ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΤΑΚΟΣ: ΜΟΝΟ ΤΑ Φ/Β ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Την κατάσταση που διαμορφώθηκε την τελευταία τριετία στα φωτοβολταϊκά αγροτών, παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Κώστας Γιωτάκος.
Επισήμανε ότι ουσιαστικά είχαμε έναν μεθοδευμένο παραγκωνισμό των αγροτών, όπου (μεταξύ άλλων):
– Το 2010 (στην έναρξη των φ/β) η πολιτεία έδωσε την δυνατότητα στους αγρότες να υλοποιήσουν φ/β, σε ποσοστό 52% επί του συνόλου, ενώ σήμερα αυτό το ποσοστό έγινε μόλις 2%!
– Ενώ ο Ν. 4602/2019 έδινε στους αγρότες ίδιο πλαίσιο με τις Ε.Κ., τον Μάρτιο του 2021 οι (πλαστές) Ε.Κ. πήραν άμεση προτεραιότητα στο Δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ, ενώ οι αγρότες εξοστρακίστηκαν στην τελευταία θέση!
– Το Μητρώο Αγροτών (αναθεωρήθηκε 29 ολόκληρους μήνες μετά τον 4602/2019!) περιόρισε ακόμα περισσότερο τους αγρότες, αφού τα “δύο 500άρια” (νομοθεσία 2019) έγιναν “400+100”, αντίθετα από τις δυνατότητες ενός φυσικού προσώπου – μη αγρότη (2x500Kw)
– Υπενθύμισε με σκωπτικό τρόπο, ότι “τα δεκαράκια” net metering στα οποία κατέληξε ο επικοινωνιακός τακτικισμός του υπ. Ενέργειας για τους αγρότες ήταν κάτι που αναφέρθηκε ως …προφητεία στο afo.gr 3 χρόνια νωρίτερα.
Δηλαδή, ότι:
– Σχεδιάζουν να εξοστρακίσουν τους αγρότες από τα φ/β και στο τέλος θα πούν: “πάρτε ένα net metering“. (Όπως και έγινε!!!)
Το σχετικό άρθρο του Ιανουαρίου 2020 είναι εδώ.
Μάλιστα, ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με την …ευχή:
– “Καλά δεκαράκια…”, κάτι που προκάλεσε σαρκαστικά γέλια σε ολόκληρη την αίθουσα!

ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΤΑΚΟΣ
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ
Ο Κώστας Γιωτάκος, μετά τις διαπιστώσεις κατέληξε σε δύο σημαντικές προτάσεις:
Πρόταση 1η: “¨Όποιος με απορρίπτει …τον απορρίπτω κι εγώ”. Αυτή είναι η έκφραση που χρησιμοποίησε προσθέτοντας ότι: “…η αποστολή απόρριψης δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων. Μπορούν και οι αγρότες να στείλουν την δική τους απόρριψη…”.
Πρόταση 2η: Να παραχωρηθεί πλαφόν στους αγρότες για φωτοβολταϊκά αποθήκευσης.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ Κ. ΓΙΩΤΑΚΟΥ ΓΙΑ Φ/Β ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.

VIDEO: Τα σημαντικότερα αποσπάσματα από την τοποθέτηση του Γεν. Γραμματέα του ΠΣΑΦ:

apo
ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2023
1 2Επόμενη σελίδα

2 Comments

  1. Καλησπέρα. Δεν μπορούμε ακόμα και τώρα σαν σύνδεσμος να γίνει ένα πλάνο ένα επενδυτικό πλάνο μια κοινότητα να μπορέσουμε όλοι μαζί να κάνουμε μέσω ΑΔΜΗΕ ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό όπως κάνουν τόσες εταιρίες και μεγάλοι όμιλοι να βάλει ο καθένας ότι μπορεί παραδείγματος χάριν.; Όπως πχ είπε ο κύριος Γιωτακος μέχρι 1mw ο καθένας max..

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button