Πρωταγωνίστρια του Bridgerton ανακοίνωσε πως νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική (βίντεο)
Πρωταγωνίστρια του Bridgerton ανακοίνωσε πως νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική (βίντεο)
Η νεαρή ηθοποιός Ρούμπι Μπάρκερ μιλά ανοιχτά για τη νοσηλεία της «χτυπώντας» το στίγμα της ψυχικής ασθένειας.
Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η 25χρονη ηθοποιός Ρούμπι Μπάρκερ αποκάλυψε σε βίντεο ότι νοσηλεύεται για λόγους ψυχικής υγείας.
Αφού διευκρίνισε πως είναι καλύτερα, η νεαρή γυναίκα παραδέχτηκε πως ήταν άσχημα για μεγάλο χρονικό διάστημα, πως πάλεψε, ενώ ανακοίνωσε πως σύντομα πρόκειται να πάρει εξιτήριο.
Μετέφερε, παράλληλα, το δικό της μήνυμα στους διαδικτυακούς της φίλους:
*Η εβδομάδα ψυχικής υγείας είναι κάθε εβδομάδα για μένα.
Από τα βάθη της καρδιά μους.
Αισθάνομαι ότι δεν ήμουν εντελώς ειλικρινής, οπότε αυτό είναι για τους followers μου.
Ώρα να είμαστε ειλικρινείς.
Δυσκολεύομαι από το Bridgerton, αυτή είναι η αλήθεια.
Σας ευχαριστώ όλους που με στηρίξατε, η αγάπη σας με κρατάει δυνατή.*Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ruby Barker (@rubybarker)#BRIDGERTON #ΗΘΟΠΟΙΟΣ #ΨΥΧΙΚΗ_ΥΓΕΙΑ #INSTAGRAM
Δίκη Λιγνάδη: Η κατάθεση γυναίκας που είχε σχετιστεί μαζί του - «Στην Πάρο τον είχα δει με ένα αγόρι»
Δίκη Λιγνάδη: Η κατάθεση γυναίκας που είχε σχετιστεί μαζί του - «Στην Πάρο τον είχα δει με ένα αγόρι»
Την πορεία της σχέσης της με τον Δημήτρη Λιγνάδη και όσα αντιλήφθηκε για τον κατηγορούμενο όσο είχε σχέσεις μαζί του, κατέθεσε στο δικαστήριο μάρτυρας, γυναίκα, η οποία μάλιστα είχε καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές λίγες ώρες πριν εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον καλλιτέχνη.
Η γυναίκα περιέγραψε όσα έγιναν από την γνωριμία της, το 2000, με τον κατηγορούμενο για βιασμούς ανηλίκων αγοριών, έως το 2016 οπότε διακόπηκε η σχέση τους, που από το 2004 είχε λάβει ερωτικό χαρακτήρα.
Όπως είπε η μάρτυρας, είχε δει τον κατηγορούμενο με ανήλικα αγόρια και νεαρούς, ενώ ο ίδιος της είχε παραδεχθεί ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικους.
Τόνισε ωστόσο, πως ποτέ δεν τον έχει δει με τους τέσσερις καταγγέλλοντες και πως δεν τους γνωρίζει.«Είχα εγκλωβιστεί» Στην κατάθεση της η μάρτυρας είπε πως από το 2004 και μετά η σχέση τους εξελίχθηκε σε ερωτική, πλην όμως με διακυμάνσεις, διαστήματα χωρισμών και εντάσεις.
Το καλοκαίρι του 2004, όπως ανέφερε, βρέθηκαν στην Πάρο για διακοπές κι εκεί τον είδε με ένα ανήλικο αγόρι, λόγος για τον οποίο υπήρξε μεταξύ τους διένεξη.«*Πιεζόμουν από τη συμπεριφορά του, ήταν χειριστικός.
Το 2008 αποφάσισα να φύγω από την Αθήνα, γιατί πιεζόμουν.
