Στη Γερμανία φοβούνται το φαινόμενο ντόμινο στο θέμα των αποζημιώσεων
[image: Στη Γερμανία φοβούνται το φαινόμενο ντόμινο στο θέμα των αποζημιώσεων] Ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας θέλει να ζητήσει από τη Γερμανία αποζημιώσεις για την κατοχή στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Και δεν είναι μόνος στο θέμα αυτό, αναφέρει σε άρθρο γνώμης της, η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel. Έστω και αν η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί το ζήτημα λήξαν, διεθνολόγοι και ιστορικοί θεωρούν την υπόθεση λιγότερο σαφή.
Κομβικό σημείο είναι η Συνθήκη του Λονδίνου για το χρέος του 1953, στην οποία υπάρχει το άρθρο 5, παράγραφος 2. Αυτό όριζε ότι η εξέταση των αιτημάτων για αποζημιώσεις αναβάλλεται μέχρι την σύναψη συμφωνίας ειρήνης με την Γερμανία.
Στη συνέχεια, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας προσπάθησε να βρει διμερείς τελικές ρυθμίσεις.
Έτσι, έγιναν συμφωνίες για αποζημιώσεις με δώδεκα δυτικά κράτη για «συγκεκριμένη ναζιστική αδικία».
Η Ελλάδα έλαβε 115 εκατομμύρια δολάρια από την σύμβαση το 1960. Κατά την γερμανική κυβέρνηση «με αυτήν σύμβαση ρυθμίστηκε οριστικά και για την ελληνική πλευρά το ζήτημα των επανορθώσεων για τα αδικήματα των Ναζί», όπως τόνιζε ήδη το 2014 απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς (Die Linke).
H Αθήνα βλέπει την αποζημίωση του 1960 μόνο ως μία πτυχή του θέματος, και επιμένει ότι με την Συνθήκη 2 + 4 του 1990 για την γερμανική ενοποίηση υφίσταται μια συμφωνία ειρήνης.
Συνεπώς, το θέμα των επανορθώσεων, το οποίο αναβλήθηκε με την Συμφωνία του Λονδίνου του 1953, πρέπει να αποσαφηνιστεί οριστικά.
Ωστόσο, η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να φοβάται μια αλυσιδωτή αντίδραση και τεράστιες απαιτήσεις σε περίπτωση νέων διαπραγματεύσεων.
Σε τελευταία ανάλυση η υπόθεση θα μπορούσε να φτάσει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Αυτό που πρέπει να φοβάται ιδιαίτερα η γερμανική κυβέρνηση είναι ότι εάν το ζήτημα των επανορθώσεων ανακινηθεί σε μία περίπτωση, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ένα φαινόμενο ντόμινο.
Γι αυτό και τονίζει διαρκώς ότι με τη Συνθήκη 2 + 4, έγινε «οριστική διευθέτηση των νομικών θεμάτων τα οποία προέκυψαν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» και ότι κατά την άποψη των τότε συμβληθέντων μερών, το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν θα πρέπει πλέον να ρυθμιστεί.
Η Ελλάδα όμως, και χώρες όπως η Πολωνία, δεν συμμετείχαν στη Συνθήκη και επομένως η ελληνική πλευρά δεν έχει παραιτηθεί από τις απαιτήσεις για επανορθώσεις.
Η υπόθεση θα μπορούσε να έχει μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνέχεια.
Σκουρλέτης: Πώς μπορεί ο Αμβρόσιος να ιερουργεί για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων;
«Μη συγχέουμε τις θεσμικές συναντήσεις των μελών της κυβέρνησης με εκπροσώπους της εκκλησίας με τη συγκεκριμένη περίπτωση που ήταν κάτι τελείως διαφορετικό.
Ο Αμβρόσιος είναι μια περίπτωση ακραίου ιεράρχη. Όταν τον είχα δει να ιερουργεί στον ναό για την επέτειο του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, είχα αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν να συμμετέχει στον εορτασμό ένας άνθρωπος που δηλώνει θαυμαστής των σύγχρονων εκφραστών της ιδεολογίας των ναζί, δηλαδή της Χρυσής Αυγής».
