Τουρκία: Δύο νεκροί από την έκρηξη στο εργοστάσιο πυροτεχνημάτων
twitter/sceenshot
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 70 τραυματίσθηκαν σήμερα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην Τουρκία, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Η έκρηξη, η οποία χαρακτηρίσθηκε «βιομηχανικό δυστύχημα» από τους διασώστες, σημειώθηκε αργά το πρωί στη Χεντέκ.Μεγάλη η επιχείρηση της πυροσβεστικής Το εργοστάσιο βρίσκεται έξω από την πόλη Γεντέκ, της επαρχίας Ανταπαζαρί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, δίχως να κάνει αναφορές σε τυχόν θύματα από την έκρηξη.Επί τόπου έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.
Τηλεοπτικές εικόνες που μεταδόθηκαν δείχνουν πυκνά σύννεφα καπνού πάνω από το εργοστάσιο.
Στο κτίριο βρίσκονταν περίπου 150-200 άτομα την ώρα της έκρηξης, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της επαρχίας επικαλούμενος πληροφορίες από τον διευθυντή του εργοστασίου.
Εικόνες από το σημείο της έκρηξης:
{https://twitter.com/CVN__54/status/1278974340239941632?s=20}{https://twitter.com/Canmer69146145/status/1279026370912423937?s=20}{https://twitter.com/erkayabjk/status/1279026235214102530?s=20}
Δένδιας: Εκεί που η Τουρκία δρα αποσταθεροποιητικά, Ελλάδα και Κύπρος λειτουργούν εποικοδομητικά
Δένδιας:
Εκεί που η Τουρκία δρα αποσταθεροποιητικά, Ελλάδα και Κύπρος λειτουργούν εποικοδομητικά
«Εκεί που η Τουρκία δρα αποσταθεροποιητικά, Ελλάδα και Κύπρος λειτουργούν εποικοδομητικά», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστουδουλίδη, που βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του.
«Ελλάδα και Κύπρος εκπέμπουν ισχύ στην πιο ευρεία περιοχή που έχουμε ποτέ απευθυνθεί, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, μέχρι το Σάχελ», τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως επεσήμανε ο κ. Δένδιας, στο επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων θα εξεταστεί ενδελεχώς το θέμα της τουρκικής συμπεριφοράς, «γιατί η τουρκική επιθετικότητα αγγίζει τις αρχές επί των οποίων η ΕΕ εδράζεται και τις προσβάλλει».
Στη συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή και η συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα, «που εκδηλώνεται από το Ιράκ ως τη Λιβύη, αποσταθεροποιώντας όλη την ευρύτερη περιοχή», στο πλαίσιο του στενότατου συντονισμού Ελλάδας και Κύπρου, ενόψει και του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις 13 Ιουλίου.
Τόνισε δε, πως τόσο η Κυπριακή Δημοκρατία, όσο και η Ελλάδα, είναι σταθερά προσηλωμένες στο διεθνές δίκαιο και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
«Η Ελλάδα και η Κύπρος, ως μέλη της ΕΕ, των οποίων η κυριαρχία προσβάλλεται από την τουρκική παραβατικότητα, έχουν κατ' επανάληψη εγείρει το θέμα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Η ευρωπαϊκή οικογένεια έχει κατ' επανάληψη καταδικάσει την τουρκική συμπεριφορά, έχει επιβάλει κυρώσεις και έχει ζητήσει από την Τουρκία να συμμορφωθεί στις επιταγές του διεθνούς δικαίου.
Η Τουρκία κωφεύει και συνεχίζει τις προκλήσεις.
Έχει εξαγγείλει περαιτέρω έρευνες, οι οποίες αν πραγματοποιηθούν θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου στην περιοχή μας».
«Εάν η Τουρκία, έστω και καθ΄ υπόθεσιν, θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε νησί εντός τουρκικής λίμνης ή θάλασσας, να το ξεχάσει», επεσήμανε ο κ. Δένδιας, ενώ, ενόψει της συζήτησης στις 13 Ιουλίου, πρόσθεσε: «Μόνο αν η 'Αγκυρα αντιληφθεί ότι η παρανομία και η επιθετικότητα επιφέρει συνέπειες, τότε θα αναγκαστεί να αλλάξει πορεία».
