Γεροβασίλη: Μόνο ο κ. Σαμαράς αιφνιδιάστηκε από την επιλογή Σακελλαροπούλου
Αιχμηρή κριτική της γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχέδια Μητσοτάκη
Αιχμηρή κριτική της γραμματέως της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχέδια ΜητσοτάκηΓια «παιχνίδι» του πρωθυπουργού, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον θεσμό του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάνει λόγο σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μακεδονιά» η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας ότι πίσω από την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κρύβεται ο σχεδιασμός του Μαξίμου για τοποθέτηση εκλεκτού του στην προεδρία του ΣτΕ.Όπως αναφέρει «ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να ξεγλιστρήσει από τις υποψηφιότητες, που παρουσίαζαν οι εσωκομματικές φράξιες.
Έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και πέταξε την μπάλα στο… ΣτΕ. Ο μόνος που φαίνεται να αιφνιδιάστηκε από αυτή την επιλογή, είναι ο κ. Σαμαράς, ο οποίος θα βρίσκεται σε οικογενειακό ταξίδι και δεν θα μπορεί να συμμετέχει στις σχετικές διαδικασίες.
Κατά τα άλλα, κανένας δεν μπορεί να πειστεί, ότι η πρόταση μιας προοδευτικής γυναίκας με εξαιρετικές επιστημονικές και επαγγελματικές περγαμηνές για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αρκεί για να αποφύγει στα αλήθεια την εσωκομματική γκρίνια της ΝΔ».
Η κ. Γεροβασίλη διερωτάται ακόμη, για ποιο λόγο ο κ. Μητσοτάκης δεν επέλεξε την ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά και γιατί είχε καταψηφίσει ως αντιπολίτευση την πρόταση της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή της κ. Σακελλαροπούλου στην προεδρία του ΣτΕ.Όπως λέει «καταδικάσαμε την απαράδεκτη συμπεριφορά από μέρους του κ. Μητσοτάκη στο θέμα της μη ανανέωσης της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου στον προεδρικό θώκο.
Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, να μας εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης, τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε την πρότασή μας για την κ. Σακελλαροπούλου ως πρώτη γυναίκα πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Τί μεσολάβησε, ώστε να επιβραβεύει σήμερα το περιεχόμενο των προοδευτικών επιλογών μας;».
Συνεχίζει δε, καταλογίζοντας στον κ. Μητσοτάκη, ότι «διευκολύνεται, για να πληρώσει την κενή θέση του Προέδρου του ΣτΕ, με πρόσωπο της επιλογής του μπορεί να είναι μέρος αυτής της εξήγησης.
Ενδεχομένως με αυτή του την επιλογή ο κ. Μητσοτάκης να επιδιώκει μάταια μία πίστωση χρόνου.
Αυτή φαίνεται, ότι ακόμα και μέλη της ΝΔ δεν είναι διατεθειμένα να του την προσφέρουν, καθώς ήδη μιλούν για μάταιη προσπάθεια εγκαθίδρυσης ενός "καθεστώτος Μητσοτάκη". Είναι όμως ένα ακόμα πλήγμα σε βάρος του κορυφαίου θεσμού, το να χρησιμοποιείται ακόμα και αυτή η ανακοίνωση της υποψηφιότητας ως επικοινωνιακό τρικ».
Αιχμηρή είναι η κριτική της και στην πολιτική της κυβέρνησης στην δημόσια ασφάλεια και τις κινήσεις του κ. Χρυσοχοΐδη, λέγοντας:
«Αν ως κινήσεις εννοούμε την επιλογή της κυβέρνησης να προσλάβει 1.500 ειδικούς φρουρούς με ειδικές διαδικασίες εκτός πανελληνίων εξετάσεων και μετά από μόλις τρεις μήνες εκπαίδευση να τους παραδίδει βορά στο έγκλημα, φυσικά είμαστε αντίθετοι και ανησυχούμε για τις συνέπειές της».
