NET METERING: ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ 100kW ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΠΣΑΘΗ πίεση προκάλεσε την αναθεώρηση των σχεδιασμών του υπ. Ενέργειας, σε ότι αφορά το net metering των αγροτών.
Έτσι, ο “αρχικός σχεδιασμός” -που έγινε και εξαγγελία από τον υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης στην Γ.Σ. της 25/2/2023– άλλαξε άρδην και στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στις 21/3/2023, προβλέπεται η εγκατάσταση net metering έως 100kW για τους αγρότες, ενώ παράλληλα “τίθονται εντός” τα επιδοτούμενα (μέσα από σχέδιο βελτίωσης) net metering του έτους 2018.
NET METERING
Σε ένα video 55 δευτερολέπτων, δείτε “λεπτό προς λεπτό”, πως φτάσαμε από τα “δεκαράκια” στα 100kW

Ποια είναι πλέον τα δεδομένα:

Virtual Net-Metering έως 100 κιλοβάτ για τους αγρότες:
Επιτρέπεται η εγκατάσταση Σταθμών ΑΠΕ και συστημάτων αποθήκευσης προς κάλυψη ιδίων αναγκών με εφαρμογή εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού για εγγεγραμμένους στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, για εγκαταστάσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων και αγροτικών χρήσεων.
Η μέγιστη ισχύς του Σταθμού ΑΠΕ δεν μπορεί να ξεπερνά τα 100 kW ανά παροχή κατανάλωσης. Η ίδια δυνατότητα ισχύει και για ΚΑΕ, ΕΚΠ και Ενεργειακές Κοινότητες για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών των μελών που είναι αποκλειστικά οικιακοί καταναλωτές, αγρότες εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, ενώ δύναται η παροχή των σταθμών ΑΠΕ και οι αντίστοιχες παροχές κατανάλωσης προς συμψηφισμό να εκπροσωπούνται από διαφορετικούς προμηθευτές.
Το μέγιστο όριο συνολικής ισχύος σταθμών ΑΠΕ για εφαρμογή ενεργειακού και εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού καθορίζεται σε δύο (2) GW.

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button