Είχα εγκλωβιστεί σε αυτήν την κατάσταση*» ανέφερε η μάρτυρας η οποία συμπλήρωσε πως εξαιτίας θέματος υγείας επέστρεψε στην Αθήνα το 2013, οπότε ήρθε ξανά σε επαφή με τον κατηγορούμενο που «*μου είπε να χωρίσω από τον σύντροφό μου.
Μετά σταματήσαμε να μιλάμε μέχρι το 2016. Μου ξαναζήτησε επαφή, όμως του είπα ότι ακούγονται άσχημα πράγματα για σένα ότι συναναστρέφεσαι με νεαρά αγόρια*».
*Πρόεδρος:
* *Πώς τα ξέρατε;**Μάρτυρας:
* *Είχαν πέσει στην αντίληψή μου ότι οι σχέσεις με νεαρούς δεν ήταν δασκάλου-μαθητή και το 2016 ακούγοντας και διάφορες φήμες*.*Πρόεδρος:
* *Τις πιστέψατε*;*Μάρτυρας:
* *Ναι, μου τις επιβεβαίωσε και τότε του είπα ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Στην Πάρο τον είχα δει με ένα αγόρι. Μου είχε κάνει εντύπωση η μεγάλη διαφορά ηλικίας.
Ήταν 16 το παιδί, αλλά ο κατηγορούμενος προσπάθησε να μου το κρύψει. Το ίδιο αγόρι το 2005 ήταν στο σπίτι του κατηγορούμενου.
Μου έλεγε (ο Λιγνάδης) ότι τον ερωτεύονταν συνέχεια αγόρια και κορίτσια…το 2016 στο τηλέφωνο που τον ρώτησα μου είπε ότι όντως ισχύουν και «ποιο είναι το πρόβλημά μου»*.Θύμα σωματικής βίας Στην κατάθεση της η γυναίκα ισχυρίστηκε πως δύο φορές είχε δεχθεί σωματική βία από τον Λιγνάδη και πως είχε μιλήσει το 2017 σε αξιωματικό της αστυνομίας για τις συμπεριφορές του κατηγορούμενου, αλλά και για τα ανήλικα αγόρια.
«Α*ναφέρθηκα στο όνομα του.
Μου είπε (το στέλεχος της Αστυνομίας) ότι δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα σε ό,τι με αφορά και ότι δεν υπάρχει μήνυση σε βάρος του κατηγορούμενου για τα υπόλοιπα*».
Αναφέρθηκε επίσης και σε συγκεκριμένο περιστατικό με ανήλικο που βρισκόταν στο σπίτι του καλλιτέχνη ενόσω ήταν και η ίδια εκεί.
Στο δικαστήριο, νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η εξέταση του φίλου του τέταρτου καταγγέλλοντα, ο οποίος έχει καταθέσει ότι ήταν παρών στον βιασμό του μηνυτή. Η υπεράσπιση του άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου υπέβαλε σωρεία ερωτήσεων στον μάρτυρα, αμφισβητώντας όσα ισχυρίζεται σχετικά με το καταγγελλόμενο γεγονός.
Πριν από την ολοκλήρωση της κατάθεσης του μάρτυρα, ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας *Γιάννης Βλάχος*, που πλέον εκπροσωπεί μόνο τον πρώτο καταγγέλλοντα, ανέγνωσε στο δικαστήριο γραπτή δήλωση του εντολέα του με την οποία διαμαρτύρεται για τον τρόπο εξέτασής του από το δικαστήριο και κυρίως από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου, αναφερόμενος σε προσωπικές επιθέσεις, προσβλητική συμπεριφορά και εξευτελιστική μεταχείριση.Η ανάγνωση της επιστολής πυροδότησε το κλίμα στην δικαστική αίθουσα με την υπεράσπιση του Δημήτρη Λιγνάδη να προχωρά σε προσωπική μήνυση κατά του πρώτου καταγγέλλοντα για συκοφαντική δυσφήμιση, λέγοντας ότι και ο κατηγορούμενος θα μηνύσει τον συγκεκριμένο μάρτυρα.