Κριτική ασκεί η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και στους συνδικαλιστές της Ελληνική Αστυνομία, λέγοντας ότι «σε αυτή την επικίνδυνη επικοινωνιακή προσέγγιση στην αντιεγκληματική πολιτική, πολύτιμη συμβολή έχουν οι συνδικαλιστές της αστυνομίας ως τηλεοπτικοί σχολιαστές και πρόθυμοι χειροκροτητές της δήθεν αποφασιστικότητας της κυβέρνησης στην πλάτη των συναδέλφων τους».
«Βέβαια», συνεχίζει «οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές είναι λογικό να σπεύδουν να μας κατακεραυνώσουν.
Δεν μπορούν να μας συγχωρήσουν, πως κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής μας, οι άδειες των συνδικαλιστών αστυνομικών μειώθηκαν κατά πολύ, καθώς διαμορφώθηκαν με βάση τις παραμέτρους που ισχύουν για τις συνδικαλιστικές άδειες στο δημόσιο.
Και δίκαια πανηγυρίζουν, καθώς η σημερινή κυβέρνηση έσπευσε να τους ξαναδώσει 30 μέρες άδεια το μήνα!».
Για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου η κ. Γεροβασίλη υποστηρίζει, ότι «παρά τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις για την εξαίρεση των βουλευτών μας στην αρχή της διαδικασίας, η εξέλιξη των εργασιών της επιτροπής επιβεβαιώνει όσα είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.
Έτσι, μέσα από αυτή τη διαδικασία της προανακριτικής, η ιστορία της δήθεν "σκευωρίας" γκρεμίζεται από τους ίδιους τους μάρτυρες της κυβερνητικής πλειοψηφίας και των –ίσως αυτόκλητων, αλλά πάντως προθύμων– συμπαραστατών της, βουλευτών του ΚΙΝΑΛ. Το ψέμα είχε κοντά ποδάρια, πού κονταίνουν ακόμη περισσότερο σε κάθε συνεδρίαση της.
Εκεί, που οι αποκαλύψεις για την έκταση και το βάθος του πραγματικού σκανδάλου Novartis πείθουν ακόμα και τους τελευταίους ανυποψίαστους για την ανάγκη απόδοσης δικαιοσύνης για τις πρακτικές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία».
Για την διαδικασία διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, η γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος αναφέρει, ότι «στην πορεία μας προς το Συνέδριο, διοργανώνουμε πολλές εκδηλώσεις με μαζικό χαρακτήρα, όπου ερχόμαστε σε επαφή με την κοινωνία.
Ολοένα και περισσότεροι μας προσεγγίζουν και δηλώνουν ανοιχτά τη στήριξή τους σε αυτό το εγχείρημα.

Σε όλη τη χώρα, ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα μέρη της, ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, επικοινωνούμε το ελπιδοφόρο μήνυμα της συγκρότησης μιας νέας προοδευτικής πλειοψηφίας.
Η απάντηση των προοδευτικών πολιτών αυτό το μήνυμα το εμπλουτίζει, το ενδυναμώνει και του δίνει νέα, πιο ισχυρή δυναμική».
Εκφράζει δε την αισιοδοξία της, ότι «αυτή η σχέση διαλόγου και συμμετοχής εξελίσσεται και θα κορυφωθεί στο συνέδριό μας, όπου εκεί θα συγκροτηθεί σαν καταστάλαγμα αυτής της διαδικασίας το νέο, προοδευτικό πρόγραμμα της κυβερνώσας αριστεράς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιώντας και επενδύοντας σε αυτή τη σχέση, θα εκφράσει τις ελπίδες, της αγωνίες και τις προτάσεις των ανθρώπων που τον στηρίζουν, δίνοντάς τους βήμα και ευθύνη για τη νέα του πορεία.
