Ο Μητροπολίτης Ηλείας απέλυσε δύο εργαζόμενους σε γηροκομείο που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν
Ο Μητροπολίτης Ηλείας απέλυσε δύο εργαζόμενους σε γηροκομείο που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν
Δύο εργαζόμενοι στο γηροκομείο της Μητρόπολης Ηλείας απολύθηκαν με απόφαση του μητροπολίτη Γερμανού γιατί αρνήθηκαν να κάνουν εμβόλιο.
Ο 89χρονος Μητροπολίτης κ. Γερμανός ο οποίος από τους πρώτους έκανε το εμβόλιο, σύμφωνα με την εφημερίδα "Πατρίς" απέλυσε τους δύο υπαλλήλους από το γηροκομείο "Παναγία η Καθολική" γιατί όπως δήλωσε:«O εμβολιασμός είναι αναγκαίος.
Ήδη πρέπει να πω ότι απολύσαμε χθες δύο εργαζόμενους από ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως, από το Γηροκομείο «Παναγία η Καθολική» στην Γαστούνη.
Τους απολύσαμε γιατί, ενώ πήγε το κλιμάκιο να κάνει το εμβόλιο, αυτοί οι δύο εργαζόμενοι είπαν: «Εμείς δεν κάνουμε».
Τους δώσαμε και 15 μέρες άδεια να πάνε για εμβολιασμό ή σε γιατρό να τους δώσει χαρτί ότι δεν ενδείκνυται εμβολιασμός, αλλά οι εργαζόμενοι ήταν ανένδοτοι. «Εγώ δεν το κάνω ό,τι και να γίνει», είπαν.
Δυστυχώς τους απολύσαμε για να μην κινδυνεύσει η υγεία των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων και των εργαζομένων»…Αναφερόμενος στον ένα χρόνο covid-19 τόνισε: «Ο κορoνοϊός δεν είναι μια κατάσταση μυθώδης.
Δεν είναι ένα τέχνασμα κάποιων για να υποδουλώσουν τους λαούς.
Ο κορoνοϊός είναι μια πραγματικότητα και γύρω μας πεθαίνουν άνθρωποι κάθε μέρα, άλλοι υποφέρουν και υποφέρει και η οικονομία μας.
Πρέπει όλοι να επιδεικνύουμε μεγάλη προσοχή και να ακούμε τους ειδικούς και τι μας λέει η κυβέρνησή μας.
Ως Επίσκοπος της Ηλείας από την αρχή που εκδηλώθηκε ο κορoνοϊός, από πέρυσι δηλαδή, έλαβα τόσα μέτρα ώστε να προστατευτούμε όλοι και οι χριστιανοί μας αλλά και οι χριστιανοί δεν πρέπει να το παίρνουν αψήφιστα το θέμα και ιδιαίτερα οι νεότερες ηλικίες αφού και αυτές πλήττονται. Να προσέχουν οι νέοι μας γιατί είναι πολύτιμο κεφάλαιο.
«Να προσέχουμε λοιπόν.
Να καταλάβουμε ότι θα συμβεί κάτι κακό και θα είναι δύσκολο να σωθούμε».
Σε κατάσταση συναγερμού η Αυστρία λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού
PEXELS
Τα τρέχοντα στοιχεία από την «*Κοινοπραξία Πρόγνωσης Covid*» -- η οποία προβλέπει για την ερχόμενη εβδομάδα την αύξηση σε όλη την χώρα σε 228 κρούσματα της επίπτωσης επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους -- οδηγούν τον Αυστριακό υπουργό Υγείας Ρούντολφ 'Ανσομπερ να κάνει λόγο για κατάσταση «*συναγερμού*».
Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη, ο ίδιος προειδοποίησε για «*επανάληψη του περασμένου φθινοπώρου*», ενόψει της κατάστασης με την σχεδόν κυρίαρχη πλέον σε ολόκληρη τη χώρα την πιο μεταδοτική βρετανική παραλλαγή B.1.1.7 και τον αντίστοιχα αυξανόμενο αριθμός κρουσμάτων.