*Πρόεδρος:
* *Εγχειρίσατε στο δικαστήριο μία δήλωση που όμως δεν καταχωρείται στα πρακτικά εφόσον δεν συνοδεύεται από κάποιο αίτημα.

Κάνετε κάποιο αίτημα;**Γιάννης Βλάχος:
* *Επιφυλάσσομαι.**Πρόεδρος:
* *Εδώ δεν υπάρχει κάποια πρόταση. Δεν είναι προς καταχώρηση. Θα παραμείνει εκτός δικογραφίας**Γιάννης Βλάχος:
* *Επιφυλάσσομαι σε επόμενη δικάσιμο.
*#ΔΙΚΗ #ΔΗΜΗΤΡΗΣ_ΛΙΓΝΑΔΗΣ #ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Με 6% ΦΠΑ η διάθεση των προτύπων του ΕΛΟΤ από 1η Ιουνίου
Με 6% ΦΠΑ η διάθεση των προτύπων του ΕΛΟΤ από 1η Ιουνίου
Στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6% μετατίθεται από 1η Ιουνίου 2022 το σύνολο των προτύπων του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), που σήμερα βρίσκονται στον υψηλότερο συντελεστή (24%).
Αυτή η εξέλιξη προέκυψε μετά από συντονισμένες ενέργειες της διευθύνουσας συμβούλου του ΕΛΟΤ, Γεωργίας Ρεμπούτσικα, με την ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής τυποποίησης και στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων.
Πρόκειται για την πρώτη κίνηση στο πλαίσιο της ευρύτερης αναθεώρησης της τιμολογιακής πολιτικής των προτύπων του ΕΛΟΤ, προκειμένου αυτά να είναι προσιτά από πλευράς κόστους στις επιχειρήσεις και γενικότερα στο ευρύ κοινό.
Η μείωση του κόστους των προτύπων, τόσο όσον αφορά στο ΦΠΑ όσο και γενικότερα, αποτελεί πάγιο αίτημα της αγοράς.
dnousasymv
#ΕΛΟΤ #ΦΠΑ #ΠΡΟΤΥΠΑ #ΑΑΔΕ
ΗΠΑ: Ο μύθος Μπομπ Ντίλαν χρειάστηκε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο για να χωρέσει
ΗΠΑ: Ο μύθος Μπομπ Ντίλαν χρειάστηκε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο για να χωρέσει
Ενα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στην πόλη Τούλσα, στην πολιτεία της Οκλαχόμα των ΗΠΑ, στεγάζει τον μύθο του εμβληματικού σταρ της ροκ μουσικής Μπομπ Ντίλαν.
Το πρότζεκτ «Bob Dylan Center» που οπλοκλήρωσε το αρχιτεκτονικό γραφείο Όλσον Κούντιχ, συνδυάζει τον σχεδιασμό εκθεσιακού χώρου και ανακαίνιση παλαιού κτηρίου και υλοποιήθηκε σε ένα ηλικίας 100 ετών εργοστάσιο χαρτοποιίας.
Στα αρχικά στάδια ανακοινώθηκε ότι ο ίδιος ο Ντίλαν -ο οποίος γιόρτασε τα 81ά γενέθλιά του στις 24 Μαΐου- δεν θα εμπλεκόταν στο πρότζεκτ. «*Στην πραγματικότητα, η ανακούφιση ήταν τεράστια επειδή δεν ήθελα να κάνω ένα μνημείο σε έναν σταρ της ροκ*» δήλωσε, μιλώντας στο Designboom, ο *Άλαν Μάσκιν*, στέλεχος του γραφείου Ολσον Κούντιχ. «*Ήθελα να χρησιμοποιήσω το παράδειγμα της ζωής και σταδιοδρομίας του και της δημιουργικής τροχιάς του ως παράδειγμα για άλλους*».