Μία πορεία η οποία χαράσσεται μέσα από τους αγώνες και τη συνεισφορά όλων όσων μπορούν να ανταποκριθούν στην εντολή των δημοκρατικών πολιτών».
cmd.push(function () { 30080.col2_2127899'); 30080.col2_2127899") }); Σχετικά TagsΑικατερίνη ΣακελλαροπούλουΌλγα ΓεροβασίληΚυριάκος Μητσοτάκης
Κικίλιας: Μαγικός τρόπος να μην φθάσει ο κοροναϊός σε μια χώρα δεν υπάρχει
Ο υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία προληπτικά
μέτρα
Ο υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτραΌλα τα απαραίτητα μέτρα έχουν ληφθεί και στη χώρα μας, για να αντιμετωπιστεί ο κοροναϊός, που εμφανίστηκε στην Κίνα και εξαιτίας του, δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους, επανέλαβε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.«Αν χρειαστεί, είναι έτοιμος ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και με θερμικές κάμερες στα αεροδρόμιά μας και με θερμομέτρηση με φορητά θερμόμετρα "πιστόλια". Υπάρχει το αεροϋγειονομείο, υπάρχει ο σταθμός του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο, υπάρχουν νοσοκομεία αναφοράς, υπάρχει και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και όλοι αυτοί συνεργάζονται», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος ωστόσο παραδέχθηκε ότι «μαγικός τρόπος να μην φτάσει ο ιός σε μια χώρα, δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως η πρόληψη και υπάρχει η δυνατότητα για σωστή ενημέρωση χωρίς πανικό».
Για το θέμα της γρίπης, είπε ότι στη χώρα μας πέρσι εμβολιάστηκαν 2.050.000 πολίτες και φέτος έχουν ήδη εμβολιαστεί 3.100.000. «Έχουμε παραπάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας, που μας άκουσαν και εμβολιάστηκαν.
Και αυτό έχει χτίσει ένα τοίχος ανοσίας για την κοινή γρίπη. Σήμερα υπάρχουν 140.000 εμβόλια στον ΕΟΦ αν χρειαστεί, παρότι έχει περάσει η εμβολιαστική περίοδος, να διατεθούν» τόνισε και αναφέρθηκε και στις 38 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα, που έχουν ήδη περάσει στο ΕΚΑΒ που ελέγχει κάθε μέρα τη διάθεση τους.
Για τις ελλείψεις φαρμάκων, ο κ. Κικίλιας είπε, ότι κάποιοι μιλούν για 400 φάρμακα, τα οποία λείπουν από την αγορά, αλλά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΦ, τα φάρμακα αυτά είναι 27. Όπως ανέφερε, ζήτησε από τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να καταγράψει με όλους τους Συλλόγους ανά τη χώρα, τι ελλείψεις υπάρχουν στα φαρμακεία.
Να ελέγξει και τα φαρμακεία, σε συνδυασμό με τα φάρμακα τα οποία είναι στοκαρισμένα ή όχι στις φαρμακαποθήκες και τι κάνουν οι φαρμακευτικές εταιρίες.
«Αν κάποιος τεχνητά θέλει να κάνει εξαγωγές παράλληλες ή να κερδοσκοπήσει σε βάρος των πολιτών και των ασθενών στην Ελλάδα, να είναι σίγουρος ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκου θα το ελέγξει και θα το πατάξει με την επίβλεψη του υπουργείου Υγείας», είπε εμφατικά.
Όσον αφορά στα ογκολογικά φάρμακα, είπε πως έχουν γίνει παράλληλες εισαγωγές φαρμάκων που έχουν καλύψει πολλά κενά στην αγορά σε πάνω από 250 σκευάσματα.

Η πλειονότητα αυτών που έλειπαν, έχει ήδη εισαχθεί από το ΙΦΕΤ με εντολή του ΕΟΦ όπως εξήγησε και συμπλήρωσε ότι για τα πολύ φθηνά αντικαρκινικά φάρμακα στα οποία υπάρχει παγκόσμια έλλειψη, μεριμνά ήδη ο ΕΟΦ, έτσι ώστε να κάνει τα αδύνατα, δυνατά και να έρθουν και αυτά.

«Χαίρομαι που βλέπω ότι οι ομάδες των ασθενών και οι οργανώσεις τους με πολύ μεγάλη προσοχή και πολύ μεγάλη υπευθυνότητα τοποθετούνται για το θέμα γιατί οι άνθρωποι ξέρουν.
Αντιθέτως, αυτοί οι οποίοι δεν ξέρουν ή οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, τοποθετούνται διαφορετικά.
