Η ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΒΑΤ !

Άνοιξε η κατσαρόλα κα μας περιμένει!

Μέρες που είναι, είπαμε να αφεθούν τα πράματα να κυλήσουν σύμφωνα με την …εκάστη αντίληψη, ωστόσο με κάποια πράγματα που διαβάζει κανείς, το αίμα παίρνει την ανηφόρα και φτάνει …έως την κεφαλή!
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Στο “ντημπεήτ” που διοργάνωσε ο Οικονομικός Ταχυδρόμος (είναι εδώ) διαβάσαμε τα επιτεύγματα της Κυβέρνησης, στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, δια χειρός της κ. Σδούκου, που είναι η Γ.Γ. του Υπ. Ενέργειας.
Λέει η κ. Σδούκου:

ΤΑ …ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΙΛΟΥΝ
Μπορώ με παρρησία να σας δηλώσω ότι οι προτάσεις μας δεν έμειναν προτάσεις – εφαρμόστηκαν, έγιναν πράξη και ήδη βιώνουμε μια πρωτόγνωρη «έκρηξη» του κλάδου των ΑΠΕ στην Ελλάδα.
Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους:
Το 2022, η Ελλάδα «έσπασε» το φράγμα των 10GW εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ, συνδέοντας 1,6 GW σε έναν μόνο χρόνο!
Για πρώτη χρονιά, η ενέργεια που παρήχθη από συμβατικά ΑΠΕ και υδροηλεκτρικά ξεπέρασε την ενέργεια από ορυκτά καύσιμα ενώ αιολικά και φωτοβολταϊκά κάλυψαν συνολικά περίπου το 40% της ζήτησης! Παράλληλα, ήμασταν η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη σε παραγωγή ηλεκτρισμού από φωτοβολταϊκά, με 12,6%.
Ακόμα πιο σημαντικό για μένα όμως, γιατί αποτελεί «πρόγευση» του κοντινού μέλλοντος, είναι ότι τον Οκτώβριο του 2022 το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας στηρίχθηκε αποκλειστικά σε ανανεώσιμες πηγές για πέντε ώρες – ένα επίτευγμα που αποδεικνύει στην πράξη ότι οι ΑΠΕ μπορούν να κρατήσουν το σύστημα «όρθιο»!

Η ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΒΑΤ
Τα Κυβερνητικά επιτεύγματα που μνημονεύει η Γεν. Γραμματέας του Υπ.Εν. είναι όλα αλήθεια.
Είναι όπως ακριβώς ειπώθηκαν στην Γ.Σ. του Συνδέσμου, στα Ιωάννινα:

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ;
– Σε όλα αυτά τα “μεγαβάτ” λοιπόν, που είναι οι αγρότες;
Ποιους λόγους έχουν οι αγρότες ώστε να …θαυμάσουν το Κυβερνητικό έργο με τα “μεγαβάτ” που έφτιαξαν “γνωστοί και φίλοι”, συνεπικουρούμενοι από καραμπινάτες νομοθετικές εύνοιες περί “προτεραιοτήτων”;
Τι θα γίνει με τις 3.000 απορρίψεις των αγροτών; Θα γίνουν στην …επόμενη τετραετία ή στη μεθεπόμενη…;
– Μήπως θα μπορούσε η Κυβέρνηση, μαζί με το …πλουσιοπάροχο δεκαράκι (net metering), να δίνει και …150€ ανά …κεφάλι αγρότη, ώστε να γίνει πιο …ελκυστικό το net metering?
Διότι -όπως ακριβώς τα λέμε 3 χρόνια τώρα- κανένας αγρότης δεν ασχολείται με “δεκαράκια”.
Αυτό, θα το πουν εκκωφαντικά και οι λίστες του ΔΕΔΔΗΕ σε λίγους μήνες, ωστόσο οι “μπίζνες” έχουν ήδη γίνει με τα μεγαβάτ.
Εκτός, εάν μεσολαβήσουν …150€ ανά κεφάλι.
Τότε πράγματι …αλλάζουν άρδην τα δεδομένα!

2 Comments

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button