Κατά την άποψή του, οι *2.324 νέες μολύνσεις* που καταγράφηκαν σήμερα είναι «*πολλές*», όπως και η σχεδόν σταθερή αύξηση καθημερινά κατά πάνω από 2.000 λοιμώξεις, ενώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις, στις 10 Μαρτίου θα υπάρχουν 3.200 νέες περιπτώσεις το εικοσιτετράωρο.
Το αν θα γίνουν κάποια περαιτέρω βήματα ανοίγματος -- τα οποία, την περασμένη Δευτέρα 1η Μαρτίου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος και των Πράσινων είχε αναφέρει ως πιθανά, θα αξιολογηθεί στις 15 Μαρτίου, και μέχρι τότε «*πρέπει να γίνουν τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι ο περασμένος Νοέμβριος δεν θα επαναληφθεί*», ανέφερε ο Ρούντολφ 'Ανσομπερ.Όπως σημείωσε, οι προϋποθέσεις για αυτό είναι τώρα καλύτερες από τις ημέρες του φθινοπώρου, *λόγω των επερχόμενων υψηλότερων θερμοκρασιών και των εμβολιασμών, τους οποίους κανείς θα μπορεί τώρα να επιταχύνει.*«Δυστυχώς, το πηδάλιο δείχνει προς τη λάθος κατεύθυνση, και εάν δεν είναι δυνατόν να μειωθούν οι αριθμοί ή τουλάχιστον να σταθεροποιηθούν, απειλεί με δραματική κατάσταση», προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας, *αφήνοντας αναπάντητο το ερώτημα αν τα επιπλέον μερικά βήματα ανοίγματος* που συζητήθηκαν τη Δευτέρα θα μπορούσαν πραγματικά να γίνουν υπό τέτοιες συνθήκες στη διάρκεια αυτού του μήνα.
Η λαχταριστή ανάρτηση του Netflix για την Τσικνοπέμπτη (pic)
Pexels
Ένα ευρηματικό meme και ένα στιγμιότυπο από τη δημοφιλή γαλλική σειρά Λουπέν, διάλεξε το Netflix στην Ελλάδα για να αναφερθεί στην Τσικνοπέμπτη.Το Netflix δεν παρέλειψε να αναρτήσει σήμερα για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης στην Ελλάδα, με μια φωτογραφία λαχταριστή και άκρως επίκαιρη.Πρόκειται για μια σκηνή από τη δημοφιλή σειρά Λουπέν, όπου ο πρωταγωνιστής, Ασάν Ντιόπ, βρίσκεται μπροστά στην προθήκη με το περιδέραιο της Μαρίας Αντουανέτας, από όπου ξεκίνησε και όλη η σειρά.
Αντί του περιδέραιου βέβαια, ο πρωταγωνιστής έχει μαγευτεί στη θέα ενός λαχταριστού ελληνικού γύρου ενώ πάνω απο τη φωτογραφία, ο διαχειριστής του λογαριασμού του Netflix σχολιάζει: «Εγώ περιμένοντας το βραδάκι».
{https://twitter.com/NetflixGR/status/1367462981760606209?s=20}
Επανέλεγχος σε όλες τις επιχειρήσεις που έκαναν σήμερα δήλωση για τις αναστολές Μαρτίου
Επανέλεγχος σε όλες τις επιχειρήσεις που έκαναν σήμερα δήλωση για τις αναστολές Μαρτίου
Για όσες επιχειρήσεις - εργοδότες υποβάλλουν σήμερα 4 Μαρτίου δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους για τον μήνα Μάρτιο ως πληττόμενες θα διενεργηθεί *επανέλεγχος για την επιλεξιμότητα τους.
*Για το λόγο αυτό το υπουργείο *Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων* παρακαλούνται οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες και οι λογιστές αυτών να ενημερωθούν αύριο από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και ώρα 12.00 για τον αν είναι στις πληττόμενες επιχειρήσεις με βάση τα νέα κριτήρια.