Ως οργανωμένη πολιτεία εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι κανενός ιδιωτικού συμφέροντος και ο ΕΟΦ θα απαντήσει σε αυτό», τόνισε.Τέλος, μιλώντας για το νομοσχέδιο Δημόσιας Υγείας, είπε ότι η διαβούλευση ξεκινά σε 10 μέρες, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εμβολιασμούς, «θα προβλέπει ότι ο υπουργός Υγείας θα μπορεί να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό έπειτα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, στην προσχολική ηλικία.
Μιλάμε μέχρι τα 4 έτη που εκεί γίνονται τα βασικά εμβόλια, για λόγους δημοσίου συμφέροντος και δημόσιας υγείας, που είναι υπέρτερη όλων των άλλων».
cmd.push(function () { 30080.col2_2127844'); 30080.col2_2127844") }); Σχετικά TagsκοροναϊόςΒασίλης Κικίλιας
Εξιτήριο από το Ωνάσειο πήρε ο Προκόπης Παυλόπουλος
Οι γιατροί του συνέστησαν διήμερη ανάπαυση στο σπίτι του
Οι γιατροί του συνέστησαν διήμερη ανάπαυση στο σπίτι τουΕξιτήριο έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από το Ωνάσειο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέμεινε στο νοσοκομείο για δύο 24ωρα λόγω ίωσης, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε και το ετήσιο τσεκ απ του.
Ο κ. Παυλόπουλος βρίσκεται ήδη στην οικία του και είναι στη φάση της ανάρρωσης, καθώς οι θεράποντες ιατροί του συνέστησαν ξεκούραση σήμερα και αύριο.
cmd.push(function () { 30080.col2_2127824'); 30080.col2_2127824") }); Σχετικά TagsΩνάσειοΠροκόπης Παυλόπουλος
Μητσοτάκης: Με τον φιλελευθερισμό και το ρεαλισμό του Ελευθέριου Βενιζέλου
Άρθρο του πρωθυπουργού για τον ιστορικό πολιτικό ηγέτη και τις σημερινές
προκλήσεις
Άρθρο του πρωθυπουργού για τον ιστορικό πολιτικό ηγέτη και τις σημερινές προκλήσεις«Ο Ελευθέριος Βενιζέλος απέδειξε, ότι ένα μικρό κράτος, ακόμη και σε δύσκολες εποχές, έχει το περιθώριο να διαμορφώνει το μέλλον του, αν μείνει πιστό σε αρχές που έχουν δικαιωθεί ιστορικά: Ισχυρές συμμαχίες στο εξωτερικό και ανάπτυξη στο εσωτερικό.
Ατομική ελευθερία με κοινωνική πρόνοια» τονίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Η Καθημερινή».
Και συμπληρώνει «επιλογές επίκαιρες και για τη σημερινή Ελλάδα.

Και αξίες που παρέλαβε και προβάλλει στον 21ο αιώνα η Νέα Δημοκρατία».
Ο πρωθυπουργός στο άρθρο του παρουσιάζει την άποψη του για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, διατυπώνοντας έναν προσωπικό αναστοχασμό στον οποίο συμπυκνώνεται, όπως σημειώνει, η εγγύτητα της οικογενειακής παράδοσης με τις σπουδές του στην Ιστορία.
«Το βάρος της ευθύνης που φέρω ως πρωθυπουργός δοκιμάζεται στο δέος που μοιράζεται ο κάθε Έλληνας για τον Ελευθέριο Βενιζέλος» υπογραμμίζει.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει, ότι ο Βενιζέλος το 1918-1920 βρέθηκε να πρωταγωνιστεί σε μια παγκόσμια διεργασία, στη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων, κάτι ασυνήθιστο για ηγέτη μικρής χώρας.
«Η επιτυχία εκείνη, δεν οφειλόταν μόνο στην προσωπική ευφυΐα του, αλλά και σε μια σταθερή πολιτική επιλογή την οποία, σε εκείνη τη συγκυρία μοιραζόταν με τους νικητές του πολέμου: το όραμα της οργάνωσης της διεθνούς κοινωνίας σε βάσεις φιλελεύθερες.
