ΟΑΕΔ: Σχεδόν 380 εκατ. ευρώ εισπράττει κάθε χρόνο από εισφορές υπέρ ΟΕΚ
ΟΑΕΔ: Σχεδόν 380 εκατ. ευρώ εισπράττει κάθε χρόνο από εισφορές υπέρ ΟΕΚ
Την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ενός δημόσιου φορέα στέγασης και μέριμνας τονίζουν σε επιστολή τους προς Ομοσπονδίες, συνδικάτα, φορείς και κόμματα οι εργαζόμενοι του *ΟΑΕΔ,* σημειώνοντας ότι έχουν περάσει 8 χρόνια από τον Φεβρουάριο του 2012 και παρότι οι εργαζόμενοι πληρώνουν μέσω της εισφοράς 1% στον ΕΦΚΑ υπέρ ΟΕΚ κανένα απολύτως νέο στεγαστικό πρόγραμμα δεν έχει υλοποιηθεί.
Σημειώνουν δε ότι για το 2017 ο* ΕΦΚΑ* εισέπραξε για τον ΟΕΚ 271.000.000 ευρώ ενώ για τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας 124.000.000 ευρώ, σύνολο 395.000.000 €.Για το 2019 υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ ο ΕΦΚΑ εισέπραξε 379.693.000 ενώ για το 2020 προϋπολογίζουν ότι θα εισπράξουν 377.000.000 €. «Τα ποσά ουσιαστικά «ζαλίζουν» αφού στεγαστικά προγράμματα δεν γίνονται παρότι κάθε χρόνο μπαίνουν στα ταμεία του Κράτους περίπου 380.000.000€ για την στέγαση», αναφέρει η Αδέσμευτη Φωνή των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ.Όπως σημειώνουν «η χώρα μας έχει ανάγκη από έναν Δημόσιο Φορέα Στέγασης & Μέριμνας με ένα ευρύ φάσμα στεγαστικών προγραμμάτων για όλους τους συμπολίτες μας που έχουν στεγαστικές ανάγκες, όπως οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι πρόσφυγες, οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες κ.α.
Απαιτείται η επανίδρυση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας αφού τώρα τα προγράμματα στέγασης είναι περισσότερο από ποτέ, αναγκαία". Ωστόσο όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνο τα έσοδα από τις εισφορές που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι αφού από τα χορηγηθέντα δάνεια του ΟΕΚ οι δανειολήπτες πληρώνουν τις δόσεις τους.
Χαρακτηριστικά για τις δόσεις αυτές ο ΟΑΕΔ εισέπραξε το 2016 48.000.000 €, ενώ το 2017 37.000.000 € . Εξωφρενική επίσης είναι η είδηση ότι ο ΟΑΕΔ κερδίζει τόκους από την αποταμίευση όλων των Δις ευρώ του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας, ύψους περίπου 11.000.000 € ετησίως.
«Η αδιαφορία του Κράτους για την αξιοπρεπή στέγαση αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι υπάρχουν κενές κατοικίες του ΟΕΚ αλλά δεν προχωρούν στην επισκευή τους για να τα δώσουν στους πολίτες που έχουν ανάγκη.
Έτσι 46 σπίτια στην περιφέρεια και 54 σπίτια στην Αττική, όλα του ΟΕΚ για τα οποία απαιτούνται μικρές επισκευαστικές εργασίες, δυστυχώς παραμένουν άδεια και κλειστά», σημειώνουν στην επιστολή τους.
Καλούν την Κυβέρνηση, τους συνδικαλιστικούς φορείς της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, όλες τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα, τα κόμματα, να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή και να εντάξουν στα διεκδικητικά τους πλαίσια την ίδρυση ενός Δημόσιου Φορέα Στέγασης και Μέριμνας.
Aλέξης Τσίπρας: Σήμερα η ομιλία του στο τμήμα Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ
Aλέξης Τσίπρας:
Σήμερα η ομιλία του στο τμήμα Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα παραστεί σε εκδήλωση που θα γίνει στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών σήμερα στις 18:30 και θα είναι κεντρικός ομιλητής.
Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει στην εκδήλωση του τμήματος Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «Διακυβέρνηση και οικο-ανάπτυξη των ελληνικών προστατευόμενων περιοχών της φύσης (περιοχές του οικολογικού δικτύου NATURA 2000)».
Μετά την ομιλία του στην κεντρική εκδήλωση του κόμματος ο κ. Τσίπρας, που προκάλεσε τον πρωθυπουργό να τον στείλει στην δικαιοσύνη για την υπόθεση Novartis θα μιλήσει και σε αυτή την εκδήλωση σήμερα, με αφορμή την οικολογία.
