ΑΓΡΟΤΙΚΟ Φ/Β: ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ

ΔΙΑΔΟΧΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ

Μια επιστολή Μέλους που αφορά μεταβίβαση αγροτικού φ/β μετά από θάνατο του αγρότη που το υλοποίησε.
Θα δούμε πως η γραφειοκρατική εμπλοκή, στερεί περίπου 14.000€ από τον ιδιοκτήτη που κληρονομεί...

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Τα Χριστούγεννα του 2021 έχασα την μητέρα μου, στο όνομα της οποίας ήταν και το ΦΒ.
Προκειμένου να περάσει στην σύζυγο (αγρότισσα), ο ΔΑΠΕΕΠ χρειαζόταν μια σειρά από δικαιολογητικά που απαιτούσαν δικαστήρια, εφορία κλπ, τα οποία και ετοίμασα τον Μάιο 2022 (με "ευθύνη" των ανωτέρω υπηρεσιών εννοείται), όποτε και ενημέρωσα τον ΔΑΠΕΕΠ για την αλλαγή. Από τον Μάιο, έφτασε 25 Ιουλίου για να υπογράψω σύμβαση με ΔΑΠΕΕΠ στο όνομα της συζύγου (κληρονόμου).
Εκδόθηκε το πρώτο ενημερωτικό σημείωμα στο όνομα της, τον Ιούλιο 2022 και βλέπω τιμή κιλοβατώρας....

AFO PREMIUM

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 η πρόσβαση σε συγκεκριμένα θέματα του afo.gr παρέχεται μόνο στα premium Μέλη.

ΜΕΛΟΣ AFO.GR

Εάν είστε Μέλος και παρόλα αυτά δεν μπορείτε να διαβάσετε το συγκεκριμένο θέμα, κάντε είσοδο με τους κωδικούς πρόσβασης που ήδη σας δόθηκαν.

One Comment

  1. Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπισα.
    Αντι για κληρονομιά το κάναμε με τιμ πώλησης την μεταβίβαση στην οικογένεια. Επειδή έγινε Ιούνιο μου συνέβη ακριβώς το ίδιο με την μείωση της τιμής. Μόλις υπέβαλα την αίτηση κατ επάγγελμα αγρότη τον Ιανουάριο στο site του ΔΑΠΕΕΠ αυτόματα διορθώθηκε η τιμή από εκείνο τον μήνα και έπειτα.

    Τα αναδρομικά Ιουνίου – Δεκεμβρίου τα πήρα πριν λίγες μέρες – 13 μήνες μετά δηλ- αφού όπως μου εξήγησαν ανοίγουν το σύστημα τέλη Ιουλίου για να διορθώσουν τέτοιες στρεβλώσεις.

    Με λίγα λόγια ΔΕΝ θα χάσετε καθόλου χρήματα αλλά θα χάσετε σε ρευστότητα. Υπομονή γιατί δεν υπάρχει διαφορετικός τρόπος.

Back to top button