Με θεμέλια, δηλαδή την αυτοδιάθεση των λαών και την ισότητα των κρατών, την ισότιμη συμμετοχή όλων στις διεθνείς υποθέσεις και την ίδρυση ενός διεθνούς οργανισμού που θα προστάτευε την ειρήνη-την Κοινωνία των Εθνών» σημειώνει.Σε άλλο σημείο του άρθρου του ο πρωθυπουργός τονίζει, ότι «η πίστη του Βενιζέλου στον φιλελευθερισμό και στον ρεαλισμό ήταν, άλλωστε, που έφεραν και τη μεγαλύτερη διεθνή επιτυχία του κράτους μας:
την Ελλάδα των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών.
Απόδειξη του αναστήματος που μπορεί να έχει στον παγκόσμιο στίβο μια μικρότερη δύναμη, όταν διαβάζει σωστά τις ισορροπίες, έχει μακρόπνοο σχέδιο και διαθέτει αποφασισμένη και υπεύθυνη ηγεσία».
Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιώντας τα λόγια του Ελευθερίου Βενιζέλου «θα σπρώξωμεν την Ελλάδα εις τον δρόμον της προόδου.
Και θα την καταστήσωμεν αγνώριστον», τονίζει ότι δίπλα στα μεγάλα του επιτεύγματα του Ελευθερίου Βενιζέλου, η πιο βαριά κληρονομιά του είναι «το χρέος να κάνουμε τη “χώρα αγνώριστη” σε σχέση με το αρνητικό παρελθόν.
Χρέος που αναλάβαμε και θα δικαιώσουμε».
cmd.push(function () { 30080.col2_2127775'); 30080.col2_2127775") }); Σχετικά TagsΚυριάκος ΜητσοτάκηςΕλευθέριος Βενιζέλος
Αχτσιόγλου: Χάνουν εννιά, κερδίζει ένας με το ασφαλιστικό της ΝΔ
Κριτική της τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο
Κριτική της τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιοΣκληρή κριτική στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, ασκεί η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.
Σύμφωνα με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με το νέο ασφαλιστικό επιβαρύνονται οι εννιά στους δέκα ελεύθεροι επαγγελματίες και συνταξιούχοι και ευννοείται μόλις ένας στους δέκα.
Επίσης, υποστηρίζει ότι δημιουργείται ένα ευνοϊκό πλαίσιο για στροφή προς την ιδιωτική ασφάλιση.Χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει: «Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ που αναρτήθηκε στη διαβούλευση, επιβεβαιώνει τη στρατηγική της επιλογή για επιβάρυνση των πολλών προς όφελος ελαχίστων.
Αντί να γίνει ένα βήμα μπροστά στην κοινωνική ασφάλιση, με το νομοσχέδιο γίνονται δυο βήματα πίσω».
Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει, ότι «εννιά στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες επιβαρύνονται σημαντικά στις εισφορές τους για να ελαφρυνθεί πολύ ένας στους δέκα.
Εννιά στους δέκα συνταξιούχους χάνουν σημαντικό εισόδημα για να ενισχυθεί επιλεγμένα ένας στους δέκα.
Δημιουργείται δε ένα σαφές ευνοϊκό πλαίσιο κινήτρων για στροφή στην ιδιωτική ασφάλιση».
cmd.push(function () { 30080.col2_2127674'); 30080.col2_2127674") }); Σχετικά TagsΈφη Αχτσιόγλουασφαλιστικό νομοσχέδιο
Κεραμέως: Αυτές οι αλλαγές έρχονται στα σχολεία
Τι είπε για εκδρομές, απουσίες και κολλέγια
Τι είπε για εκδρομές, απουσίες και κολλέγιαΓια τις αλλαγές που έρχονται στα σχολεία μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στον τ/σ ΣΚΑΪ, όπου αποκάλυψε ότι για πρώτη φορά μέσα από το σχολειό θα δίνεται κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής.
Ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα ψηφίστηκε αλλαγή νοοτροπίας, για να συνδεθεί η αξιολόγηση με την χρηματοδότηση των ιδρυμάτων.
Σημείωσε ότι στόχος είναι η αποκέντρωση στην παιδεία και πρόσθεσε, ότι το σχολειό θα αποφασίζει στο εξής για τις εκδρομές, κάτι που ψηφίστηκε για τα δημοτικά σχολεία και θα ακολουθούσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια.