Αυτό δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ Πάνος Σκουρλέτης σε συνενετυξη του στον ιστότοπο newpost. «Δεν υπάρχει έκρηξη της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, συγκρίνοντας με αυτά που βλέπουμε στην Ευρώπη. Υπάρχει κίνδυνος ανόδου της Άκρας Δεξιάς κι ενίσχυση της ακροδεξιάς ρητορείας.
Θα δούμε στις εκλογές αν θα υπάρξει κι ενίσχυση των ακροδεξιών κομμάτων.
Ο μεγάλος κίνδυνος προέρχεται από το ότι η μεγάλη συντηρητική παράταξη, η ΝΔ, έχει υιοθετήσει την ακροδεξιά ρητορική κι επιχειρηματολογία σε πολλά ζητήματα, με πρώτο και κύριο το Μακεδονικό.
Αν αυτό συνδυαστεί με τους ηγετικούς ρόλους που έχουν ακροδεξιά στελέχη στη σημερινή ΝΔ, αντιλαμβάνεται κανείς τον κίνδυνο κοινωνικής νομιμοποίησης αυτών των αντιλήψεων» είπε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: «η υιοθέτηση του ακροδεξιού λόγου αλλά και της ακροδεξιάς ανάλυσης σε αρκετά ζητήματα ξεκίνησε από τον κ. Σαμαρά και συνεχίστηκε από τον κ. Μητσοτάκη, παρά τις περί του αντιθέτου προσδοκίες.
Στην Ευρώπη τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Εκεί σημειώνεται πραγματική ενίσχυση των ακροδεξιών δυνάμεων.
Έχουμε επίσης ακροδεξιά συμμετοχή σε κυβερνητικούς συνασπισμούς.
Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν, των ακραίων ανισοτήτων που δημιούργησε ο νεοφιλελευθερισμός καθώς και της διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος».
«Απαιτείται σήμερα να κάνουμε συμμαχίες για να ανατρέψουμε αυτούς τους συσχετισμούς και να δημιουργήσουμε τους όρους για μια διαφορετική πορεία της Ευρώπης.
Διαφωνώ εντελώς με την άποψη ότι δεν υπάρχουν διαφορές στα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Αν μελετήσει κανείς σε βάθος τις προγραμματικές θέσεις της ΝΔ και ανατρέξει στα thinktank που τροφοδοτούν τις προτάσεις τις, θα διαπιστώσει θέσεις πραγματικά ακραίες.
Για παράδειγμα, προβλέπουν διαφορετικό κατώτατο μισθό ανάλογα με την περιφέρεια στην οποία εργάζεται κάποιος» είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «ένα άλλο παράδειγμα είναι η θέση της ΝΔ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Πρόκειται για τη γνωστή πρόταση για επαναφορά του κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις.
Αυτό σημαίνει συνέχιση της υποστελέχωσης του δημόσιου τομέα, ιδιαίτερα σε κρίσιμους τομείς όπου απαιτείται εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.
Η Νέα Δημοκρατία θέλει ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών.
Θέλει επίσης να αναλάβουν οι ιδιώτες κρίσιμους τομείς του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Επιπλέον η φορολογική πολιτική της ΝΔ με τη μείωση της φορολογίας χωρίς συσχέτιση με το εισόδημα του φορολογούμενου, οδηγεί σε ακύρωση της αναγκαίας αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου υπέρ των ασθενέστερων και υποβάθμιση της κοινωνικής προστασίας, της δημόσιου συστήματος υγείας και της παιδείας.
Επομένως, δεν είναι μικρές οι διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ».
«Δεν έχει ανάγκη η εποχή μας από κόμματα τύπου ΠΑΣΟΚ» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο κ. Σκουρλέτης:
«εμείς πιστεύουμε στη δυναμική αυτού του συμμαχικού εγχειρήματος.
Η Προοδευτική Συμμαχία αποδεικνύεται ικανή να συσπειρώνει δυνάμεις, να ενεργοποιεί πολίτες και να διευρύνει την απεύθυνσή μας.
