαλλοσύνη, που ζήσαμε αλλά και σε αυτή τη λαθροχειρία και τη στρέβλωση της ιστορίας».
Σχολιάζοντας τη δήλωση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα ότι «στους δρόμους της Περιφέρειάς μου οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν τους ανήκε», η κ. Βάκη παρατήρησε: «Ο κύριος Τζιτζικώστας ως κύριος Τζιτζικώστας, ως φυσικό πρόσωπο, είναι ελεύθερος να λέει και να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ως περιφερειάρχης και με αυτή τη θεσμική του ιδιότητα οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις και τη νομοθεσία του κράτους.
Δεν μπορεί να αυθαιρετεί και να κάνει ό,τι θέλει».
cmd.push(function () { 30080.col2_1603114'); 30080.col2_1603114") }); Σχετικά TagsΦωτεινή Βάκη
Επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών ζητά ο Μητσοτάκης
Ο πρόεδρος της ΝΔ προτείνει μια εύλογη μείωση επιτοκίου για σημαντικό χρονικό διάστημα
Ο πρόεδρος της ΝΔ προτείνει μια εύλογη μείωση επιτοκίου για σημαντικό χρονικό διάστημαΝα συμπεριλάβουν στην τελική ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια και συγκεκριμένα μέτρα για την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, ζήτησε σήμερα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από τους εκπροσώπους των συστημικών τραπεζών με τους οποίους είχε συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή.
Στη συνάντηση μετείχαν οι κ. Νίκος Καραμούζης (πρόεδρος ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών), Χρήστος Μεγάλου (Διευθ. Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς (Διευθ. Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας), Βασ. Ψάλτης (Διευθ. Σύμβουλος της Alpha Bank), Φωκίων Καραβίας (Διευθ. Σύμβουλος της Eurobank Ergasias), Θοδ. Καλαντώνης (αν Διευθ. Σύμβουλος της Eurobank Ergasias) και η κ. Χαρούλα Απαλαγάκη (Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών).
Ο κ. Μητσοτάκης αφού τους ευχαρίστησε, που ανταποκρίθηκαν αμέσως στην πρόσκληση ενημέρωσης της ΝΔ, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «γνωρίζουμε απόλυτα την ανάγκη να υπάρχει ένα πλαίσιο προστασίας γι’ αυτούς οι οποίοι έχουν πραγματική ανάγκη, αλλά θέλουμε να συζητήσουμε μαζί σας και με ποιο τρόπο θα πρέπει να επιβραβευθούν και αυτοί οι δανειολήπτες που τα χρόνια της κρίσης, με πολύ μεγάλο κόπο, κατάφεραν να παραμείνουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες».
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης έκανε στους εκπροσώπους των τραπεζών μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση: Για όσους πολίτες ήταν -κατά την τελευταία τριετία- συνεπείς στην αποπληρωμή των στεγαστικών τους δανείων, να υπάρχει ως επιβράβευση μια εύλογη μείωση επιτοκίου για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των κριτηρίων που θα συμφωνήσει η σημερινή κυβέρνηση με την ΕΕΤ για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
«H επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών απουσιάζει από τις δημόσιες συζητήσεις που έχουν γίνει γύρω από το θέμα των κόκκινων δανείων και αυτό είναι εξαιρετικά άδικο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ακολούθησε εκτενής συζήτηση για την υπό διαμόρφωση συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών που αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πάγια άποψη της ΝΔ, ότι η λύση που θα επιλεγεί πρέπει να είναι βιώσιμη και επωφελής για τους δανειολήπτες, να παρέχει προστασία στους πλέον ευάλωτους Έλληνες, αλλά παράλληλα να διαφυλάσσει και τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.