Αναφορικά με τις απουσίες, δήλωσε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση άλλαξε το καθεστώς και τις έκανε αδικαιολόγητες, είναι κάτι που μελετάμε», ενώ σχετικά με τις επιδόσεις, τόνισε πως στόχος είναι να προσμετράται η επίδοση του μαθητή και στις τρεις τάξεις του λυκείου και να μην εξαρτάται μόνο από μία χρονιά.
«Βασικό μέλημα να δώσουμε είναι να δώσουμε στην χώρα μας την θέση που αξίζει στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό χάρτη» πρόσθεσε η υπουργός, συμπληρώνοντας πως «στο τέλος Μαρτίου έρχονται αμερικανικά πανεπιστήμια, τα οποία ενδιαφέρονται να συνάψουν συνεργασίες με τα ελληνικά πανεπιστήμια».
Επεσήμανε παράλληλα ότι η μείωση φορών θα δώσει ώθηση στην οικονομία προκειμένου να δοθούν κίνητρα για περαιτέρω επενδύσεις.
Σχετικά με τα κολέγια τόνισε, πως «είναι παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων.
Βασική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η ελευθερία στην εγκατάσταση των εργαζομένων.
Αυτή την βασική αρχή εφαρμόσαμε που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια.
Είναι κάτι που ξεκίνησε το 2010 που πέρασε η σχετική διάταξη, εφαρμόστηκε επι ΝΔ, εφαρμόστηκε επι ΣΥΡΙΖΑ για 4 συναπτά έτη. Εγώ έβγαλα στην βουλή τουλάχιστον 10 ή 11 προκηρύξεις τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει με ακριβώς αυτή την ρύθμιση, όπως όφειλε με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο».
cmd.push(function () { 30080.col2_2127611'); 30080.col2_2127611") }); Σχετικά TagsΝίκη ΚεραμέωςπαιδείαΣχολεία
Παναγιωτόπουλος: Εάν χρειαστεί, θα απαντήσουμε στρατιωτικά στην Τουρκία
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν αποκλείει στρατιωτική εμπλοκή εξαιτίας της
πρωτοφανούς τουρκικής προκλητικότητας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν αποκλείει στρατιωτική εμπλοκή εξαιτίας της πρωτοφανούς τουρκικής προκλητικότηταςΑντικρούοντας την δήλωση του Τούρκου ομολόγου του που έθεσε θέμα αποστρατικοποίησης Ελληνικών νησιών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε από την Κοζάνη πως «ό,τι απειλείται, δεν αποστρατικοποιείται, η Ελλάδα δεν προκαλεί, δεν θίγει κυριαρχικά δικαιώματα άλλων, αλλά δεν της αρέσει να προκαλείται και να προσβάλλονται τα δικά της δίκαια».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος συμπλήρωσε λέγοντας, ότι «εάν χρειαστεί, θα απαντήσουμε, εάν κρίνουμε ότι έχουν ξεπεραστεί οι κόκκινες γραμμές, πράγμα που σημαίνει, ότι εξετάζουμε όλα τα σενάρια ακόμη και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής».
Σε ερώτηση που του έγινε, διευκρίνισε ότι «η εντολή στρατιωτικής απάντησης η εμπλοκής θα είναι του πρωθυπουργού και εάν δεν μπορεί ο ίδιος, θα είναι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας.
Όλα αυτά είναι ανοικτά αλλά εύχομαι να μην έρθει αυτή ποτέ αυτή η ώρα και η προσπάθεια μας για ισχυρές ένοπλες δυνάμεις εκεί κατατεινει ώστε να μην υπάρξει η στιγμή που θα μπορέσει να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός», κατέληξε.Επεσήμανε ότι «ουδέποτε στο πρόσφατο παρελθόν δεν έχει επιδειχθεί από πλευράς της Τουρκίας τέτοια προκλητική συμπεριφορά», σημειώνοντας ότι όλες αυτές οι προκλήσεις από μέρους της «είναι κλιμακούμενες μεθοδικές και γίνονται βάση συστήματος».
