24/6/2022: ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Όσα τρέχουν στα τέλη Ιουνίου

Εξοφλήθηκαν την Τρίτη 21/6 τα τιμολόγια (αυτοτιμολόγηση) των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας για τον μήνα Μάιο.
Την Δευτέρα 11/7/2022 θα πρέπει να επιστραφεί στον ΔΑΠΕΕΠ η διαφορά εσόδων από ΦΟΣΕ, βάσει του άρθρου 5β του Ν. 4414/2016 (Α’149)..
Αφορά φ/β άνω των 400kW με εγκατάσταση μετά το έτος 2018
Την συγκεκριμένη κίνηση έχουμε πλέον ενσωματώσει και στο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ για διευκόλυνση των παραγωγών…

Θετικές εντυπώσεις προκάλεσε η παρέμβαση του Συνδέσμου στην Επ. Εμπορίου της Βουλής, σχετικά με το νομοσχέδιο για τις Α.Π.Ε.
Το Σχέδιο Νόμου ως γνωστόν βρίσκεται ακόμα στην Επιτροπή της Βουλής (συνεδρίασε χθες 23/6) και στις αρχές Ιουλίου -με τις όποιες ενδεχομένως αλλαγές ή προσθήκες- θα είναι νόμος του Κράτους.

Μετά τις 15/7/2022 θα ενημερωθούν τα Μέλη που από τις 25/3/2022 δήλωσαν συμμετοχή για την δυνητική πιθανότητα εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σε “κοινή έκταση” με άλλα Μέλη.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ
Κλειστές θα είναι οι δύο συνεργαζόμενες εταιρείες Krannich & Ether από 12/8 έως 21/8 για τις καλοκαιρινές διακοπές, έχοντας δρομολογήσει τα φ/β που “τρέχουν” για ετοιμότητα στις 1/9/2022 .

One Comment

  1. Πρόταση.

    Σε κάθε μετασχηματιστή Υψηλής προς Μεση Τάση πόσα είναι τα 500 άρια έργα που δεν θα παρουν όρους σύνδεσης γιατί το δίκτυο κορέστηκε σε μεγάλο βαθμό από ενεργειακές κοινότητες ;
    30 ; 50 ; 70;100; Νομίζω κάπου εκεί είναι το μέγιστο.
    Αγρότες και λοιποί ιδιώτες.

    Ε λοιπόν να πώς μπορούμε να κάνουμε πάταγο δεδομένου οτι οι λοιποί σύλλογοι μικρών ανεξάρτητων παραγωγών έχουν ουσιαστικά ξοφλήσει.

    Να μπούμε μπροστά εκπροσωπώντας όλους αυτούς ,να τους καλέσουμε να δώσουν παρών με την υπογραφή τους βάζοντας δικά μας άτομα σε κάθε περιοχή να έρθουν σε άμεση φυσική επαφή μαζί τους ,στο βαθμό που είναι δυνατό, και να ζητήσουμε επίσημα από την πολιτεία να εντάξει άμεσα σε κάποιο αναπτυξιακό πρόγραμμα την εγκατάσταση και συγχρηματοδότηση των αναγκαίων νέων μετασχηματιστών και αντίστοιχων συνοδευτικών δικτύων μέσης τάσης που θα απαιτηθούν για την κάλυψη ΌΛΩΝ των αιτημάτων.
    Αγρότες και λοιπά φυσικά και νομικά πρόσωπα με αιτήσεις 500αριών ΜΑΖΙ !

    ΥΓ. Ερχονται σιγά σιγά και εκλογές.
    ΥΓ2 . Ηθικά και κοινωνικά απόλυτα δικαιολογημένο αίτημα . Δε μπορεί να το αρνηθούν έτσι εύκολα οι αρμόδιοι.
    Από τη μια να μπαίνουν μπροστά τεράστια Αιολικά και φωτοβολταικα και να είναι πρόβλημα 25-50-75 ΜW παραπάνω σε καθε Υποσταθμό. Είναι αστεία τα μεγέθη πραγματικά!

Back to top button