Ο ίδιος βέβαια σημείωσε, πως παραμένει αισιόδοξος ότι η Τουρκία, εν τέλει, θα δει ότι η ευκαιρία για αυτήν «είναι όχι στην παραβατικότητα, όχι στην προοπτική των κανονιοφόρων, μεταμφιεσμένων ή πραγματικών», αλλά στο διεθνές δίκαιο και στο ευρωπαϊκό μέτωπο».
Ο κ. Δένδιας συζήτησε ακόμη με τον Κύπριο ομόλογό του τις προοπτικές του Κυπριακού, με κοινή επιδίωξη να παραμένει η «επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, με κατάργηση των εγγυήσεων και του παρεμβατικού δικαιώματος και βεβαίως με την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων».
Συζητήθηκαν ακόμη, οι συνεργασίες που αναπτύσσoυν Ελλάδα και Κύπρος στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίες συμβάλλουν, «στην περιφερειακή σταθερότητα, προωθώντας μια ατζέντα θετικής ανάπτυξης και ευημερίας», ενώ «δεν στρέφονται εναντίον οποιουδήποτε, δεν αποκλείουν κανέναν».
Στις προσπάθειες αυτές άλλωστε, όπως σημείωσε ο κ. Δένδιας, επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον συμμετοχής σε όλο και περισσότερους τομείς, χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία.
Ν. Χριστοδουλίδης:
Το Συμβούλιο ΥΠΕΞ θα είναι η απαρχή των ουσιαστικών συζητήσεων για το μέλλον των ευρωτουρκικών σχέσεων Από την πλευρά του, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε, πως το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις 13 Ιουλίου, «δε θα είναι το τέλος, αλλά η απαρχή των ουσιαστικών συζητήσεων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για το μέλλον των ευρωτουρκικών σχέσεων και γενικότερα τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο».
Ανακοίνωσε μάλιστα, πως ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 14 Ιουλίου, την επομένη του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών, για διαβουλεύσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε, πως «εδώ και καιρό, Ελλάδα και Κύπρος είχαν επισημάνει στην ευρωπαϊκή κοινότητα, με αφορμή τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου, ότι κατευνασμός της Τουρκίας θα οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση της συμπεριφοράς της και ακριβώς είναι αυτό που βιώνουμε σήμερα στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στη Συρία, στη Λιβύη, στο Ιράκ και όχι μόνο».
«Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις, τη σοβαρότητα των στιγμών, έχω την έντονη πεποίθηση ότι δεν είναι η ώρα των δημόσιων δηλώσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών.
«Οι στιγμές είναι κρίσιμες, απαιτείται από όλους μας σοβαρότητα, συνέπεια, αποφασιστικότητα και συνέχιση των συντονισμένων και στοχευμένων δράσεων που Ελλάδα και Κύπρος αναλαμβάνουν σε όλα τα επίπεδα».
Τέλος, όσον αφορά το Κυπριακό, επεσήμανε πως η ετοιμότητα της Κύπρου για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών είναι δεδομένη και «σε καμία περίπτωση η παρούσα κατάσταση πραγμάτων στην Κύπρο δε μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού».
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Η Κύπρος ανοίγει τα σύνορα για Βρετανούς τουρίστες
Οι Βρετανοί τουρίστες θα μπορούν να επισκέπτονται την Κύπρο από την 1η Αυγούστου.
Συγκεκριμένα, την απόφαση της κυβέρνησης της Κύπρου να κατατάξει το Ηνωμένο Βασίλειο στις χώρες κατηγορίας Β από 1ης Αυγούστου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.
Μετά το πέρας της συνάντησης ανάμεσα στα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κο Νίκο Αναστασιάδη, ο κος Ιωάννου αναφέρθηκε στην σημασία της έναρξης αφίξεων από την Βρετανία, σε σχέση πάντοτε με τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν οι Αρχές ενώπιόν τους και γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Σε κοινές δηλώσεις με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κος Ιωάννου ανέφερε ότι στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος η κατάταξη χωρών και ειδικότερα, εκείνων των χωρών που είναι ουσιαστικές για τον τουρισμό της Κύπρου, όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και η Ρωσία.
