Στο τριήμερο από τις 18 έως και τις 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να πληρώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ την εκκαθάριση της Ενιαίας Ενίσχυσης.
Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτης, η 2η δόση της βασικής ενίσχυσης προβλέπεται να πληρωθεί το αργότερα έως στις 20 Δεκεμβρίου.
Επίσης, ο κ. Αραχωβίτης υπογράμμισε πως μέχρι το τέλος του έτους θα καταβληθούν συνολικά 1,2 δισ. ευρώ, καθώς και οι εκκαθαρίσεις παλαιών προγραμμάτων από το 2012, τονίζοντας ότι ενισχύσεις που οφείλει το υπουργείο από το 2014 θα εξοφληθούν φέτος σε κάποια προγράμματα 100%.
Συγκεκριμένα, θα καταβληθεί η εκκαθάριση της Βασικής Ενίσχυσης, η οποία θα ανέλθει σε 330 εκατ. ευρώ περίπου, συμπεριλαμβανομένης και της χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης (ΔΒΕ) από το εθνικό απόθεμα, η Πράσινη Ενίσχυση, ύψους 550 εκατ. ευρώ περίπου, καθώς και η Ενίσχυση στους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας, ύψους 38 εκατ. €υρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τα Χριστούγεννα θα καταβληθεί και η Εξισωτική Αποζημίωση του έτους 2018, ύψους 247 εκατ. ευρώ, ενώ θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή των υπολοίπων της Εξισωτικής των προηγούμενων ετών από το 2008.Εκτός απροόπτου, το αργότερο έως αύριο 11 Δεκεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι μεταβιβάσεις των δικαιωμάτων, η κατανομή του εθνικού αποθέματος και θα γίνει ο υπολογισμός των δικαιωμάτων.
Εν δυνάμει δικαιούχοι του εθνικού αποθέματος 2018 είναι οι γεωργοί νεαρής ηλικίας, οι νεοεισερχόμενοι γεωργοί, οι γεωργοί με ανωτέρα βία και οι γεωργοί με οριστικές δικαστικές ή διοικητικές πράξεις.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΑΓΡΟΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Αυτή την
Παρασκ.
Αναμένεται η έκδοση των σημειωμάτων εξόφλησης ΕΦΚΑ του μηνός Απριλίου
Παρασκ.
31/5
Υποβολή άδειας χρήσης νερού προς την Δ.Ε.Η. για διατήρηση του αγροτικού τιμολογίου
Τρίτη
4/6
Λήξη αιτήσεων για το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων
Δευτέρα
10/6
Αιτήσεις για εξισωτική αποζημίωση 2019 (με ποινή)
Τετάρτη
12/6
Προθεσμία καταχώρησης στον ΓΟΕΒ Θεσσαλίας των αγροτεμαχίων και στοιχείων επικοινωνίας
Σάββατο
15/6
Λήξη υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ
Τετάρτη
19/6
Αναμένεται η εξόφληση 1ου έτους της βιολογικής κτηνοτροφίας, έτους 2018
Παρασκ.
28/6
Προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες
Κυριακή
30/6
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων νομιμοποίησης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων (Διαβάστε περισσότερα)
Δευτέρα
5/8
ΣΧΕΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ: Αναμένεται η ολοκλήρωση αξιολόγησης των φακέλων
-ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ:
ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ, ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ, ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚ/ΣΕΩΝ, ΕΦΟΡΙΑ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ, ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