Εμείς προσεγγίζουμε αυτό το εγχείρημα ως μια συμμαχία και όχι ως μια προσπάθεια να μετεξελιχθεί σε νέο φορέα.
Τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να διευρύνει τα όρια της αριστερής παράταξης.
Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του δεν θα μπορούσε να καλύψει το φάσμα στο οποίο απευθύνεται η Προοδευτική Συμμαχία.
Άρα μιλάμε για έναν πολύμορφο πολιτικό αστερισμό ο οποίος συγκροτείται στη βάση της διακριτότητας των δυνάμεων που τον απαρτίζουν, με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα κάθε δύναμης, ανεξάρτητα από το μέγεθός της.
Πρόκειται για μια πληθυντική Αριστερά που μπορεί να απευθύνεται στο σύνολο των δυνάμεων της Αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και της οικολογίας.
Η πολιτική πλατφόρμα της στηρίζεται στην αντίθεση στον νεοφιλελευθερισμό, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό ενώ παράλληλα προωθεί μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη».
«Νομίζω ότι δεν έχει ανάγκη η εποχή μας από κόμματα τύπου ΠΑΣΟΚ το οποίο στο όνομα των «μη προνομιούχων» επιχειρούσαν να βάλουν όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι. Γι' αυτό μιλήσαμε για έναν πολύμορφο αστερισμό αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων.
Στις σημερινές συνθήκες δεν ανταποκρίνεται ένας ενιαίος φορές που μοιάζει με κακέκτυπο άλλων εποχών» κατέληξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηθείς για τα όσα γράφονται περί της θέσης επιτρόπου στον Ευκλείδη Τσακαλώτο είπε: «καταρχάς, θεωρώ ότι είμαστε μπροστά στην προοπτική να έχουμε για πρώτη φορά αριστερό Έλληνα επίτροπο.
Θα είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ευρωπαϊκή Αριστερά συνολικά.
Ο Ευκλείδης κάλλιστα θα μπορούσε να είναι μια τέτοια περίπτωση. Έχει την επάρκεια και τα πολιτικά χαρακτηριστικά που απαιτεί η θέση. Δεν είναι όμως η μοναδική περίπτωση συντρόφου που θα πρέπει να σκεφτούμε. Το ζήτημα θα το δούμε στην ώρα του» δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.
«Όλες οι συγκεντρώσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα είναι πολύ πιο μεγάλες από εκείνες που γίνονταν παλιότερα.
Δεν είναι κάτι αμελητέο.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλο κόμμα που να μπορεί να κάνει έναν τόσο μεγάλο αριθμό συγκεντρώσεων.
Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να το κάνει. Μάλιστα μιλάμε για συγκεντρώσεις όπου δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κάνουν τις ερωτήσεις τους και να γίνει διάλογος.
Εσείς ως παλιότερος θα θυμάστε ότι αυτό το κάναμε στις εκλογές του 2012. Κάτι ανάλογο κάνουμε και τώρα» σημείωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.
Καιρός: «Μυρίζει» επιτέλους Άνοιξη από αύριο - Αναλυτική πρόγνωση
Βελτιωμένος αναμένεται την Κυριακή των Βαΐων ο καιρός με την θερμοκρασία να ανεβαίνει και λίγες μόνο βροχές να σημειώνονται σε κάποια σημεία της χώρας.
Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 7 μποφόρ στα Δωδεκάνησα.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ανατολικά.
*Αττική* Καιρός:
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
*Θεσσαλονίκη* Καιρός:
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
*Mακεδονία, Θράκη* Καιρός:
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στη Δυτική Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας.
Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
*Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος* Καιρός:
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. *Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος* Καιρός:
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα με τοπικούς όμβρους στα ορεινά.
Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
*Κυκλάδες, Κρήτη* Καιρός:
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
*Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα* Καιρός:
Γενικά αίθριος.
Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα βόρεια 4 με 6, στα νότια 6 με 7 και τις πρωινές στα Δωδεκάνησα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Δέσμευση Αχτσιόγλου σε σχολικούς φύλακες για Βαρέα & Ανθυγιεινά
[image: Δέσμευση Αχτσιόγλου σε σχολικούς φύλακες για Βαρέα & Ανθυγιεινά] Την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου συνάντησαν στην Πάτρα, έξω από το στάδιο όπου θα μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος των σχολικών Φυλάκων και στελέχη του σωματείου.