«Το Ισραήλ δεν περιλαμβάνεται στις 15 χώρες από τις οποίες έχει αποφασιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να δεχόμαστε κόσμο και άρα δεν τίθεται θέμα άφιξης τουριστών από το Ισραήλ. Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Ρωσίας είναι τέτοια που στην παρούσα φάση εξακολουθεί να μένει στην Κατηγορία Γ. Τα δεδομένα όμως της Αγγλίας, η παρουσίαση που έγινε από την επιδημιολογική ομάδα, δείχνουν και έχει αποφασιστεί ότι, εάν εξακολουθήσει να παρατηρείται η ίδια καλή επιδημιολογική εικόνα, από 1ης Αυγούστου μπορεί να τοποθετηθεί στην Κατηγορία Β», επεσήμανε ο Υπουργός, τονίζοντας ωστόσο πως η απόφαση θα υλοποιηθεί υπό την προϋπόθεση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να καταγράφει τους ίδιους καλούς επιδημιολογικούς δείκτες.
Επιπλέον, συνέχισε ο Υπουργός Υγείας, αποφασίστηκε όπως επαναξιολογηθούν όλα τα πρωτόκολλα και επικαιροποιηθούν στη βάση των δεδομένων που επικρατούν αυτή την περίοδο.
«Εκεί και όπου χρειάζονται βελτιώσεις ή υπάρχει κάποια στρέβλωση, να έρθουν με εισηγήσεις μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη για να τα προωθήσουμε στο Υπουργικό Συμβούλιο», πρόσθεσε. Γενικότερα, είπε ο κος Ιωάννου, έγινε συζήτηση για την επιδημιολογική εικόνα που καταγράφεται στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες, σημειώνοντας ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι συνεχίζεται η πολύ καλή εικόνα.
Από πλευράς του, ο Υφυπουργός Τουρισμού κος Σάββας Περδίος αναφέρθηκε στην ενημέρωση που είχαν κατά τη σημερινή σύσκεψη από τους ειδικούς, και υπογράμμισε πως «όλες οι χώρες της Κατηγορίας Β, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας από την 1η Αυγούστου, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα τεστ στη χώρα τους, κάτι το οποίο σημαίνει ότι στην Κύπρο δεν θα γίνονται τεστ επισκεπτών από το εξωτερικό, πέραν των δειγματοληπτικών ελέγχων στους οποίους αναφέρθηκε ο Υπουργός.
Είναι σημαντικό να το γνωρίζουμε, θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω διότι γινόμαστε λήπτες ερωτήσεων για αυτό το κομμάτι.
'Αρα να γίνει ξεκάθαρο ότι όσοι προέρχονται από χώρες της Κατηγορίας Β, θα πρέπει να έχουν το τεστ εκ των προτέρων και δεν θα υπάρχει δυνατότητα να κάνουν το τεστ στην Κύπρο.
Τα τεστ που γίνονται στην Κύπρο θα είναι δειγματοληπτικά».
Για τη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου σε επιβάτες της Κατηγορίας Β, ο Υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι στα αεροδρόμια της Κύπρου θα μπορούν να υποβάλλονται σε τεστ μόνο οι Κύπριοι πολίτες που θα φτάνουν στη χώρα από την Κατηγορία Β. Σε ερώτηση εάν την ευθύνη για να ελέγχουν εάν οι επιβάτες έχουν πιστοποιητικό αρνητικού τεστ έχουν οι αεροπορικές εταιρείες, ο κος Ιωάννου ξεκαθάρισε ότι το πιστοποιητικό επισυνάπτεται μαζί με την αίτηση στο Cyprus Flight Pass και γίνεται έλεγχος, ενώ έλεγχος διενεργείται και από τις αεροπορικές εταιρείες πριν από την αποβίβαση των ταξιδιωτών.
Κικίλιας: Να τηρήσουν οι τουρίστες τα μέτρα όπως οι συμπολίτες μας
Κικίλιας:
Να τηρήσουν οι τουρίστες τα μέτρα όπως οι συμπολίτες μας
Στην Κρήτη βρίσκεται για διήμερη επίσκεψη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ξεκίνησε τις επαφές του από το Ηράκλειο και την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, τα δυο νοσοκομεία αναφοράς της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.
Ο κ. Κικίλιας βρίσκεται στο νησί για να επιθεωρήσει τις Μονάδες Υγείας και την ετοιμότητα τους, με φόντο το άνοιγμα του τουρισμού, στη συνάντηση με φορείς στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, ενημερώθηκε για τις διαθέσιμες κλίνες στο νησί, τόσο σε ό,τι αφορά την νοσηλεία ήπιων ή μέτριας βαρύτητας περιστατικών, όσο και τις κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Σύμφωνα με την διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, το νησί μπορεί να καλύψει 155 ήπια και μέτρια περιστατικά στις νοσοκομειακές του δομές, ενώ εφόσον κριθεί απαραίτητο, αυτές μπορούν να φτάσουν συνολικά τις 328 κλίνες.
