ΝΟΜΙΜΟ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΟΤΣΑΣ ΣΤΑ FORD

Νομοθετική ρύθμιση…

Αρκετές ήταν οι περιπτώσεις Μελών που μας ενημέρωσαν για πρόστιμο που τους υποβλήθηκε από τις αρχές, με αιτία το “κλείσιμο” της καρότσας του αγροτικού αυτοκινήτου χωρίς να έχουν εκδώσει την σχετική απαιτούμενη (δαπανηρή) άδεια.
Ιδιαίτερα όσοι ταξίδεψαν εκτός Ελλάδας (Βουλγαρία, Σκόπια κλπ) δύσκολα απέφυγαν τις συνέπειες από τις τελωνειακές αρχές.

fordΤο πρόστιμο των 2.000 ευρώ (ή 4.000 ευρώ σε περίπτωση δεύτερης βεβαίωσης) που επέβαλαν οι ελεγκτικοί μηχανικοί στους ιδιοκτήτες διπλοκάμπινων στα οποία διαπιστώθηκε η παράβαση είναι «εξοντωτικό» και βέβαια το πλαστικό ή μεταλλικό κάλυμμα σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει το σχήμα του αυτοκινήτου αλλά ούτε και τον διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης αντικειμένων.

Το δεδομένο αυτό αλλάζει πλέον από το υπ. Μεταφορών

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ
Με σχετική ρύθμιση, αποσαφηνίζεται η δυνατότητα χρησιμοποίησης νέας τεχνολογίας καλυμμάτων, χωρίς να χρειάζεται αλλαγή τύπου αμάξης, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες για την ασφαλέστερη μεταφορά των εμπορευμάτων τους, τονίζει το υπουργείο.
Όπως είπαμε παραπάνω, στο πρόσφατο παρελθόν είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα επιβολής προστίμων ύψους 2.000 ευρώ σε αγρότες ιδιοκτήτες ελαφρών φορτηγών τύπου «pick-up», οι οποίοι δεν γνώριζαν πως η τοποθέτηση καλύμματος στο ύψος της καρότσας αποτελούσε στα μάτια του νόμου παράνομη τροποποίηση των χαρακτηριστικών του οχήματος.

WILTRACKΗ σχετική ρύθμιση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει ως εξής:
Ρύθμιση σχετικά με τα αναδιπλούμενα ή συρόμενα καλύμματα καρότσας ελαφρών φορτηγών τύπου «pick-up»
«Το πλαίσιο κανόνων σχετικά με τον χαρακτηρισμό ελαφρών φορτηγών (μεικτής μάζας κάτω των 3,5 τόνων) τύπου «pick-up», που φέρουν αναδιπλούμενα ή συρόμενα καλύμματα καρότσας, ρυθμίζεται με εγκύκλιο του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου.
Ειδικότερα, με αφορμή και τα σχετικά ερωτήματα πολιτών, σημειώνεται ότι οχήματα κατηγορίας Ν1 αμαξώματος ΒΕ (pick-up) που έχουν εγκατεστημένα καλύμματα από μη άκαμπτο υλικό, όπως αναδιπλούμενα ή συρόμενα καλύμματα (τύπου ρολό) στο ύψος της καρότσας, που σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνει τα 10 εκατοστά από το αρχικό και τα οποία είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο ή πλαστικό, χαρακτηρίζονται ως ανοιχτά.
Με αυτόν τον τρόπο αποσαφηνίζεται η δυνατότητα χρησιμοποίησης νέας τεχνολογίας καλυμμάτων, χωρίς να χρειάζεται αλλαγή τύπου αμάξης, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες για την ασφαλέστερη μεταφορά των εμπορευμάτων τους».

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button