Οπως αναφέρει το tempo24 οι σχολικοί φύλακες και ο πρόεδρός τους Ηλίας Τσούνας, δήλωσαν πως είχαν συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Αχτσιόγλου.
«Ακουσε τα αιτήματά μας.
Δεσμεύτηκε για την υπαγωγή άμεσα των Σχολικών Καθαριστριών ΙΔΟΧ στα Βαρέα & Ανθυγιεινά» είπε. Ο κ. Τσούνας, πρόσθεσε μάλιστα πως ενεχείρισαν υπόμνημα στον Πρωθυπουργό και την ίδια για όλα τα εκκρεμή θέματα του κλάδου.
Μητσοτάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Από Κουρουμπλή στον Κόκκαλη, ένας Τζουμάκας δρόμος
[image: Μητσοτάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Από Κουρουμπλή στον Κόκκαλη, ένας Τζουμάκας δρόμος] «Από τις περιφερειακές και ευρωπαϊκές κάλπες θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα» διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας τους πολίτες να μην στείλουν μόνο μήνυμα αποδοκιμασίας στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά μήνυμα για ισχυρή ΝΔ. Τόνισε πως η «μητέρα των μαχών» είναι οι εθνικές εκλογές καθώς θα κριθεί εάν οι ζωές των πολιτών θα γίνουν καλύτερες και εάν θα σταματήσει η πορεία φθοράς, παρακμής, διχασμού, φόρων και ανασφάλειας.
Μιλώντας στη Λιβαδειά είπε πως «η ευρωκάλπη είναι το πρώτο ημίχρονο και το αποτέλεσμα πρέπει να είναι τέτοιο που να μην έχει κανείς αμφιβολία για το τελικό αποτέλεσμα» είπε ενώ δεν έδωσε πολιτικό χαρακτήρα στις δημοτικές εκλογές λέγοντας πως «στις 26 Μαΐου ψηφίζετε για Δήμαρχο όποιον θέλετε».
Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε -λέγοντας πως δεν επιθυμεί να ασχοληθεί και να απαντήσει- τον πρωθυπουργό καθώς διάβασε το σχέδιο της ομιλίας του πριν την εκφωνήσει και του κάνει εντύπωση πως αφιερώνει τόση ενέργεια για επιτεθεί στον ίδιο και τη ΝΔ. «Ο κ. Τσίπρας έχει πει τόσα ψέματα που χρειάζεται κείμενο για να μην τα ξεχάσει» είπε και σημείωσε πως η ομιλία του «στάζει δηλητήριο».
«Ψέματα, φόροι και Μακεδονία, γι΄ αυτά θα θυμόμαστε τον κ. Τσίπρα.
. Σας εξαπάτησε, σας φτώχυνε, σας περιφρόνησε και δίχασε..» είπε χαρακτηριστικά.
Παρουσιάζοντας υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ που έδωσαν το παρών στην ομιλία του κάλεσε τους πολίτες να αντιπαραβάλλουν και να συγκρίνουν τα ευρωψηφοδέλτια ενώ για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε σκωπτικά «από Κουρουμπλή, Κουντουρά και Κόκκαλη ένας Τζουμάκας δρόμος».
*Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τις πιο φθηνές δυνάμεις του λαϊκισμού* Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τις πιο φθηνές δυνάμεις του λαϊκισμού, επέκρινε τον κ. Τσίπρα για τον χαρακτηρισμό «ανθέλληνας» που, όπως είπε, χρησιμοποίησε εναντίον του υποψηφίου του ΕΛΚ κ. Μ. Βέμπερ -ξεκινά την ευρωπαϊκή προεκλογική εκστρατεία του από την Ελλάδα την Τρίτη- σημειώνοντας ότι «ας προσέχει ο κ. Τσίπρας γιατί έχει πολύ βαρύ βιογραφικό στην εξωτερική πολιτική».