Διευκρινίζεται ότι μόνο στις επιχειρήσεις – εργοδότες που δεν πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας θα εμφανίζεται μήνυμα «Δεν πληρούνται τα κριτήρια επιλεξιμότητας πληττόμενης επιχείρησης» μέσω της επιλογής *«ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ»* σε κάθε δήλωση αναστολής που έχει υποβληθεί κατά την 4/3/2021 στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.
Στην περίπτωση αυτή, *οι δηλώσεις αναστολών λογίζονται ως μη γενόμενες και οι εργαζόμενοι* δεν είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού.
Στις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας που υποβλήθηκαν στις 4/3/2021 από επιχειρήσεις-εργοδότες που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας ως πληττόμενες δεν θα εμφανίζεται μήνυμα.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι από 5/3/2021 και μετά όσες επιχειρήσεις δεν είναι επιλέξιμες *δεν θα μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις αναστολών.
*
Κικίλιας, Σχοινάς και Χαρδαλιάς στο mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας»
αρχείου Eurokinissi
Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά το mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας», παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Β. Παπαγεωργίου και της επικεφαλής του εμβολιαστικού κέντρου, Σμηνάρχου Κ. Πελέκη.
Ο Αντιπρόεδρος της Ε.
Ε.
περιηγήθηκε στους χώρους του εμβολιαστικού κέντρου και μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Με χαρά και περηφάνια βρίσκομαι στο εμβολιαστικό κέντρο "Προμηθέας" γιατί πριν έρθω ήξερα ότι η Ελλάδα είναι "πρωταθλητής Ευρώπης" στον εμβολιασμό.
Και τώρα βλέπω γιατί.
Βλέπω ανθρώπους οργανωμένους, βλέπω ένα κράτος σοβαρό, βλέπω ανθρώπους με χαρά στα πρόσωπά τους να ετοιμάζονται να εμβολιαστούν.

Ό,τι βλέπω μου θυμίζει Ευρώπη.Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι είναι υπεύθυνοι γι' αυτό το "θαύμα". Στην πράξη δείχνουμε ότι η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που μπορεί να τα καταφέρει εκεί που άλλοι δεν τα κατάφεραν τόσο καλά.
Είναι πολύ σημαντικό και συμβολικό ότι βρίσκομαι εδώ την ημέρα που η χώρα ξεπέρασε τις 1.000.0000 δόσεις.
Έχει εμβολιάσει το 6,5% του πληθυσμού με μια δόση και το 3,5% και με τις δύο δόσεις.
Έχει ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για 1000 εμβολιαστικά κέντρα, έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά χαμένων δόσεων στην Ευρώπη και έχει την τελειότερη τεχνολογική πλατφόρμα για ραντεβού.
Αυτές οι ιστορίες πρέπει να ειπωθούν και να είναι γνωστές.
Συγχαρητήρια σε όλους.
Έχουμε ακόμα δουλειά μπροστά μας αλλά η αρχή είναι ενθαρρυντική. Είναι εξαιρετική.»
Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake news Τσίπρα στη Βουλή για το lockdown και τη διαχείριση της πανδημίας, επίσημα στοιχεία
Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake news Τσίπρα στη Βουλή για το lockdown και τη διαχείριση της πανδημίας, επίσημα στοιχεία
Όλα τα δεδομένα για την υγειονομική εικόνα, τους εμβολιασμούς και το ιστορικό των περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ε.
Ε.
σύμφωνα με το παρατηρητήριο Fakenews της Νέας ΔημοκρατίαςΟλόκληρη η ανακοίνωση απο το παρατηρητήριο:Fake news Τσίπρα στη Βουλή για το lockdown και τη διαχείριση της πανδημίαςΤο μόνο που κάνει ο κ. Τσίπρας από την αρχή της πανδημίας είναι να καταγγέλλει όποιο μέτρο λαμβάνει η Κυβέρνηση. Όταν ανοίγουν δραστηριότητες διαμαρτύρεται ότι τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.
Όταν λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα διαμαρτύρεται για τις επιπτώσεις στην οικονομία.
