ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ: ΟΣΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ…

ΟΣΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ
Φαντάζεστε τον (οποιοδήποτε) Πρωθυπουργό της χώρας, ή έστω έναν βουλευτή να έβγαινε δημόσια προς τους πολίτες και να τους έλεγε αυτό που δεν του αρέσει, από τον τρόπο που λειτουργούν….;

Θα είχαν πέσει τα τσιμέντα και σίγουρα ο βουλευτής ή ο -οποιοσδήποτε- πρωθυπουργός, θα ήταν …άνευ της συγκεκριμένης ιδιότητας σε λίγο διάστημα.

Δε θέλω να σας στεναχωρήσω, αλλά οφείλω να σας το πω:
Το πολιτικό σύστημα -εκατονταετίες τώρα- είναι υπό την ομηρία του ψηφοφόρου. Ο πολιτικός θα πρέπει να είναι αρεστός. Να λέει αυτά που θέλει να ακούσει η δεξαμενή πολιτών στην οποία απευθύνεται.
Πως αλλάζει όλη αυτή η ομηρία;
Ο γνωστός …μουσουργός Νίκος Καρβέλας, δίνει μια πρόταση με την οποία συμφωνούμε, ωστόσο η καθημερινότητά μας δείχνει ότι μάλλον πρόκειται περί ουτοπικής πρότασης:

Φυσικά, όταν μιλάμε για μόρφωση δεν αναφερόμαστε στην στενή τεχνοκρατική γνώση που μπορεί να έχουν συμπολίτες μας (είμαστε βέβαιοι ότι έχετε καεί αρκετές φορές από διάφορους τέτοιους), αλλά στο επίπεδο αντίληψης που μας έχει δώσει η καθημερινή μας συναναστροφή με το υγιές πεζοδρόμιο.
Αυτό είναι μόρφωση…!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

dislikeΕίναι πολύ ευχάριστο, που ο κορμός των Μελών έχει την μόρφωση του υγιούς πεζοδρομίου, που του δίνει το έναυσμα να έχει και ένα υψηλό δείκτη αντίληψης.
Σκεπτόμενοι αυτό και με τον όποιο κίνδυνο ελοχεύει να …χαθούν ψήφοι (!!!), σκεφτήκαμε να σας πούμε τι δεν αρέσει σε μας. Τι δεν μας αρέσει από όσα συμβαίνουν με μια μικρή μειοψηφία, απολύτως διαχειρίσιμη.

  • Δεν μας αρέσει η κουτοπονηριά. Σε κανέναν βέβαια δεν αρέσει εκτός από …όσους δρουν κουτοπόνηρα…!
  • Δεν μας αρέσουν τα “ξαδέρφια“. Δηλαδή, δεν μας γοητεύει να “εξυπηρετήσουμε” με ιδιαίτερο τρόπο κάποιο συγγενή ή φίλο ενός μέλους του Δ.Σ. Για τα “ξαδέρφια”, ισχύει ….ότι ισχύει για όλους!
  • Δεν μας αρέσει η γκρίνια που δεν καταλήγει σε κάποια πρόταση.
  • Δεν μας αρέσουν οι συγκυριακές συμμετοχές Μελών, που επιθυμούν να “βολέψουν” μια πρόσκαιρη ατομική τους κατάσταση μέσα από μια συγκυριακή εγγραφή στον σύλλογο. Δεν μπορούμε να το απαγορέψουμε (θα ήταν ανέφικτο), μπορούμε όμως να το καταγράψουμε!
  • Δεν μας αρέσουν τα τηλεφωνήματα, τα οποία έχουν ερωτήματα που είναι ήδη απαντημένα στο site
  • Δεν μας αρέσει που όταν μια διευκόλυνση που μπορούμε να κάνουμε, στη σκέψη “κάποιων” παγιώνεται ως υποχρέωση μας.
    Είναι -για παράδειγμα– αρκετές οι φορές που αναίτια κάποια Μέλη άργησαν να πληρωθούν από τον ΔΑΠΕΕΠ, ωστόσο …δεν είναι συνεπακόλουθο ότι …. θα απολογηθούμε εμείς γι αυτό!

ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ

Στόχευση παραμένει η πρόοδος της ολότητας των Μελών, όπου βέβαια ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει (ή να μην αναλάβει) τις ατομικές του πρωτοβουλίες, συνυπολογίζοντας (ή μη συνυπολογίζοντας) τις δυνατότητες που του παρέχει ο Σύνδεσμος.

Αυτή την πρόοδο έχει ιδιαίτερη αξία να προσπαθήσουμε να την καταμετρήσουμε με ουσιαστικά δεδομένα και όχι με …φιλολογική προσέγγιση.
Γι αυτό, στο επόμενο “επετειακό” μας θέμα θα σταθούμε σε έναν αριθμό: 282.000.000
Είναι η “δική μας” προσέγγιση, για το συνολικό όφελος που είχαν οι εμπλεκόμενοι με τον Σύνδεσμο, αυτή την δεκαετία.

Back to top button