Σε ό,τι αφορά τα περιστατικά που θα χρειαστούν νοσηλεία σε ΜΕΘ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 9 διαθέσιμες κλίνες, που μπορούν να αυξηθούν μέσα σε λίγες ώρες στις 30, αν χρειαστεί, αλλά να φτάσουν ακόμη και τις 60 εάν τα κρούσματα έχουν μεγάλη αύξηση.Ο κ. Κικίλιας έδωσε συγχαρητήρια στους εμφανείς και αφανείς, όπως τόνισε, ήρωες της μάχης κατά του κορονοϊού, καθώς, όπως εξήγησε, πρώτη και μόνη προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή και η συμβολή όλων, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, συνετέλεσε στο να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ως χώρα μέχρι σήμερα αυτή την κρίση, με επιτυχία.
Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι μέσα στους επόμενους μήνες το ΠΑΓΝΗ θα ενισχυθεί με την πιο σύγχρονη ΜΕΘ στην Ευρώπη. Όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας, θα πρόκειται για μια ειδική μονάδα πρώτου ορόφου και ισογείου με εξωτερική διασύνδεση και ασανσέρ, ενώ ταυτόχρονα, όπως τόνισε, θα ενισχυθούν οι ΜΕΘ και οι ΜΑΦ σε όλα τα νοσοκομεία του νησιού.
Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στα όσα έγιναν σε επίπεδο Κρήτης στην περίοδο του κορονοϊού, λέγοντας ότι προσελήφθη μεγάλος αριθμός υγειονομικού προσωπικού, ο μεγαλύτερος που έχει προσληφθεί με τόσο σύντομες διαδικασίες.
Αναφέρθηκε σε περισσότερους από 600 νοσηλευτές, εγκρίσεις για περισσότερους από 50 γιατρούς και λοιπό προσωπικό, ενώ ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και τη δημοτική Αρχή για τη στήριξη, όπως είπε, μέσω Περιφερειακών Προγραμμάτων και του ΕΣΠΑ προς το υπουργείο Υγείας και τα νοσοκομεία.
«Όπως πρόσεξαν οι συμπολίτες μας και τήρησαν τα μέτρα και φτιάξαμε μια κουλτούρα τέτοια που η χώρα πέτυχε και έγινε παράδειγμα προς μίμηση, δεν θέλω να το χαλάσουμε τώρα, οπότε ζητάω το ίδιο να πράξουν και οι τουρίστες.
Να σεβαστούν τη χώρα μας που είναι πολύ όμορφη και να τηρήσουν τα ιατρικά πρωτόκολλα και τους κανόνες που έχουμε θέσει, έτσι ώστε να έχουμε τον μικρότερο δυνατό αριθμό κρουσμάτων» πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος πρόσθεσε ότι με ψυχραιμία, σχέδιο και νηφαλιότητα θα αντιμετωπιστεί οτιδήποτε προκύψει.«Είμαστε σίγουροι ότι και η Κρήτη και η χώρα θα τα καταφέρει. Το αξίζουν οι άνθρωποι της και πάντως αξίζει να υπάρχει ένα εξαιρετικό σύστημα υγείας και αυτό προσπαθούμε να έχει, όχι μόνο τώρα, αλλά και στη μετά covid 19 εποχή» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.
Ενόψει της επίσκεψης του υπουργού Υγείας, το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ πραγματοποίησε τετράωρη στάση εργασίας.
Ο κ. Κικίλιας θα πραγματοποιήσει, στη συνέχεια, επίσκεψη στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, ενώ θα ολοκληρώσει την επίσκεψη του αύριο που θα βρεθεί στο Ρέθυμνο και τα Χανιά.
Απόφαση σταθμός από την Κομισιόν για κορονοϊό: Άδεια για τη ρεμδεσιβίρη ως θεραπεία
Άδεια κυκλοφορίας υπό αίρεση στο αντιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη έδωσε σήμερα η Κομισιόν.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, η ρεμδεσιβίρη θα χρησιμοποιείται στη θεραπεία ασθενών με σοβαρά συμπτώματα κορονοϊού.
«Δεν θα φεισθούμε καμίας προσπάθειας να αποκτήσουμε αποτελεσματικές θεραπείες ή εμβόλια κατά του κορονοϊού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.
