1/6/2022: ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Ότι τρέχει τις πρώτες μέρες του Ιούνη

Συνάντηση με τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης είχε το Μέλος του Συνδέσμου κ. Μυρτώ Λύκα ως εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων
Στην θεματολογία της συζήτησης:
– Το κόστος παραγωγής και ειδικότερα σε ηλεκτρικό ρεύμα και ζωοτροφές….
Στη φωτογραφία η κ. Λύκα με τον υπουργό

Εν τω μεταξύ, σοκ προκάλεσε η αυτοκτονία 65χρονου κτηνοτρόφου ο οποίος εντοπίστηκε έξω από τον στάβλο του στην Κεστρίνη του Δήμου Φιλιατών στη Θεσπρωτία.
Η πράξη του φαίνεται ότι οφείλεται σε οικονομικά προβλήματα.
Διαβάστε περισσότερα για το θέμα

Η εγγυητική τραπέζης για τα ενεργά αιτήματα φωτ/κών

Το θέμα της επικείμενης υποχρέωσης έκδοσης εγγυητικής για να παραμείνουν ενεργά τα αιτήματα των Μελών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού, μας απασχόλησε σε αρκετά θέματα το τελευταίο διάστημα.
Μία από τις τελευταίες ενέργειες του Συνδέσμου, ήταν να προτείνει την έκδοση από τραπεζικό ίδρυμα που θα έχει τα εχέγγυα κάλυψής της από ένα Μέλος, αλλά δεν θα απαιτείται η καταβολή των χρημάτων.
ΠΣΑΘΥπάρχει ένα παράθυρο ανοικτό για αίσιο αποτέλεσμα έστω και με περιορισμένο πλαίσιο αριθμού εγγυητικών (100 έως 150).
Εμείς θα “ανοίξουμε” το θέμα στο πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου και θα προχωρήσουμε σε μια διαδικτυακή “έρευνα” ώστε να δούμε τον αριθμό των ενδιαφερομένων, ώστε να έχουμε ετοιμότητα, δια …παν ενδεχόμενο!

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΠΑΝΟΥΛΗ
Στον διαδικτυακό ιστότοπο formedia μίλησε ο Κώστας Σπανούλης.
Δείτε την συνέντευξη στο site της formedia

ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Στο ρεπορτάζ της “Ύπαιθρος Χώρα” δείτε τις Περιφέρειες που ολοκλήρωσαν ή είναι κοντά στη ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος Νέων Αγροτών, αλλά και τις περιοχές που έμειναν πίσω.

Παύση παρατηρείται πλέον στην έκδοση νέων όρων σύνδεσης σε αιτήματα για φωτοβολταϊκά, όπως ήδη έχουμε αναφέρει στο afo.gr
etherΗ ether ολοκληρώνει κάποια τελευταία έργα Μελών, με προοπτική δήλωσης ετοιμότητας την 1η Σεπτεμβρίου 2022 και εστιάζει σε μεγάλα project πελατών της.
Τις τελευταίες ημέρες του Μαϊου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στελεχών της εταιρείας με εκπροσώπους του Συνδέσμου, για την προοπτική συμμετοχής δεκάδων Μελών σε ατομικά έργα, σε έκταση της Β. Ελλάδας όπου δρομολογείται η τοπογραφική της απεικόνιση.

Τα ανεβασμένα κόστη κατασκευής και το έωλο αποτέλεσμα των αιτημάτων -δεδομένου του κορεσμού των δικτύων ΔΕΔΔΗΕ- συντηρεί την μόνιμη απογοήτευση των μικροεπενδυτών.
Κάποια εξέλιξη που θα πάει “μπροστά” τα πράγματα, στα αιτήματα των μικροεπενδυτών δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει μέχρι (τουλάχιστον) τον Αύγουστο.
Κάπου εκεί αναμένεται να οριοθετηθεί (βάσει νόμου) η υποχρέωση καταβολής εγγυητικής και ένα μεγάλο μέρος αυτών των δυνητικών μικρο-επενδυτών αναμένεται να βγει “εκτός παιγνιδιού”, αφήνοντας πλέον -επίσημα- όλο το χώρο, στους μεγιστάνες της ενέργειας.

Back to top button