Κικίλιας: Στην Κρήτη η πιο σύγχρονη ΜΕΘ της Ευρώπης
Τις μονάδες υγεία της Κρήτης και την ετοιμότητά τους μπροστά στο εισερχόμενο τουριστικό κύμα επιθεωρεί κατά τη για διήμερη επίσκεψή του, από σήμερα το πρωί, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
Ο υπουργός ξεκίνησε τις επαφές του από το Ηράκλειο και την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τα δυο νοσοκομεία αναφοράς της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Για το ΠΑΓΝΗ μάλιστα ανακοίνωσε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα ενισχυθεί με την πιο σύγχρονη ΜΕΘ στην Ευρώπη. Όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας, θα πρόκειται για μια ειδική μονάδα πρώτου ορόφου και ισογείου με εξωτερική διασύνδεση και ασανσέρ, ενώ ταυτόχρονα, όπως τόνισε, θα ενισχυθούν οι ΜΕΘ και οι ΜΑΦ σε όλα τα νοσοκομεία του νησιού.
Σε συνάντηση που είχε με φορείς στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, ενημερώθηκε για τις διαθέσιμες κλίνες στο νησί, τόσο σε ό,τι αφορά την νοσηλεία ήπιων ή μέτριας βαρύτητας περιστατικών, όσο και τις κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Έτσι, σύμφωνα με την διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, το νησί μπορεί να καλύψει 155 ήπια και μέτρια περιστατικά στις νοσοκομειακές του δομές, ενώ εφόσον κριθεί απαραίτητο, αυτές μπορούν να φτάσουν συνολικά τις 328 κλίνες.
Σε ό,τι αφορά τα περιστατικά που θα χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 9 διαθέσιμες κλίνες, που μπορούν να αυξηθούν μέσα σε λίγες ώρες στις 30, αν χρειαστεί, αλλά να φτάσουν ακόμη και τις 60 εάν τα κρούσματα έχουν μεγάλη αύξηση.Ο κ. Κικίλιας έδωσε συγχαρητήρια στους εμφανείς και αφανείς, όπως τόνισε, ήρωες της μάχης κατά του κορωνοϊού, καθώς, όπως εξήγησε, πρώτη και μόνη προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή και η συμβολή όλων, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, συνετέλεσε στο να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ως χώρα μέχρι σήμερα αυτή την κρίση, με επιτυχία.
Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν σε επίπεδο Κρήτης στην περίοδο του κορωνοϊού, λέγοντας ότι προσελήφθη μεγάλος αριθμός υγειονομικού προσωπικού, ο μεγαλύτερος που έχει προσληφθεί με τόσο σύντομες διαδικασίες.
Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε περισσότερους από 600 νοσηλευτές, εγκρίσεις για περισσότερους από 50 γιατρούς και λοιπό προσωπικό, ενώ ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και τη δημοτική Αρχή για τη στήριξη, όπως είπε, μέσω Περιφερειακών Προγραμμάτων και του ΕΣΠΑ προς το υπουργείο Υγείας και τα νοσοκομεία.
«Όπως πρόσεξαν οι συμπολίτες μας και τήρησαν τα μέτρα και φτιάξαμε μια κουλτούρα τέτοια που η χώρα πέτυχε και έγινε παράδειγμα προς μίμηση, δεν θέλω να το χαλάσουμε τώρα, οπότε ζητάω το ίδιο να πράξουν και οι τουρίστες.
Να σεβαστούν τη χώρα μας που είναι πολύ όμορφη και να τηρήσουν τα ιατρικά πρωτόκολλα και τους κανόνες που έχουμε θέσει, έτσι ώστε να έχουμε τον μικρότερο δυνατό αριθμό κρουσμάτων» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος πρόσθεσε ότι με ψυχραιμία, σχέδιο και νηφαλιότητα θα αντιμετωπιστεί οτιδήποτε προκύψει.«Είμαστε σίγουροι ότι και η Κρήτη και η χώρα θα τα καταφέρει. Το αξίζουν οι άνθρωποι της και πάντως αξίζει να υπάρχει ένα εξαιρετικό σύστημα υγείας και αυτό προσπαθούμε να έχει, όχι μόνο τώρα, αλλά και στη μετά covid 19 εποχή» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.
Ενόψει της επίσκεψης του υπουργού Υγείας, το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ πραγματοποίησε τετράωρη στάση εργασίας.
Ο κ. Κικίλιας θα πραγματοποιήσει, στη συνέχεια, επίσκεψη στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, ενώ θα ολοκληρώσει την επίσκεψη του αύριο που θα βρεθεί στο Ρέθυμνο και τα Χανιά.