«Η σημερινή παροχή άδειας κυκλοφορίας στο πρώτο φάρμακο για την αντιμετώπιση της covid-19 είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη μάχη κατά αυτού του ιού», πρόσθεσε.«Δίνουμε την άδεια λιγότερο από ένα μήνα μετά την υποβολή της αίτησης, αποδεικνύοντας ξεκάθαρα την αποφασιστικότητα της ΕΕ να αντιδρά γρήγορα μόλις διατίθενται νέες θεραπείες», επεσήμανε η Κυριακίδου.
«Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι βασική προτεραιότητα της Κομισιόν και για τον λόγο αυτό τα στοιχεία για τη ρεμδεσιβίρη εξετάστηκαν σε ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα», εξήγησε η Ευρωπαία επίτροπος.
Η άδεια για τη χρήση της ρεμδεσιβίρης δόθηκε μία εβδομάδα μετά τη σχετική σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ενώ κανονικά χρειάζονται 67 ημέρες.
Διαβάστε ακόμη: Σκυλιά: Πώς υπολογίζονται τα χρόνια ζωής σε σχέση με τα ανθρώπινα έτηΦοίνικες στις ζαρντινιέρες:
Η καινοτομία συνεχίζεται στην Πανεπιστημίου (pics)Σοβαρό τροχαίο στις ΗΠΑ για την κόρη της ΜπαλατσινούΧάρις Αλεξίου: Νέο τραγούδι μετά την ανακοίνωση για αποχώρηση
Τροχαίο στην Αττική Οδό: Αυξημένη κίνηση στη λεωφόρο Κηφισίας
Τροχαίο στην Αττική Οδό: Αυξημένη κίνηση στη λεωφόρο Κηφισίας
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στο ύψος της λεωφόρου Κηφισίας, στο ρεύμα προς Ελευσίνα.
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Αττική Οδό, οι καθυστερήσεις ξεκινούν μετά την Πεντέλης.
{https://twitter.com/aodostraffic/status/1279008486840565760?s=20}
Νέες θέσεις εργασίας στην ΒΙΑΝΕΞ
Νέες θέσεις εργασίας στην ΒΙΑΝΕΞ
Στο ανθρώπινο δυναμικό της, ανεξαρτήτως της οικονομικής συγκυρίας, επενδύει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ, στηρίζοντας τις θέσεις εργασίας στη χώρα μας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια των μνημονίων η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ διασφάλισε τις 1.200 θέσεις εργασίας χωρίς οικονομικές απώλειες για τους εργαζομένους της.
Σήμερα, στην πρωτόγνωρη περίοδο που διανύουμε, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19, η ΒΙΑΝΕΞ συνεχίζει να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της.
Συγκεκριμένα, μέσα στο δίμηνο Μαΐου - Ιουνίου 2020, η ΒΙΑΝΕΞ προχώρησε σε 24 νέες προσλήψεις.
Σύμφωνα με την εταιρεία, οι προσλήψεις θα συνεχιστούν και τον μήνα Ιούλιο, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι ο κλάδος του φαρμάκου υποστηρίζει την απασχόληση, συμβάλλει στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας και στην αύξηση των επενδύσεων.
Από την αρχή του έτους, η ΒΙΑΝΕΞ έχει πραγματοποιήσει συνολικά 67 νέες προσλήψεις, με στόχο την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των τεσσάρων εργοστασίων της και την εξασφάλιση των απαραίτητων σκευασμάτων για τους ασθενείς.
Η αύξηση της παραγωγικότητας συνέβαλε στο να μην υπάρχουν ελλείψεις φαρμακευτικών προϊόντων στη χώρα μας κατά την κρίση του κορονοϊού.
Στην Ελλάδα υπήρχε επάρκεια φαρμάκων επειδή ακριβώς διαθέτει εγχώρια παραγωγή, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι βιομηχανίες των οποίων έχουν μεταφέρει τα εργοστάσιά τους εκτός ευρωπαϊκού εδάφους, σε Ινδία και Κίνα, και ανέμεναν πότε θα ξεκινήσει ξανά η παραγωγή μετά τα lockdown στις χώρες αυτές.
Ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ καταγράφει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης την τελευταία διετία, καθώς απασχολεί περισσότερους από 1.200 εργαζόμενους και διαθέτει τέσσερα υπερσύγχρονα εργοστάσια, ενώ το 2019 εξαγόρασε την εταιρεία ΦΑΡΜΑΝΕΛ Α
Close