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο προσφυγής της Τουρκίας στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης, επεσήμανε την αντινομία από πλευράς της γειτονικής χώρας, όπου ενώ δεν έχει αναγνωρίσει το δίκαιο της θάλασσας, θα προσφύγει στο δικαστήριο και θα ζητήσει να εκδικαστεί θέμα, που αφορά την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών.
«Αλλά με βάση πιο δίκαιο θα ζητήσει να κριθεί το αίτημα της» αναρωτήθηκε, για να καταλήξει ότι «έχουμε μέλλον σε ότι αφορά την προσφυγή στην Χάγη» και ότι τα περισσότερα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν στην προκειμένη περίπτωση είναι από τουρκικής πλευράς.
Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της Λιβύης, απέκλεισε την στρατιωτική εμπλοκή της χώρας, δηλώνοντας ότι «η Ελλάδα δεν θέλει να εμπλακεί στο πεδίο αντιπαράθεσης της Λιβύης, σε ότι αφορά το στρατιωτικό κομμάτι, έχει όμως υποστηρίξει πολιτικά τον Χαφτάρ και αυτό προκύπτει από την επίσκεψη του στην Αθήνα».
Υπογράμμισε ότι η υπόθεση όπως εξελίσσεται «μετά το εξωφρενικό σύμφωνο συνεργασίας Τουρκίας - κυβέρνησης Τρίπολης δεν μπορεί να γίνει ερήμην της Ελλάδας και ότι αυτό αρχίζει να το καταλαβαίνει και η διεθνής κοινότητα.

Κατέληξε λέγοντας ότι η Τουρκία κάνει την δουλειά της και εμείς ως Ελλάδα θα κάνουμε την δική μας δουλειά, θα υπερασπιστούμε τα δικά μας συμφέροντα».
Ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα «θα καταλήξουμε στην νέα δομή των Ενόπλων δυνάμεων σύμφωνα με το αμυντικό δόγμα που θα προκύψει από την πολιτική εθνική άμυνας που είναι υπό αναθεώρηση για πρώτη φορά από το 2011».
Ο προσανατολισμός που υπάρχει θα περιλαμβάνει ευέλικτο σχήμα με μαχητική ικανότητα και ευελιξία και περισσότερους επαγγελματίες οπλίτες.
Προανήγγειλε ότι τον επόμενο μήνα θα υπάρξει προκήρυξη για την πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών οπλιτών στις Ειδικές δυνάμεις και ορισμένες τεχνικές ειδικότητες στο Ναυτικό και την Πολεμική αεροπορία.
Άσκησε κριτική στους προκατόχους του για καθυστερήσεις σε ότι αφορά την την προμήθεια ανταλλακτικών για την συντήρηση των μαχητικών αεροσκαφών Μιράζ, μίλησε για μεγάλες καθυστερήσεις στο θέμα της προμήθειας έξυπνων τορπιλών για τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό που θα πρέπει να γίνει στις φρεγάτες τύπου ΜΕΚΟ. cmd.push(function () { 30080.col2_2127542'); 30080.col2_2127542") }); Σχετικά TagsΛιβύηΝίκος ΠαναγιωτόπουλοςΤουρκία
Γεωργιάδης: Δημιουργείται ένα νέο επενδυτικό περιβάλλον  
«Σημαντικό νέο για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία η αναβάθμιση της
χώρας από τον οίκο Fitch»...
«Σημαντικό νέο για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία η αναβάθμιση της χώρας από τον οίκο Fitch»Σημαντικό νέο για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομίαχαρακτήρισε την αναβάθμιση της χώρας από τον οίκο Fitch o υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης το οποίο διοργάνωσε το «Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης».
«Χθες βράδυ είχαμε σημαντικό νέο για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία.
Ο οίκος Fitch αναβάθμισε τη χώρα μας και την έφτασε δύο μόνο βαθμίδες από την επενδυτική βαθμίδα και την οριστική έξοδο από τις αγορές.
Αυτό πριν λίγα χρόνια φάνταζε αδιανόητο.