Έκανε ειδική αναφορά στη νέα γενιά σημειώνοντας πως «το μέλλον της δεν μπορεί να είναι μια εξαρτημένη επιδοματική πολιτική από μια κυβέρνηση που δίνει επιδόματα έναντι κομματικών ψήφων».
Η νέα γενιά ζητά καλή Παιδεία, καλή κατάρτιση, καλές και πολλές θέσεις εργασίας και το μέλλον της το εγγυάται το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, είπε χαρακτηριστικά.
Χαρακτήρισε έκτρωμα το νομοσχέδιο Γαβρόγλου που ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να τον αποσύρει. Κάλεσε πρώην δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ «να επιστρέψουν σπίτι τους» και ζήτησε από τα στελέχη και τη βάση της ΝΔ να υποδεχθούν στο κάλεσμα και όσους δεν ψήφισαν ποτέ τη ΝΔ. «Σε αυτή την εκλογική μάχη το διακύβευμα για τη χώρα είναι πολύ σημαντικό», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως «στην πορεία μιας μεγάλης και πλατιάς συμπόρευσης χωράνε πολλοί».
Παρών στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και ο απερχόμενος Περιφερειάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης.
Τρομακτικές εξελίξεις στην Κύπρο: Ενδείξεις για περισσότερα πτώματα μέσα στο φρεάτιο, φόβοι για serial killer
[image: Τρομακτικές εξελίξεις στην Κύπρο: Ενδείξεις για περισσότερα πτώματα μέσα στο φρεάτιο, φόβοι για serial killer] Συγλονίζουν οι εξελίξεις της υπόθεσης του Μιτσερού.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερα πτώματα εντός του φρεατίου στο Μιτσερό, απ’ όπου ανασύρθηκε σήμερα το απόγευμα η σωρός γυναίκας η οποία φαίνεται ότι είναι αλλοδαπή όπως και η 38χρονη Mary Rose. Οι απαντήσεις θα δοθούν αύριο Κυριακή, αφού με το πρώτο φως της ημέρας θα συνεχιστούν οι έρευνες.
Παράλληλα, αύριο αναμένεται να διενεργηθεί και η νεκροτομή επί της σορού της γυναίκας που εντοπίστηκε, σήμερα, στο φρεάτιο, από τους ιατροδικαστές Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
Διαβάστε επίσης:
Φόβοι για serial killer στην Κύπρο: Έψαχναν τη σορό της 6χρονης και βρήκαν πτώμα άλλης γυναίκας
Σύλληψη καπετάνιου για υπεράριθμους επιβάτες σε πλοίο
[image: Σύλληψη καπετάνιου για υπεράριθμους επιβάτες σε πλοίο] Το ταχύπλοο αναχώρησε για Πειραιά πριν από λίγο από την Σίφνο με καθυστέρηση περίπου πέντε ωρών,λόγω του ότι το σταμάτησαν στα λιμάνια της Σίφνου και της Μήλου και συνελήφθη ο πλοίαρχος.
Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια καταμέτρησης στο λιμένα Σίφνου, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω ως Πλοίαρχος μετέφερε τριακόσιους ενενήντα δύο (392) επιβάτες, αντί του μέγιστου επιτρεπομένου αριθμού των τριακοσίων ογδόντα πέντε (385), σύμφωνα με το Πιστοποιητικό Ασφάλειας του εν λόγω πλοίου.
Στη συνέχεια, αφού είχε αποπλεύσει (την 10:40 αντί της προγραμματισμένης 09:20), δεν υπάκουσε στις επανειλημμένες κλήσεις για άμεσο επανακατάπλου, και συνέχισε το προγραμματισμένο δρομολόγιό του για λιμένα Μήλου.
Με τον κατάπλου του στο λιμένα Μήλου, ο ως άνω Πλοίαρχος συνελήφθη από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ το ''ΣΗ ΤΖΕΤ 2'' κατόπιν αλλαγής Πλοιαρχίας απέπλευσε προς συνέχιση του δρομολογίου του (την 12:55 αντί της προγραμματισμένης 10:05).
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Σίφνου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ AFO.GR
Close