Κατά συνέπεια, η ομάδα του «Όλσον Κούντιχ» έδωσε στο Bob Dylan Center τη μορφή ενός χώρου όπου οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν από την εμπειρία της ζωής του εμβληματικού καλλιτέχνη.
«*Είναι τόσο ενδιαφέρουσα η ζωή του -έχει τόσες πλευρές που μπορούν να προσαρμοστούν στις ζωές άλλων ανθρώπων και μπορούν να συνάγουν από αυτήν νόημα που είναι μοναδικά προσωπικό για τους ίδιους*» σχολίασε ο Μάσκιν.
Το πρότζεκτ αφηγείται την ιστορία του Ντίλαν μέσα από εκατό χιλιάδες αντικείμενα αρχείου -κάποια από αυτά το κοινό θα δει για πρώτη φορά και πολύ λίγοι ήξεραν την ύπαρξή τους-, τα οποία αποκτήθηκαν από το ίδρυμα «George Kaiser Family Foundation».
Ο σχεδιασμός του αρχείου και της έκθεσης έγινε σε συνεργασία με τη «59 Productions».
Πολλές ήταν οι προκλήσεις για την περιγραφή της αλήθειας ενός τόσο αινιγματικού καλλιτέχνη, σύμφωνα με τον Μάσκιν: «*Αντιστεκόταν, σε κάθε συνέντευξη, στο να εξηγήσει τον εαυτό του.
Σκαρφιζόταν πράγματα -σε ποια Πολιτεία γεννήθηκε, το όνομα με το οποίο τον βάφτισαν- έδινε εναλλακτικές στις αληθινές ιστορίες και πίστευε ότι όλα ίσχυαν*».
Αν και το γραφείο «Όλσον Κούντιχ» διατηρεί το πνεύμα του τούβλινου κτηρίου, το «Bob Dylan Center» κοιτάζει τον δρόμο με μια τεράστια τοιχογραφία: Το μεγάλης κλίμακας πορτρέτο του καλλιτέχνη ζωγράφισε ο *Ερικ Μπερκ* από μια σπάνια φωτογραφία του 1965 που ο περίφημος *Τζέρι Σάτσμπεργκ* δώρισε στο κέντρο.
-ΜΠΕ#ΗΠΑ #Οκλαχόμα #ΜΠΟΜΠ_ΝΤΙΛΑΝ
Συγκλονίζει ο πατέρας του βρέφους που πέθανε επειδή πνίγηκε από το γάλα του: «Ήταν εγκληματική αδιαφορία» (βίντεο)
Συγκλονίζει ο πατέρας του βρέφους που πέθανε επειδή πνίγηκε από το γάλα του: «Ήταν εγκληματική αδιαφορία» (βίντεο)
«Με ρωτούσαν γιατί έφερα το παιδί στο νοσοκομείο ενώ ήταν υγιέσταστο κι έπειτα μας ενημέρωσαν ότι πέθανε», αναφέρει ο πατέρας του νεογνού που έχασε τη ζωή του από εισρόφηση γάλακτος στο Νοσοκομείο Παίδων.
Συγκλονίζει η ιστορία με νεογέννητο που πέθανε σε ΜΑΦ στο Νοσοκομείο Παίδων της Αττικής, καθώς το βρέφος μόλις λίγων ημερών κατέληξε επειδή πνίγηκε με το γάλα του.
O πατέρας του παιδιού καταγγέλλει ότι περίμεναν να πάρουν εξιτήριο, καθώς το παιδί όπως τους έλεγαν ήταν καλά.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, τον Αύγουστο του 2021 οι γονείς με το βρέφος - μόλις μερικών ημερών- είχαν επισκεφθεί το νοσοκομείο, γιατί* το μωρό είχε ταχύπνοια*. Εκεί φαίνεται ότι κόλλησε ένα μικρόβιο, έγινε η απαραίτητη θεραπεία και την ημέρα που θα έπαιρνε εξιτήριο το μωρό, οι γονείς ενημερώθηκαν για τον θάνατο του παιδιού.