Σήμερα προχώρησε ένα βήμα παραπάνω χαρακτηρίζοντας αποτυχημένη τη διαχείριση της πανδημίας κάνοντας λόγο «για το πιο παρατεταμένο και αποτυχημένο lockdown στην Ευρώπη».
Επειδή η καλύτερη απάντηση στα fake news είναι τα συγκεκριμένα στοιχεία, παρακάτω θα βρείτε όλα τα δεδομένα για την υγειονομική εικόνα, τους εμβολιασμούς και το ιστορικό των περιοριστικών μέτρων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ε.
Ε.
. Μια απλή ανάγνωση των στοιχείων επιβεβαιώνει ότι, εν αντιθέσει με τα fake news Τσίπρα, η προσαρμογή των μέτρων στα επιδημιολογικά δεδομένα και η τροποποίησή τους ανάλογα με τις εξελίξεις είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τόσο οι υγειονομικοί δείκτες όσο και η πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας διαψεύδουν με τον πιο ηχηρό τρόπο το fake αφήγημα περί δήθεν αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας και δείχνουν ότι τα έχουμε πάει καλύτερα από την μεγάλη πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών.
Αυτό που κρίνει σε τελική ανάλυση την επιτυχία μιας πολιτικής είναι τα δεδομένα.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.
Τους παραθέτουμε λοιπόν στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.ΕΛΛΑΔΑΘάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους:
635Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους:
9,51Περιοριστικά μέτρα από τον Νοέμβριο 2020 με τοπικά lockdown έως και τις 16 Μαρτίου 2021.ΓΕΡΜΑΝΙΑΘάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους:
854Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους:
8,13Ισχύουν περιοριστικά μέτρα από τις αρχές Νοεμβρίου, lockdown από τις αρχές Δεκεμβρίου και παράταση του lockdown μέχρι τις 28 Μαρτίου.
ΓΑΛΛΙΑΘάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους:
1339Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους:
7,13Η Γαλλία βρίσκεται σε εθνικό lockdown από τις αρχές Νοεμβρίου 2020. Υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00. Η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι τα περιοριστικά μέτρα δεν πρόκειται να αρθούν πριν τα μέσα Απριλίου.
Εκτός από τους εθνικούς περιορισμούς, εφαρμόζονται και τοπικά lockdown όπως στη Γαλλική Ριβιέρα όπου απαιτείται ειδική άδεια για να βγει κάποιος από το απόγευμα της Παρασκευής έως το πρωί της Δευτέρας.
ΙΣΠΑΝΙΑΘάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους:
1502Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους:
8,68Τα περιοριστικά μέτρα ξεκίνησαν από τις 9 Οκτωβρίου 2020 όταν η Μαδρίτη και άλλες 8 περιοχές τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στις 25 Οκτωβρίου γενικεύτηκαν σε όλη τη χώρα.
Η Ισπανία βρίσκεται σε εθνική απαγόρευση κυκλοφορίας έως τις αρχές Μαΐου 2021. Μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για δουλειά, εκπαίδευση, φάρμακα- γιατρούς και φροντίδα ηλικιωμένων ή παιδιών.
ΙΤΑΛΙΑΘάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους:
1633Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους:
7,87Τοπικά lockdown και μέτρα σε εθνικό επίπεδο από τις αρχές Νοεμβρίου 2020. Παράταση των μέτρων έως τις 28 Μαρτίου.
Σε ισχύ η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ των 20 περιοχών, τηλεκπαίδευση από τον περασμένο Οκτώβριο.
Από τις αρχές Φεβρουαρίου χαλάρωσε τα μέτρα αλλά μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων ξαναμπήκε σε νέους περιορισμούς.
Την περασμένη Τρίτη ο Ιταλός υπουργός Υγείας παρουσίασε τα νέα μέτρα πρόληψης που θα ισχύσουν από τις 6 Μαρτίου, μέχρι τις 6 Απριλίου.
ΑΥΣΤΡΙΑΘάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους:
954Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους:
8,03Στις 26 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε το τρίτο lockdown. Από τις 8 Φεβρουαρίου προχώρησε σε μερική χαλάρωση των μέτρων και στη συνέχεια σε παράταση του lockdown μέχρι το Πάσχα των Καθολικών, στις 4 Απριλίου, συμπεριλαμβανομένης της εστίασης, των ξενοδοχείων και του πολιτισμού.
ΣΛΟΒΑΚΙΑΘάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους:
1371Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους:
8,98Η χώρα με έναν από τους υψηλότερους δείκτες θνητότητας της COVID-19 στον κόσμο σκληραίνει τα μέτρα μέσω απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας τουλάχιστον έως τις 19 Μαρτίου και με ενδεχόμενο παράτασης.
ΒΕΛΓΙΟΘάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους:
1905Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους:
7,29Στις 31 Οκτωβρίου ανακοινώνει το δεύτερο εθνικό lockdown.Παράταση του lockdown έως την 1η Απριλίου.
Ανοιχτά μόνο τα σχολεία και τα καταστήματα με τον κανόνα ο καθένας να ψωνίζει μόνος του και να μην παραμένει εντός του καταστήματος περισσότερο από μισή ώρα.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΘάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους:
1614Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους:
8,83Από τον Νοέμβριο 2020 βρίσκεται σε μερική καραντίνα και από τις 15 Ιανουαρίου σε πανεθνικό lockdown.Το γενικό lockdown παρατείνεται τουλάχιστον έως τις 16 Μαρτίου με κλειστά σχολεία, τηλεργασία και ανοιχτές μόνο τις «αναγκαίες» επιχειρήσεις.
ΤΣΕΧΙΑΘάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους:
1962Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους:
6,86Μία από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο στην ΕΕ, η Τσεχική Δημοκρατία σκληραίνει τα μέτρα.
Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν το κλείσιμο και το κλείσιμο σχολείων για μικρότερα παιδιά.
Βρίσκεται σε μερικό lockdown από το τέλος Οκτωβρίου.
Χαλάρωσε κάποια μέτρα πρόσκαιρα και από το τέλος Δεκεμβρίου ξαναμπήκε σε lockdown.ΟΛΛΑΝΔΙΑΘάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους:
915Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους:
5,9Σε lockdown τουλάχιστον έως τις 15 Μαρτίου με τα περισσότερα μέτρα να εφαρμόζονται από τον περασμένο Οκτώβριο όπου βρέθηκε αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας.
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΘάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους:
137Εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους:
8,8Από τον Νοέμβριο του 2020 ισχύουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ενώ ανακοινώθηκε νέο lockdown από τις 8 Μαρτίου και για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.
Επίδομα 534 ευρώ: Αύριο η πληρωμή για τις αναστολές Φεβρουαρίου
Επίδομα 534 ευρώ: Αύριο η πληρωμή για τις αναστολές Φεβρουαρίου
Πληρώνονται αύριο *611.618 εργαζόμενοι* που μπήκαν σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας τους τον Φεβρουάριο.
Ειδικότερα αύριο *Παρασκευή 5 Μαρτίου θα γίνει η καταβολή ποσού 260,52 εκατ. ευρώ σε 611.618 δικαιούχους,* σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας.
Αναλυτικά οι καταβολές έχουν ως εξής:
- Ποσό 254,9 εκατ. ευρώ αφορά στην καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους *532.208 εργαζομένους*, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή κατά τον Φεβρουάριο.
- Ποσό 3,12 εκατ. ευρώ αφορά στην καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε *8.272 δικαιούχους για αναστολές συμβάσεων εργασίας Ιανουαρίου*, για τις οποίες υποβλήθηκαν συμπληρωματικές δηλώσεις.
- Ποσό *2,4 εκατ. ευρώ περίπου αφορά σε επιδόματα αδείας 71.092 εργαζομένων* που έχουν ενταχθεί στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».
- Ποσό *55.686 ευρώ αφορά σε πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 116 δικαιούχους, στο πλαίσιο* της διαδικασίας υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων από εργαζομένους με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης στον κλάδο του τουρισμού.
Back to top button