Όταν πρωτοεξελέγη η κυβέρνηση Μητσοτάκη οι προβλέψεις για το πότε θα φτάναμε στη βαθμίδα που είμαστε από χθες ήταν περισσότερο από 18 μήνες και αυτό που προβλεπόταν να γίνει σε 18 μήνες έγινε σε 6, όχι επειδή το λέμε εμείς, αλλά γιατί το λένε οι λύκοι των αγορών οι οποίοι επιβραβεύουν τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, της ελληνικής κυβέρνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Παράλληλα επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς πηγαίνουν εξαιρετικά καλά και υπάρχει ένα γενικότερο κλίμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
«Η Κομισιόν δημοσίως είπε ότι αναθεωρεί τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη το 2020 προς τα πάνω και ότι οι προηγούμενες προβλέψεις θεωρήθηκαν τελικά συντηρητικές.
Όλα αυτά είναι καλά νέα αλλά για να γίνουν πραγματικότητα και να τα απολαύσει ο ελληνικός λαός χρειάζεται από όλους σκληρή δουλειά» πρόσθεσε.«Ο κ. Τιμερμανς που ήταν ο υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την πλευρά των Σοσιαλιστών που υποστηρίχθηκε τότε και από τον κ. Τσίπρα χθες έκανε δήλωση στο Νταβός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πιο πράσινος πρωθυπουργός της ΕΕ, δηλαδή ο πιο μεταρρυθμιστής σε όλη την Ευρώπη για τον μεγάλο πόλεμο κατά της κλιματικής αλλαγής.
Χθες ο κ. Σεντένο, ο πρόεδρος του Eurogroup είπε σε σχετικές του δηλώσεις ότι πράγματι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.
Η καγκελάριος της Γερμανίας έκανε ειδική δήλωση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο πρωθυπουργός χτίζει μια νέα Ελλάδα.

Όλα αυτά τα θετικά που θα γίνουν θα τα κάνουμε όλοι μαζί, θα τα απολαύσουμε όλοι μαζί και θα είμαστε υπερήφανοι γιατί έγιναν επί των ημερών μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Γενικότερα, ο υπουργός επισήμανε ότι υπάρχουν για το 2020 πολύ μεγάλες προοπτικές μετά τα μέτρα που ελήφθησαν για τη μείωση φόρων στις επιχειρήσεις, την εξαγγελία της μείωσης από το καλοκαίρι των ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την ψήφιση νόμου και την έκδοση της υπουργικής απόφασης για να λειτουργήσει ο νόμος που επιτρέπει σε ιδιωτικές εταιρείες να αναλαμβάνουν τον έλεγχο της προόδου ενός έργου ενταγμένου στον αναπτυξιακό νόμο.
«Ξεκινάμε τον σχεδιασμό ειδικού master plan για τη Δυτική Μακεδονία που θα πληγεί περισσότερο από την απολιγνιτοποίηση, αλλα με το master plan και χρήματα από ευρωπαϊκούς πόρους, για να γίνει η περιφέρεια μια σύγχρονη οικονομία.
Έτσι θα γίνει η Δυτική Μακεδονία η περιοχή με τις μεγαλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες για τα επόμενα χρόνια.
Έχουν ήδη εξασφαλιστεί σημαντικοί ευρωπαϊκοί πόροι άνω των 4,5 δισ. ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια μόνο και μόνο για να εφαρμόσουμε εκεί την απολιγνιτοποίηση όπως και στη Μεγαλόπολη» πρόσθεσε.Ο 'Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι δημιουργείται ένα νέο επενδυτικό περιβάλλον «ώστε να γίνει η Ελλάδα η πιο επιχειρηματικά φιλική χώρα στην Ευρώπη», εντός του 2020 θα δοθεί ώθηση στον κλάδο της οικοδομής, τα μηνύματα για τον τουρισμό εντός του έτους είναι πολύ θετικά και υπάρχει η μικρότερη στην ιστορία μας επιβάρυνση σε επίπεδο επιτοκίων δανεισμού που είχαμε ποτέ. cmd.push(function () { 30080.col2_2127476'); 30080.col2_2127476") }); Σχετικά TagsΆδωνις Γεωργιάδης
Close