Όπως σημείωσαν η δικηγόρος και ο τεχνικός σύμβουλος του παιδιού, το παιδί πήγε στο νοσοκομείο για ένα απλό φύσημα, το οποίο μάλιστα έκλεινε, ενώ καταγγέλλουν *εγκληματική αδιαφορία* - κι *όχι ιατρική αμέλεια* - γιατί δεν υπήρχε καμία επίφλεψη στη ΜΑΦ και *καμία εποπτεία του μόνιτορ*.Από την πλευρά του, ο πατέρας του βρέφους είπε ότι η διευθύντρια της κλινικής παραδέχτηκε ότι υπήρξε εισρόφηση γάλακτος.
«Ήταν κλινικά νεκρό το παιδί για δύο ημέρες και στις 13 Αυγούστου απεβίωσε», αναφέρει.«Όταν πήγα στο νοσοκομείο είδα πολλούς γονείς αναστατωμένους να φωνάζουν για διάφορα θέματα.

Οι νοσηλευτές δεν μου έδιναν απαντήσεις για όσα ρωτούσα.
Όταν νοσηλεύτηκε το παιδί μου, με έπαιρναν τηέφωνο και μου έλεγαν "γιατί μας φέρατε το παιδί είναι υγιέστατο" και μετά *με πήραν τηλέφωνο να μου πουν ότι το παιδί μου είναι νεκρό*».
#ΒΡΕΦΟΣ #ΠΕΘΑΝΕ #ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ_ΠΑΙΔΩΝ #ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Σύντομα το Ενιαίο Πιστοποιητικό Κληρονομιάς και σε ψηφιακή μορφή
Eurokinissi
Στο πλαίσιο της απλούστευσης των διαδικασιών στο δημόσιο τομέα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο «Αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών και άλλες διατάξεις», στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η θέσπιση του Ενιαίου Πιστοποιητικού Κληρονομιάς.
Το Ενιαίο Πιστοποιητικό Κληρονομιάς συνενώνει πέντε ξεχωριστά πιστοποιητικά :(α) πιστοποιητικό περί αποποίησης ή μη διαθήκης από Ειρηνοδικείο,(β) πιστοποιητικό περί δημοσίευσης διαθήκης ή μη από Ειρηνοδικείο,(γ) πιστοποιητικό περί δημοσίευσης διαθήκης ή μη από Πρωτοδικείο,(δ) πιστοποιητικό περί μη προσβολής κληρονομικού δικαιώματος από Πρωτοδικείο,(ε) πιστοποιητικό περί αναγγελίας κληρονομικού δικαιώματος από Ειρηνοδικείο.
Το Ενιαίο Πιστοποιητικό Κληρονομιάς θα έχει χρονική διάρκεια έξι μηνών από την έκδοσή του (ψηφιακή ή φυσική).
#ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ #ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ
Μητέρα 6χρονου από την Κηφισιά: «Μου έχουν απαγορέψει κάθε επαφή με το παιδί» – Τι λέει ο πατέρας (βίντεο)
Μητέρα 6χρονου από την Κηφισιά: «Μου έχουν απαγορέψει κάθε επαφή με το παιδί» – Τι λέει ο πατέρας (βίντεο)
Η μητέρα του 6χρονου, που απήχθη από την Κηφισιά, καταγγέλλει ότι της έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα της επικοινωνίας με το παιδί της.
«Αν εγώ πάω στη Νορβηγία θα συλληφθώ γιατί με έχει κατηγορήσει για την απαγωγή του παιδιού.