Και καθώς οι εκπρόσωποι των τραπεζών κατέστησαν σαφές ότι δεν έχει ακόμη επέλθει συμφωνία για αρκετές παραμέτρους της νέας ρύθμισης, ο πρόεδρος της ΝΔ επιφυλάχθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση να τοποθετηθεί συνολικά μόλις δημοσιοποιηθεί το τελικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης.
cmd.push(function () { 30080.col2_1604245'); 30080.col2_1604245") }); Σχετικά TagsΚυριάκος Μητσοτάκηςδανειολήπτεςελληνικές τράπεζες
Ο Ζάεφ για την επίσκεψη του Νίκου Παππά στα Σκόπια
Εξήρε τη βοήθεια της Ελλάδας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας του
Εξήρε τη βοήθεια της Ελλάδας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας τουΤις ευχαριστίες του προς την ΕΕ, αλλά και προς την Ελλάδα σχετικά με τη στήριξη που προτίθενται να προσφέρουν στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού στη Βόρεια Μακεδονία, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ.Με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, στα Σκόπια, ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας είπε, ότι «η Ελλάδα είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και συμμετέχει μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη στήριξη που παρέχεται για την ψηφιοποίηση της Βόρειας Μακεδονίας κι έχοντας αυτό υπόψη, ευχαριστούμε όλους τους πολίτες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου και του νότιου γείτονά μας, την Ελλάδα, που συμμετέχουν στο όλο εγχείρημα».
Πρόσθεσε ότι «σήμερα έχουμε τη χαρά, να έχουμε μαζί μας τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής που είναι φίλος μας (σ.σ. Νίκος Παππάς).
Έρχεται από μία φιλική χώρα για να συνεργαστούμε σε ένα κοινό πρόγραμμα κι αυτό είναι ένα μήνυμα προς τους νέους μας να συνεργάζονται σε κάθε πεδίο της οικονομικής ζωής και ιδιαίτερα στην οικονομία» ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ελληνικού μέσου ενημέρωσης, κατά την παρουσίαση πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ενός Επιστημονικού-Τεχνολογικού Πάρκου στα Σκόπια.
Στην εκδήλωση ήταν παρόντες η Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας της ΕΕ , Μάριγια Γκάμπριελ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, καθώς και υπουργοί και στελέχη αντίστοιχων υπουργείων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.
Ο κ. Παππάς, κατά τη διάρκεια τη επίσκεψής του στα Σκόπια θα συναντηθεί σήμερα το βράδυ με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ και αύριο με τον υπουργό για την Κοινωνία της Πληροφορίας και Δημόσιας Διοίκησης της χώρας, Ντάμιαν Μάντσεφσκι. cmd.push(function () { 30080.col2_1603529'); 30080.col2_1603529") }); Σχετικά TagsΝίκος ΠαππάςΖόραν ΖάεφΒόρεια Μακεδονία
Τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας
Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο
Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία στο Προεδρικό ΜέγαροΟλοκληρώθηκε πριν από λίγο η ορκωμοσία των νέων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρώτα ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο από τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμη, οι κ.κ. Θάνος Μωραϊτης ως Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και ο 'Αγγελος Τόλκας, ως Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και στη συνέχεια με πολιτικό όρκο ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ως νέος Υπουργός Εξωτερικών, η κα Αθανασία Αναγνωστοπούλου, ως Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, η κα Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ως Υφυπουργός Εσωτερικών και ο κ. Κωνσταντίνος Μπάρκας, ως Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία των νέων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και ακολούθησε χαλαρή συζήτηση μεταξύ του Πρωθυπουργού και των νέων Υφυπουργών, οι οποίοι συνοδεύονταν από μέλη των οικογενειών τους και στενούς τους συνεργάτες cmd.push(function () { 30080.col2_1604167'); 30080.col2_1604167") }); Σχετικά TagsΚυβέρνηση
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις ευρωεκλογές
Πότε, πόσους και πώς θα ψηφίσουν οι Ευρωπαίοι τον Μάιο
Πότε, πόσους και πώς θα ψηφίσουν οι Ευρωπαίοι τον ΜάιοΣτις εκλογές για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Μάιο του 2019 θα ψηφίσουν 27 κράτη, έναντι των 28 που ψήφισαν το 2014 και θα εκλέξουν 705 ευρωβουλευτές έναντι των 751, πριν την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου.