Καθαρά Δευτέρα: Πώς αμείβονται όσοι δουλεύουν
Καθαρά Δευτέρα: Πώς αμείβονται όσοι δουλεύουν
Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
Ωστόσο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η Καθαρά Δευτέρα έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, του Κανονισμού Εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή αναφέρει η ΓΣΕΕ.
Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργασθούν, σύμφωνα με τα παραπάνω, δεν θα έχουν καμία μείωση του μισθού τους, ενώ όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους (άρθρ. 2 παρ.3 ΝΔ 3755/1955).
Αν παρότι έχει χαρακτηρισθεί η Καθαρά Δευτέρα πρόσθετη εορτή αργία για μία επιχείρηση, αυτή λειτουργήσει φέτος κατ’ εξαίρεση, τότε για πλήρη απασχόλησή τους οι υπάλληλοι δικαιούνται προσαύξηση μισθού κατά 1/25 και οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο ένα ακόμα ημερομίσθιό τους, επί του ωρομισθίου των οποίων θα υπολογισθεί και η προσαύξηση κατά 75% για την εργασία σε ημέρες αργίας.
Κίνδυνος για εγκεφαλικό για όσους καταναλώνουν πολλά αυγά
Ο κίνδυνος για εγκεφαλικό παραμονεύει για εκείνους που καταναλώνουν πολλά αυγά, σύμφωνα με έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και σε άλλες οκτώ ευρωπαϊκές χώρες.
Επικεφαλής της νέας έρευνας η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "European Heart Journal" της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, ήταν η δρ. Τάμι Τονγκ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Αυτό που αναλύθηκε κυρίως ήταν πώς τα διάφορα είδη τροφών μεταξύ των οποίων και τα αυγά συνδέονται με τον κίνδυνο για εγεκφαλικό εγκεφαλικού (ισχαιμικό ή αιμορραγικό).
Στην νέα μελέτη συμμετείχαν συνολικά 418.329 άτομα και αναλύθηκαν σε βάθος 13 ετών οι διατροφικές συνήθειες των συμμετεχόντων, από τους οποίους 4.281 έπαθαν ισχαιμικό εγκεφαλικό και 1.430 αιμορραγικό στη διάρκεια της έρευνας.
Από ελληνικής πλευράς στη μελέτη συμμετείχαν η Αντωνία Τριχοπούλου, η 'Αννα Καρακατσάνη και η Ελένη Πέππα από το Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διαπιστώθηκε ότι η μεγάλη κατανάλωση αυγών αυξάνει τον κίνδυνο αιμορραγικού αλλά όχι ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου.
Η συχνή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, ινών, γάλατος, τυριού και γιαουρτιού μειώνει τον κίνδυνο ισχαιμικού αλλά όχι αιμορραγικού εγκεφαλικού.
Αντίθετα η μεγαλύτερη κατανάλωση κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος (αλλά όχι πουλερικών) αυξάνει σε μέτριο βαθμό τον κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού.
Πιο ασαφής είναι η κατάσταση με τα ψάρια και τους ξηρούς καρπούς, όπου δεν βρέθηκε κάποια σημαντική αύξηση ή μείωση του κινδύνου για εγκεφαλικό.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ
Υπουργείο Παιδείας: Αναστολή όλων των εκδρομών στην Ιταλία
Υπουργείο Παιδείας:
Αναστολή όλων των εκδρομών στην Ιταλία
Υπουργείο Παιδείας:
Αναστολή όλων των εκδρομών στην ΙταλίαΥπουργείο Παιδείας:
Αναστολή των εκδρομών-μετακινήσεων μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στην ΙταλίαΜετά από εισήγηση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σύμφωνα με την οποία συνιστάται η αναστολή των προγραμματισμένων εκδρομών – μετακινήσεων μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στις πληττόμενες περιοχές της Ιταλίας, και με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα για τη διάδοση του Κορωνοϊού στη γείτονα χώρα και των αυστηρών μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί από την ιταλική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της οδηγίας του Υπουργείου Παιδείας της Ιταλίας για αναστολή των εκπαιδευτικών εκδρομών των σχολικών μονάδων εντός και εκτός Ιταλίας, από 24-02-2020 αναστέλλονται προσωρινά οι εκδρομές-μετακινήσεις σε όλη την Ιταλία.
Σήμερα η κηδεία του Δήμου Βερούκα, ιδρυτή της BAZAAR
Σήμερα η κηδεία του Δήμου Βερούκα, ιδρυτή της BAZAAR
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα όλα τα καταστήματα και τα γραφεία της BAZAAR AE, ημέρα της κηδείας του επί σειράς ετών επικεφαλής και ιδρυτή της, Δήμου Βερούκα, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το Σάββατο.
