18/8/2022: ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Ότι τρέχει στα μέσα Αυγούστου…

ΔΑΠΕΕΠΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Σήμερα Πέμπτη 18/8/2022 αναμένεται να γίνει η εξόφληση της παραγωγής Ιουλίου.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟΝ ΔΑΠΕΕΠ
Προθεσμία επιστροφής στον ΔΑΠΕΕΠ του “υπερκέρδους” έχουν οι παραγωγή με φ/β άνω των 400kW, μέχρι την Δευτέρα 12/9/2022
Θυμίζουμε ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου 2022 η τιμή αποζημίωσης για τα εν λόγω φ/β υπολογιζόταν από τους ΦΟΣΕ στο 0,20€/kWh ενώ πλέον έχει πάει στο 0,085€/kWh
Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των παραγωγών επιστρέφει πλέον στον ΔΑΠΕΕΠ, ποσά κοντά στις 5.500€ έως 6.500€ ενώ στην πορεία θα είναι πολύ λιγότερα..

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΕΔΔΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ
Όπως ήδη αναφέραμε και προγενέστερα, οι παραγωγοί που έχουν αιτήματα φ/β με απόρριψη, ήδη λαμβάνουν επιστολές για την προσκόμιση των εγγυητικών.
Η καταληκτική προθεσμία προσκόμισης είναι η 4η Νοεμβρίου 2022.
Συνιστούμε στα Μέλη να προσκομίζουν τις εγγυητικές μετά τις 15/10/2022, μήπως έχουμε κάποια θετική εξέλιξη από ενέργειες του Συνδέσμου στο συγκεκριμένο θέμα…

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ, ΞΑΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Στις 12 Αυγούστου δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση του ΥΠΕΝ Κ. Σκρέκα για τον «Καθορισμό πλαισίου προτεραιότητας στη χορήγηση οριστικών Προσφορών Σύνδεσης για σταθμούς ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ και σταθμούς αποθήκευσης από τον Διαχειριστή του Δικτύου και τον Διαχειριστή του Συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί ως κορεσμένα δίκτυα κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, σύμφωνα με το άρθρο 89 του ν. 4951/2022», χωρίς φυσικά και πάλι να γίνει καμία ιδιαίτερη αναφορά για τους αγρότες.
Η Υ.Α. είναι εδώ ενώ σε ειδικό άρθρο καταχωρήσαμε το δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής.
Με αφορμή την Υπουργική Απόφαση για τις προτεραιότητες στη χορήγηση όρων σύνδεσης σε σταθμούς ΑΠΕ ο γραμματέας ενέργειας του ΠΑΣΟΚ κ. Χάρης Δούκας έκανε την δήλωση που θα δείτε εδώ ενώ η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ.

Διαβάζουμε από την εφημερίδα Political για την δυνατότητα ανάπτυξης μιας κοινότητας οικιακού συμψηφισμού ρεύματος.
Μια τέτοια κοινότητα δεν μπορεί να αξιοποιήσει αξιοποιήσει μέρος από τον ηλεκτρικό «χώρο» των 10 μεγαβάτ από τοπικό μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ για να συνδέσει το πάρκο της. Και αυτό γιατί, ο τρόπος με τον οποίο «μεταφράζει» ο Διαχειριστής τη νομοθετική ρύθμιση βάζει απαγορευτικό στη χορήγηση όρων σύνδεσης σε συστήματα με ισχύ η οποία θα μπορούσε όντως να καλύψει ομάδες από κατοικίες. Επομένως, με βάση τις βολιδοσκοπήσεις που έχουν ήδη κάνει ενδιαφερόμενοι στον Διαχειριστή, μια αίτηση virtual net metering από ιδιώτες δεν θα είχε νόημα, αφού θα απορριπτόταν!
Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό θέμα

ΜΥΡΤΩΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ε.Κ. ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟ ΑΓΕΛΑΔΩΝ
Αντιδράσεις προκάλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με υποσιτισμό αγελάδων στο Ν. Θεσπρωτίας. (ένα από τα δημοσιεύματα είναι εδώ.)
Με την ιδιότητα της Αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, η κ. Μυρτώ Λύκα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Είναι εδώ.

ΖΙΑΜΑΣΑΠΕΒΙΩΣΕ
Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Ζιάμας, πατέρας του Γιώργου Ζιάμα μέλους του ΔΣ.
Η κηδεία έγινε στο Νέο Περιβόλι Λάρισας στις 7/8/2022 και παρευρέθηκαν Μέλη του Δ.Σ.

Back to top button