Χ. Θεοχάρης: Ιδιαίτερα κρίσιμος για τον Τουρισμό στη χώρα μας ο Ιούλιος
Το μήνυμα της συνεργασίας όλων ώστε να διαχειριστεί η χώρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το άνοιγμα του τουρισμού, έστειλε σήμερα από τα Χανιά ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης.
Συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη τουριστικών φορέων στο Επιμελητήριο της πόλης, από τους οποίους άκουσε τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους για τη φετινή πορεία του τουρισμού.
Στη σύσκεψη, την οποία ο κ. Θεοχάρης χαρακτήρισε θετική, συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής κι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αντώνης Ροκάκης.
Μετά το πέρας της, ο υπουργός αναφέρθηκε στον σχεδιασμό που υπάρχει, επισημαίνοντας πως «αν κερδίσουμε το στοίχημα του ανοίγματος του τουρισμού, αν το κάνουμε με ασφάλεια κι αν αποδείξουμε σε κάθε δυνητικό τουρίστα ότι υπάρχει ασφάλεια στη χώρα μας, όπως το έχουμε αποδείξει όλους αυτούς τους μήνες, τότε θα μπορούμε να σκεφθούμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την προσπάθειά μας να κερδίσουμε κάποιον από τον χαμένο χρόνο.
Αυτή θα είναι η προσπάθεια κι αυτό είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Όμως τώρα, δεν είναι η ώρα για αυτά, αυτά είναι το επόμενο βήμα.

Τώρα είναι η ώρα να συνεργαστούμε όλοι, για να διαχειριστούμε αυτό το άνοιγμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Παράλληλα, ο κ. Θεοχάρης χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμο για τον τουρισμό στη χώρα μας τον μήνα Ιούλιο.
Όπως είπε, «είναι ένας κρίσιμος μήνας γιατί θα αποδείξει η χώρα μας ότι μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα, να τα κάνει σωστά και να ανοίξει με ασφάλεια τα σύνορά της.
Αυτό, λοιπόν, θα επιτρέψει σε όλους να δουν ότι μπορούν να κάνουν διακοπές στη χώρα μας κι αυτό θα αποτελέσει τη βάση της επιστροφής των τουριστών στα παλαιότερα επίπεδα, η οποία θα είναι σταδιακή».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε αναφορικά με την άφιξη στη Ρόδο πτήσης από τη Σουηδία, σημείωσε πως η πτήση αυτή ήταν προγραμματισμένη από καιρό και είχε μέσα και δημοσιογράφους.
Όπως είπε, «η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση λίγο πριν την 1η Ιουλίου ότι οι πτήσεις από την Σουηδία θα καθυστερήσουν.
Αυτό δημιούργησε μια αναστάτωση σε σχέση με τον προγραμματισμό και επειδή αυτή η πτήση είχε δημοσιογράφους, σε μια κίνηση καλής θέλησης, δεν θελήσαμε να την ακυρώσουμε την τελευταία στιγμή, όταν ήταν η πρώτη πτήση που θα ερχόταν από τη Σουηδία.
Δώσαμε, λοιπόν, ειδική άδεια, ώστε να μη δημιουργηθεί ζήτημα σε σχέση με τη σουηδική αγορά.
Είναι μια πολύ σημαντική αγορά, και για τα Χανιά, και για τη χώρα μας όλη και προφανώς θέλουμε να ξεκινήσει η σεζόν και με τους Σουηδούς επισκέπτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Σε ερώτηση για το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς από τη Σουηδία και τη Μεγάλη Βρετανία, ο υπουργός απάντησε πως «αυτό δεν εξαρτάται φυσικά μόνο από εμάς.
Θα περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμα να παρθούν μερικές αποφάσεις που έχουν σχέση με τα υγειονομικά στοιχεία από τη μία μεριά και τα επιχειρησιακά στοιχεία σε σχέση με την Πολιτική Προστασία από την άλλη. Εάν υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι μπορούμε να διαχειριστούμε σωστά την κατάσταση, το συντομότερο δυνατόν και βέβαια με την πρώτη ουσιαστική ημερομηνία αναθεώρησης στις 15 του μηνός, το συντομότερο δυνατόν εμείς θα προχωρήσουμε να ανοίξουν και οι δύο αγορές.
Αν αυτό είναι εφικτό, θα φανεί από τις απαντήσεις από τις δύο αυτές πλευρές» εξήγησε.Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τουριστικό κλάδο, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Χανιά, ο υπουργός Τουρισμού πραγματοποίησε συναντήσεις και με δημάρχους της περιοχής.
Τη Δευτέρα η νέα καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 7.835 δικαιούχους
Την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί νέα πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 7.835 δικαιούχους ειδικών κατηγοριών.
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 6.268.000 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικαιούχους ειδικών κατηγοριών, το σύνολο των οποίων ανέρχεται σε 7.835.
