ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ, ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ

Εκατοντάδες αιτήματα σώθηκαν, με την συμφωνία του Συνδέσμου

Υπό καθεστώς πρωτοφανούς πίεσης, στο σύντομο χρονικό διάστημα του ενός μηνός, έγινε εφικτό να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης βεβαιώσεων από τον Σύνδεσμο ώστε να τύχουν τα Μέλη του πλεονεκτήματος δέσμευσης του 50% των χρημάτων.

ΠΣΑΘΗ πίεση έγινε γεωμετρικά μεγαλύτερη, αφού την τελευταία εβδομάδα, δεκάδες ήταν οι αγρότες που προχώρησαν σε εγγραφή στον Σύνδεσμο, εξ’ αφορμής της εγγυητικής.
Θεωρούμε δεδομένο ότι κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις θα τύχουν του πλεονεκτήματος, μόνο εφόσον ανακοινωθεί η παράταση που ζήτησε ο ΠΣΑΦ.

Το ότι αρκετός (όπως αποδείχτηκε τελικά) κόσμος, κινήθηκε τελευταία στιγμή, είναι κάτι που δεν θα προβληματίσει εμάς.
Όλες μας οι κινήσεις και ανακοινώσεις από το site, έγιναν πολλούς μήνες νωρίτερα
Και πράγματι, ο κόσμος που περιβάλει τον Σύνδεσμο και ενεπλάκη με τις εγγυητικές, σε ποσοστό άνω του 99% απασχόλησε την διαδικασία πολύ πριν τις “τελευταίες μέρες”.

ΣΧΕΔΟΝ 500
Έγινε εφικτό να εκδοθούν σχεδόν 500 βεβαιώσεις Μέλους, με ένα σημαντικό ποσοστό εξ’ αυτών να είναι “της τελευταίας στιγμής”.
Τις 45 περιπτώσεις “απαιτητικών νεοεισερχομένων” τις ξεπερνάμε. Το να “προσαρμοστεί” κάποιος παραμένοντας, σε ότι πρεσβεύει η ολότητα των Μελών, είναι το τελευταίο που απασχολεί τον σύλλογο.

Γενικά όμως, εάν βάζαμε έναν τίτλο (που να …πουλάει), σε όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, αυτός θα ήταν:
– “Μακελειό…”

ΤΟ ΑΥΡΙΟ
Με μια αυθαίρετη εκτίμηση, μπορούμε να πούμε ότι ο αριθμός των μικρομεσαίων επενδυτών (πεντακοσαράκια και κάτω) που διατήρησαν το αίτημά τους καταθέτοντας εγγυητική, θα πρέπει να είναι -Πανελληνίως- κοντά στους 4.000
Μάλλον …ορθά έπραξαν, ακολουθώντας την επιχειρηματική λογική: “Παίξε σωστά κι ας χάσεις…”.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Το βέβαιο είναι ότι με την προσπάθεια του Συνδέσμου και το επιτυχημένο αποτέλεσμα που έφερε η συμφωνία με την τράπεζα, κυριολεκτικά σώθηκαν αιτήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button