Τα κράτη-μέλη διαφοροποιούνται ως προς την ημέρα ψηφοφορίας (κυμαίνεται από την 23η ως την 26η Μαΐου), ως προς τη δυνατότητα και τον τρόπο άσκησης της εκλογικής διαδικασίας -από άλλη χώρα αλλά εντός της ΕΕ- ως προς την ελάχιστη ηλικία υποβολής υποψηφιότητας, ως προς το ελάχιστο ποσοστό που πρέπει να συγκεντρώσει ένα κόμμα για να εκπροσωπηθεί και βεβαίως ως προς τον αριθμό των ευρωβουλευτών που εκλέγει κάθε κράτος.
Τους περισσότερους ευρωβουλευτές συγκριτικά με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη εκλέγει η Γερμανία.
Ωστόσο 15 άλλες χώρες ενισχύουν την εκπροσώπησή τους σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές του 2014 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας.
Ειδικότερα, η Γερμανία εκλέγει 96 ευρωβουλευτές, η Γαλλία 79 (+5), η Ιταλία 76 (+3), η Ισπανία 59 (+5), η Πολωνία 52 (+1), η Ρουμανία 33 (+1), η Ολλανδία 29 (+3), το Βέλγιο 21, η Τσεχία 21, η Ελλάδα 21, η Ουγγαρία 21, η Πορτογαλία 21, η Σουηδία 21 (+1), η Αυστρία 19 (+1), η Βουλγαρία 17, η Δανία 14 (+1), η Σλοβακία 14 (+1), η Φινλανδία 14 (+1), η Ιρλανδία 13 (+2), η Κροατία 12 (+1), η Λιθουανία 11, η Λετονία 8, η Σλοβενία 8, η Εσθονία 7 (+1), η Κύπρος 6, το Λουξεμβούργο 6 και η Μάλτα 6.Τρόποι ψηφοφορίαςΤέσσερις χώρες δεν επιτρέπουν καθόλου τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία των ευρωεκλογών από το εξωτερικό.
Είναι η Τσεχία, η Ιρλανδία, η Μάλτα και η Σλοβακία.
Με επιστολική ψήφο επιτρέπεται η ψηφοφορία στο Βέλγιο, τη Δανία, τη Γερμανία, την Εσθονία, την Ισπανία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία και τη Σουηδία.
Στις πρεσβείες και προξενεία των χωρών της ΕΕ που κατοικούν, μπορούν να ψηφίσουν οι πολίτες του Βελγίου, της Βουλγαρίας, της Δανίας, της Εσθονίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Κροατίας, της Ιταλίας, της Κύπρου, της Λιθουανίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Σλοβενίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας.
Δια πληρεξουσίου αντιπροσώπου μπορούν να ψηφίσουν μόνον οι πολίτες του Βελγίου, της Γαλλίας και της Ολλανδίας, ενώ ηλεκτρονική ψήφος είναι δυνατή μόνον για τους Εσθονούς.
Όριο εκλογής κόμματος με βάση την εθνική νομοθεσίαΤο εκλογικό κατώφλι για την εκλογή ευρωβουλευτή είναι 5% για την Τσεχία, τη Γαλλία, την Κροατία, την Λιθουανία, τη Λετονία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία.
Το 4% ισχύει για την Ιταλία, την Αυστρία και τη Σουηδία, 3% για την Ελλάδα και 1,8% για την Κύπρο.
Οι υπόλοιπες χώρες δεν θέτουν ελάχιστο όριο.
Το ελάχιστο ηλικιακό όριο για υποβολή υποψηφιότηταςΣτις περισσότερες χώρες ισχύει το 18ο έτος.
Το 21ο ισχύει για το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Τσεχία, την Εσθονία, την Ιρλανδία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Πολωνία, την Σλοβακία και την Κύπρο.
Το 23ο ισχύσει για τη Ρουμανία και το 25ο για την Ελλάδα και την Ιταλία.
Ημέρα ψηφοφορίαςΣτις περισσότερες χώρες μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα οι εκλογές θα γίνουν στις 26 Μαίου.