Θεσσαλονίκη: Απολογείται η 26χρονη για την υπόθεση του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού
Να λάμψει η αλήθεια για τον θάνατο του γιου της και να βρεθούν οι υπαίτιοι, ζήτησε η μητέρα του 28χρονου Βούλγαρου που έχασε τη ζωή του ύστερα από οπαδικό επεισόδιο στις αρχές Ιανουαρίου στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Σε δηλώσεις της από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης -όπου οδηγήθηκε νωρίτερα το πρωί η 26χρονη οδηγός του αυτοκινήτου προκειμένου να απολογηθεί στη β' τακτική ανακρίτρια κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία με δόλο- η μητέρα του 28χρονου εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στην ελληνική Δικαιοσύνη και την ευγνωμοσύνη προς την Ελληνική Αστυνομία για «τις αποτελεσματικές ενέργειες των τελευταίων μηνών».
Ευχήθηκε επίσης «να μην υπάρξουν στο μέλλον τέτοιες δολοφονικές επιθέσεις».
Η οικογένεια του 28χρονου δήλωσε από την πρώτη στιγμή παράσταση πολιτικής αγωγής.
Σχολιάζοντας την «αναίρεση» της αρχικής κατηγορίας που βάρυνε την 26χρονη -από ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε ανθρωποκτονία με δόλο- ο δικηγόρος της οικογενείας ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή «τιμάει το Κράτος Δικαίου και την ελληνική Δικαιοσύνη».
Σχετικά με την ταυτοποίηση πέντε ακόμη προσώπων που φέρεται να συμμετείχαν στην επίθεση εις βάρος του θύματος -μεταξύ αυτών και ο 48χρονος φίλος της 26χρονης- ο δικηγόρος της οικογενείας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα υπάρξει συνέχεια σε επίπεδο εμπλουτισμού κατηγοριών και δραστών».
«Η ευχή της οικογένειας, αλλά και όλου του κόσμου, είναι η απώλεια της ζωής ενός νέου φοιτητή να είναι το τελευταίο μαρτυρικό επεισόδιο που αφορά φίλαθλο», σημείωσε.Ο 28χρονος Βούλγαρος είχε βρεθεί μαζί με δύο φίλους του στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν το ποδοσφαιρικό ματς ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, που διεξήχθη μία ημέρα πριν από το αιματηρό περιστατικό, καθώς διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με οπαδούς των «κιτρίνων».
με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
ΕΜΥ: Πού χαλάει ο καιρός από το βράδυ του Σαββάτου έως και την Τρίτη
Μεταβολή του καιρού από το βράδυ του Σαββάτου από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με αυτό, θα επηρεαστούν:Από το βράδυ του Σαββάτου, και κυρίως από νωρίς το πρωί της Κυριακής, η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική), από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Στερεά, η Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η Ήπειρος και πιθανώς η βόρεια Εύβοια.
Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια και θα εξασθενήσουν.
Τη Δευτέρα, τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και πιθανώς οι Σποράδες.
Η Πελοπόννησος, η Ήπειρος και η Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Την Τρίτη, η Κεντρική Μακεδονία, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως η Πελοπόννησος.
Στο φως οκτώ νέες περιπτώσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου
Στα ίχνη οκτώ ατόμων, Ελλήνων, που εμπλέκονται σε ισάριθμες περιπτώσεις πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου έφθασαν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, που σχημάτισαν τον Ιούνιο δικογραφίες αυτόφωρης και τακτικής διαδικασίας σε βάρος τους, κατά περίπτωση.Ειδικότερα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών από αλλοδαπές Αρχές, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, διενεργήθηκε ψηφιακή ανάλυση-διαδικτυακή έρευνα και εντοπίστηκαν χρήστες του Διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, οι οποίοι, κάνοντας χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησαν πρόσβαση σε διάφορους ιστοτόπους-εφαρμογές και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό πλήθος αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Για τη δράση τους ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Από την προανάκριση και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου, γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία τους και οι οικιακές συνδέσεις Διαδικτύου τους, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας τους, όπου διενεργήθηκαν έρευνες.
Κατά τη διάρκειά τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν πέντε εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, εννέα συσκευές κινητού τηλεφώνου, εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, τάμπλετ και κάρτα αποθήκευσης (sd).
Κατά την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια των τριών εκ των δραστών, βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, πράξεις για τις οποίες συνελήφθησαν εντός των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας.