Η εξόδιος ακολουθία του Δήμου Βερούκα θα πραγματοποιηθεί σήμερα από το νεκροταφείο Παπάγου στις 15.30. Σε ψήφισμά του την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου το Διοικητικό Συμβούλιο των Bazaar εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για τον άνθρωπο και οραματιστή που προσέφερε τα μέγιστα στην εταιρεία και στον χώρο του λιανεμπορίου.
Επίσης, το ΔΣ αποφάσισε ότι δεν θα πραγματοποιούνται ανακοινώσεις για προσφορές και εκδηλώσεις στα σούπερ της αλυσίδας από 24 έως 29 Φεβρουαρίου ενώ καθ' όλο το διάστημα από 24 Φεβρουαρίου έως και 1 Απριλίου σε όλα τα καταστήματα δεν θα αναπαράγεται μουσική.Η οικογένεια επιθυμεί, αντί στεφάνων τη δωρεά στην Κιβωτό του Κόσμου, μέσω των ακόλουθων λογαριασμών.
Τράπεζα Πειραιώς:
IBAN GR3801720230005023032595870Εθνική Τράπεζα: GR620110100000010029610242Eurobank: GR3702601780000870100872073Alpha Bank: GR4801401830183002002003534.Τα supermarkets της BAZAAR ΑΕ, μέλος του Ομίλου Βερούκα, ιδρύθηκαν το 1994 και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον καταναλωτή για περισσότερα από 25 χρόνια.
Τα supermarkets BAZAAR έχουν πλέον 150 καταστήματα και 11 καταστήματα Cash & Carry σε όλη την Ελλάδα.

Κοροναϊός στην Ιταλία: Στους τέσσερις οι νεκροί - Πανικός στα σούπερ μάρκετ, αδειάζουν άρον - άρον τα ράφια
photo αρχείου EPA
Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές στην Ιταλία καθώς εξαπλώνεται διαρκώς ο κοροναϊός και πλέον ανέρχονται σε τέσσερις οι νεκροί.
Ενας άνθρωπος που είχε μολυνθεί στα βόρεια της χώρας κατέληξε, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Rai.Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του καθ΄ όλη την εβδομάδα.

Ένα προληπτικό μέτρο στην Ιταλία για να περιοριστεί ο κοροναϊός.
Εξήγησε επίσης, ότι σε συνεργασία με τις αρχές, μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.
Επιπλέον, είναι ακυρώνονται πολλές από τις κεντρικές εκδηλώσεις του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας.
Και στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από αύριο μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.
Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, τέλος, η οικονομική ζημιά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού, για τις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά, ανέρχεται ήδη στα 18 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.
Ο τέταρτος νεκρός Πρόκειται για έναν άνδρα 84 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν για κάποια άλλη ασθένεια όταν μολύνθηκε από τον κοροναϊό, σύμφωνα με τη Rai. Οι τρεις άλλοι άνθρωποι που πέθαναν εξαιτίας του ιού ήταν επίσης ηλικιωμένοι και τουλάχιστον δύο από αυτούς έπασχαν από άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.
*Αδειάζουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ*Πανικός όμως, επικρατεί στους κατοίκους του Μιλάνο που έσπευσαν να εφοδιαστούν με βασικά υλικά, με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να δείχνουν άδεια ράφια και ουρές πελατών να περιμένουν στα ταμεία.
Χαρτομάντιλα, γάντια και απορρυπαντικά είναι τα είδη που έχουν ήδη εξαφανιστεί από τα ράφια των σούπερ μάρκετ στο Μιλάνο και την επαρχία, με τους κατοίκους να φοβούνται την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον κορωνοϊό που αριθμεί ήδη 4 νεκρούς.
{https://twitter.com/tvttoedheart/status/1231701954260279297?s=20}Πανομοιότυπες σκηνές καταγράφηκαν καθ’ όλη την διάρκεια της χθεσινής ημέρας σε πολλά σημεία πώλησης μεταξύ του Μιλάνου και των γειτονικών δήμων, με τους πελάτες φορτωμένους με δύο ή και τρία καρότσια και με μεγάλες ουρές στα ταμεία.
{https://twitter.com/felixdennis123/status/1231671511649529856?s=20}Διαβάστε επίσης Κοροναϊός και γρίπη: Επιδημιολόγος δίνει οδηγίες για να βάζουμε σωστά την μάσκαΚοροναϊός:
Τι αποφασίστηκε για τους μαθητές που θα γυρίσουν από την ΙταλίαΑνησυχητική δήλωση: Θέμα χρόνου είναι να έρθει ο κορονοϊός στην Ελλάδα (vid)
Close