Στις 23 θα γίνουν στην Ολλανδία, στις 24 στην Ιρλανδία, στις 25 στη Λετονία, Μάλτα και στη Σλοβακία.
cmd.push(function () { 30080.col2_1604062'); 30080.col2_1604062") }); Σχετικά Tagsευρωεκλογέςευρωβουλευτές
«Μεγάλη πρόκληση ο ρόλος που θα παίξει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση»
Δηλώσεις της αναπληρώτριας Υπ. Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο
Δηλώσεις της αναπληρώτριας Υπ. Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο«Είναι μεγάλη μου τιμή που με επέλεξε ο πρωθυπουργός τη μεγάλη στιγμή για την Ευρώπη. Ελπίζω να ανταπεξέλθω. Είναι μεγάλη πρόκληση ο καλπασμός της Ακροδεξιάς, το Brexit, πώς θα πάει η Ευρώπη και ποιο ρόλο θα παίξει η Ελλάδα», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης.
cmd.push(function () { 30080.col2_1604111'); 30080.col2_1604111") }); Σχετικά TagsΚυβέρνηση
«Να διαμορφώσουμε όρους μίας προοδευτικής συμμαχίας»
Δηλώσεις του νέου Υφ. Μεταφορών Θάνου Μωραΐτη πριν την ορκωμοσία
Δηλώσεις του νέου Υφ. Μεταφορών Θάνου Μωραΐτη πριν την ορκωμοσίαΚατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο πριν την ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, ο νέος υφυπουργός Μεταφορών Θάνος Μωραΐτης δήλωσε έτοιμος να ανταπεξέλθει στην πρόσκληση του πρωθυπουργού.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Μωραΐτης επισήμανε: «Αποδέχθηκα την πρόσκληση του πρωθυπουργού, γιατί πιστεύω βαθιά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας».
«Γι αυτούς τους λόγους είμαι εδώ και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις.
Στρατηγικός αντίπαλος είναι η ακροδεξιά και ο βαλκανικός νεοφιλελευθερισμός της Νέας Δημοκρατίας.
Να διαμορφώσουμε όρους μιας προοδευτικής διακυβέρνησης μακράς πνοής που έχει ανάγκη η κοινωνία» συνέχισε ο κ. Μωραϊτης.
Όταν οι δημοσιογράφοι του είπαν πως οι ψηφοφόροι στην εκλογική του περιφέρεια τον επέλεξαν με άλλο κόμμα, τόνισε πως δεν επέλεξαν με άλλο κόμμα και θα μιλήσει γι' αυτό εκτενώς τις επόμενες μέρες.
«Το 2012 ήμουν υποψήφιος, το 2015 έκανα την πολιτική μου επιλογή και θα είμαι υποψήφιος στην επόμενη εκλογική μάχη» σημείωσε. cmd.push(function () { 30080.col2_1604090'); 30080.col2_1604090") }); Σχετικά TagsΚυβέρνηση
Καμμένος σε Κοτζιά: Μόνιμα δοτός και ουδέποτε εκλεγμένος αρχηγός
«Είμαι έτοιμος και θα καταθέσω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στη δικαιοσύνη που τόσο φοβάται»
«Είμαι έτοιμος και θα καταθέσω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στη δικαιοσύνη που τόσο φοβάται»Σε έντονο ύφος έδωσε την απάντησή τους ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε εναντίον του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.
Ο κ. Καμμένος, μέσω ενός αιχμηρού tweet, χαρακτηρίζει τον κ. Κοτζιά «μόνιμα δοτό και ουδέποτε εκλεγμένο αρχηγό του ανύπαρκτου ΠΡΑΤΤΩ», και δηλώνει έτοιμος να καταθέσει τα αποδεικτικά στοιχεία στη δικαιοσύνη που, όπως λέει «τόσο φοβάται».
«Μετά από ένα μήνα αναμονής μήπως και ξαναγίνει υπουργός, ο μόνιμα δοτός και ουδέποτε εκλεγμένος αρχηγός του ανύπαρκτου ΠΡΑΤΤΩ, κατέθεσε μήνυση με τον επίσημο δικηγόρο των Γερμανών.
Είμαι έτοιμος και θα καταθέσω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στη δικαιοσύνη που τόσο φοβάται», αναφέρει η ανάρτηση.Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μηνυτήρια αναφορά του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο ως φυσικό και ηθικό αυτουργό για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια σε απειλή, διασπορά ψευδών ειδήσεων και κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνησης.
cmd.push(function () { 30080.col2_1603798'); 30080.col2_1603798") }); Σχετικά TagsΠάνος Καμμένος
Close