Δεν απαντάει στα τηλέφωνα (σ.σ. ο πρώην σύζυγός της), δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου μετά από όλο αυτό.
Είναι απόλυτα επιθετικός.
Σε όλες μου τις αγωγές ζητάω συνεπιμέλεια ενώ εκείνος στις δίκες του ζητούσε αποκλειστική επιμέλεια», είπε η μητέρα του 6χρονου, η οποία τονίζει πως αν εγκαταλείψει την Ελλάδα θα συλληφθεί καθώς υπάρχει σε βάρος της ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης το οποίο εκδόθηκε από τα νορβηγικά δικαστήρια.
Η ίδια σημειώνει ότι η οικογένεια σχεδίαζε να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα, και η έλευση η δική της με το παιδί ΄ήταν το πρώτο βήμα.

«Σχεδιάζαμε να έρθουμε μόνιμα.

Υπήρχε δική του συναίνεση, υπάρχει και σε μήνυμα που λέει "ναι σου έδωσα το παιδί για να πας στην Ελλάδα". Το έχουμε καταθέσει στις Αρχές.
Το παιδί ταξίδεψε με το κανονικό του διαβατήριο, αυτό που βγάλαμε μαζί με τον πατέρα του».
Η μητέρα του 6χρονου τόνισε ότι εξετάζει τις κινήσεις που μπορεί να κάνει από εδώ και πέρα προκειμένου να επανενωθεί με τον γιο της.
«Θα δω ποιες είναι οι νομικές κινήσεις που μπορώ να κάνω. Εγώ ήθελα να έχει και τους δύο γονείς αλλά η άλλη πλευρά θέλει να έχει μόνο τον πάτερα του», ανέφερε μιλώντας στο Mega.Τι λέει ο πατέρας του 6χρονου «Είμαι πραγματικά ανακουφισμένος που ο γιος μου είναι και πάλι μαζί μου ασφαλής σχεδόν δύο χρόνια μετά την αρπαγή του» είπε ο πατέρας του 6χρονου.
Όπως ανέφερε, κατανοεί την απογοήτευση της μητέρας αλλά δεν αντιλαμβάνεται τις ψευδείς -όπως λέει- κατηγορίες εναντίον του.
«Καταλαβαίνω πως η μητέρα νιώθει απογοητευμένη αλλά δεν κατανοώ γιατί εξαπολύει ψευδείς κατηγορίες εναντίον μου» συμπλήρωσε.«Συνεπώς, απλά λέει ότι όλα είναι ψέματα και αν αυτά ήταν έστω σ’ ένα βαθμό αληθινά τότε θα είχε την απόλυτη ευκαιρία να καταθέσει αυτές τις κατηγορίες στην εκδίκαση της επιμέλειας του τέκνου» δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα.
Ο Νορβηγός δικηγόρος του πατέρα υποστήριξε ότι ο 6χρονος Ράινερ συναντήθηκε χθες με τα ξαδέλφια του.
«Είναι ίδιας ηλικίας, έπαιξαν μαζί και είναι κάπως παράξενο διότι ήταν σαν να μην υπήρξαν αυτά τα δύο χρόνια απουσίας.
Επανασυνδέθηκαν αμέσως λες και έπαιζαν μαζί και την προηγούμενη μέρα» προσέθεσε ο δικηγόρος.
Σήμερα ο μικρός Ράινερ υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις με τον πατέρα να εκφράζει φόβους για το πώς τρεφόταν στην Ελλάδα.

«Το παιδί είναι με τον πατέρα στους γιατρούς για να κάνει ένα γενικό τσεκ απ γιατί υπάρχουν υποψίες πως δεν τρεφόταν καλά» ανέφερε ο δικηγόρος.
Δείτε το βίντεο:#ΜΗΤΕΡΑ #αρπαγή #6ΧΡΟΝΟ #ΚΗΦΙΣΙΑ #ΠΑΤΕΡΑΣ #ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Back to top button