ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΧΡΗΣΤΟ…

Από τα ιδρυτικά Μέλη του Συνδέσμου

Συγκλονισμένες είναι οι τοπικές κοινωνίες της Σπάρτης και της ΔΕ Μυστρά Λακωνίας, που «πάγωσαν» στο άγγελμα του ξαφνικού θανάτου του εν ενεργεία δημοτικού συμβούλου Σπάρτης και πρώην αντιδημάρχου, Χρήστου Μπουγάδη.
Ο 58χρονος άνδρας φέρεται να αισθάνθηκε αδιαθεσία τη νύχτα της Δευτέρας (29/8) και δυστυχώς λίγες ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της Τρίτης 30/8/2022, άφησε την τελευταία του πνοή, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Φως στις συνθήκες θανάτου του αναμένεται να ρίξει το πόρισμα από τη διενέργεια της νεκροψίας-νεκροτομής.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 31 Αυγούστου και ώρα 5:00 μμ στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στον Μυστρά, όπου συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του Χρήστου Μπουγάδη θα πουν το στερνό «αντίο» και θα τον συνοδέψουν στην τελευταία του κατοικία στο Κοιμητήριο της περιοχής.
Ποιος ήταν ο Χρ. Μπουγάδης
Ο Χρήστος Μπουγάδης γεννήθηκε στον Μυστρά στις 25 Νοεμβρίου 1964.
ΠΣΑΘ Ήταν κατά κύριο επάγγελμα αγρότης, ενώ συμμετείχε στα συνδικαλιστικά όργανα των συνεταιρισμών από το 1993. Υπήρξε πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΣΠΕΣ, καθώς και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυστρά.
Aπό το 2013 Μέλος του Συνδέσμου μας και από το 2016 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΘ

Ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση από την πρώτη μέρα του θεσμού του «Καποδίστρια», το 1998.
Είχε διατελέσει αντιδήμαρχος στον πρώην «καποδιστριακό» Δ. Μυστρά (2009-2010), καθώς και δημοτικός σύμβουλος κι αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δ. Σπάρτης (2013-2014) επί δημαρχίας Σταύρου Αργειτάκου.
Είχε εκλεγεί εκ νέου σύμβουλος με την παράταξη «Ενωμένοι Πολίτες Δ. Σπάρτης» στις εκλογές του 2014, όσο και στην τελευταία αναμέτρηση το 2019, ασκώντας το αξίωμά του από τα έδρανα της μείζονος αντιπολίτευσης.
Ήταν από τα πλέον δραστήρια μέλη του σώματος με σημαντικές και δυναμικές παρεμβάσεις επί σειράς θεμάτων.
Ήταν νυμφευμένος με την Ελένη Δούση και πατέρας δυο παιδιών, του Γιώργου και του Παναγιώτη. Ο γιος του Γιώργος, με τη σύζυγό του Αναστασία, τού είχαν χαρίσει τρία εγγόνια: Τον Χρήστο, την Ελένη και την Ευγενία.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ
Μόλις 58 ετών και τόσο αναπάντεχα…
Το 2014 μας ξενάγησε στον τόπο του στον Μυστρά, για τον οποίο είχε πολύ περηφάνια…
– «Εδώ έδωσε τον όρκο ο Μέγας Κωνσταντίνος, εδώ συνέβη το τάδε γεγονός, πιο πέρα έγινε το άλλο γεγονός…»

Καμία “σπουδή” δεν έδειξε για να είναι στο Δ.Σ., αλλά όταν έχεις έναν άνθρωπο τόσο δραστήριο στην περιοχή του, τον βάζεις στο ΔΣ …με το ζόρι!

– Με το Νίκο γνωριζόσασταν και από πριν…;
«E φυσικά γνωριζόμασταν, αλλά τώρα με το σύλλογο κάναμε πολύ παρέα. Τα τελευταία 10 χρόνια… »

Μόλις 58 ετών και τόσο αναπάντεχα…

Back to top button