Για τους υπόλοιπους πέντε ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, δεν συνέτρεχαν όμως οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στα αρμόδια Τμήματα της Διεύθυνσης και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.Με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, τρεις εκ των κατηγορούμένων οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.Οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν σε βάρος των άλλων πέντε εμπλεκομένων υποβλήθηκαν με την τακτική διαδικασία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα εξής στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.grΜέσω twitter: @CyberAlertGRΜέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας (https://portal.astynomia.gr)Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Γκύζη: Διάσωση δύο ηλικιωμένων από πυρκαγιά σε διαμέρισμα
Δύο ηλικιωμένους απομάκρυναν έγκαιρα οι πυροσβέστες απόδιαμέρισμα τρίτου ορόφου, επί των οδών Λουκάρεως και Κεδρινού, στου Γκύζη, στην Αθήνα, όπου λίγο πριν τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής εκδηλώθηκε πυρκαγιά.
Με αναπνευστικά προβλήματα, διακομίστηκαν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.
Επί τόπου έσπευσαν κι έσβησαν τη φωτιά 12 πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Πορκλήθηκαν ζημιές μικρές έκτασης στην κατοικία.
Δήμος Αθηναίων: Με συμμετοχή επιστημόνων και φορέων η διαβούλευση για τον Μεγάλο Περίπατο
Με διευρυμένη σύνθεση πραγματοποιήθηκε χθες η τρίτη συνεδρίαση
της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Διαβούλευσης για τον Μεγάλο Περίπατο, υπό την
προεδρία του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.
H Διαπαραταξιακή Επιτροπή συστάθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της
Αθήνας και σε αυτήν συμμετέχουν, εκτός από τους εκπροσώπους δημοτικών
παρατάξεων, επιστήμονες (αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, πολεοδόμοι,
συγκοινωνιολόγοι κ.α.
).
Αντικείμενο της Διαπαραταξιακής Επιτροπής είναι:Η παρακολούθηση και συνεχής αξιολόγηση της εξέλιξης του πιλοτικού έργου με
τις ήπιες παρεμβάσεις που γίνονται σε αυτή τη φάση κι έχουν προσωρινό
χαρακτήρα.
Η οργάνωση της διαβούλευσης με τους επιστημονικούς και
κοινωνικούς φορείς που με τις προτάσεις τους συμβάλουν καθοριστικά στην
επίτευξη του αρτιότερου αποτελέσματος.
Η εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για
τα οριστικά και μόνιμα έργα και τις παρεμβάσεις που θα πάρουν τη θέση των
σημερινών προσωρινών μετά το διάστημα της πιλοτικής διαδικασίας.
Στη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής
Διαβούλευσης κατέθεσαν τις απόψεις τους τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου
Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που σχετίζονται με
την καθημερινότητα οδηγών και πεζών στην πόλη. Επίσης, με την μελετητική
ομάδα Ειδικού Χωρικού Σχεδίου συζητήθηκε εκτενώς το Ειδικό Πολεοδομικό
Σχέδιο που είναι στο τελικό στάδιο εκπόνησης.
Στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή Διαβούλευσης μετέχουν, εκτός από τον δήμαρχο
Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο Βασίλης Αξιώτης, αντιδήμαρχος Αστικών
Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως, η Δέσποινα Αλεβιζάκη, δημοτική σύμβουλος από
τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη του Νάσου Ηλιόπουλου, ο Γιώργος Μπρούλιας,
δημοτικός σύμβουλος από τον συνδυασμό «Αθήνα Είσαι Εσύ» του Παύλου
Γερουλάνου, ο Στέλιος Λάμπρου, δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Λαϊκή
Συσπείρωση» του Νίκου Σοφιανού και ο Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, γενικός
γραμματέας του δήμου Αθηναίων.
Οι επιστήμονες που συμβάλλουν στις εργασίες της Διαπαραταξιακής Επιτροπής
είναι οι εξής:
Γιώργος Γιαννής, καθηγητής ΕΜΠ, συγκοινωνιολόγοςΜάρω Ευαγγελίδου, πολεοδόμος-χωροτάκτηςΜαρία Καλαντζοπούλου, πολεοδόμος-χωροτάκτης-συγκοινωνιολόγοςΘωμάς Μαλούτας, καθηγητής Κοινωνικής Γεωγραφίας, Χαροκόπειο ΠανεπιστήμιοΓιώργος Πανέτσος, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών - πρόεδρος Τμήματος
ΑρχιτεκτόνωνΓιώργος Πατρίκιος, επίκουρος καθηγητής Αρχιτεκτονικής-Πολεοδομίας, ΔΠΘΚωνσταντίνος Σερράος, καθηγητής ΕΜΠ - Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Τομέας
Πολεοδομίας και ΧωροταξίαςΔήμητρα Σιάτιτσα, αρχιτέκτονας πολεοδόμος Παναγιώτης Τουρνικιώτης, καθηγητής ΕΜΠ - κοσμήτορας Σχολής
Αρχιτεκτόνων ΜηχανικώνΗ επόμενη, τέταρτη κατά σειρά συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής θα γίνει
την Πέμπτη 9 Ιουλίου.
Close