ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΜΕΡΟΣ 2o: ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΥΠΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Η οικονομική κρίση επηρεάζει πρωτίστως την ενέργεια και τις μεταφορές.
Ας δούμε ένα μονταρισμένο απόσπασμα από πρόσφατο ρεπορτάζ του Σκαι:

ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Όλα τα παραπάνω φυσικά επηρεάζουν άμεσα τα Μέλη που έχουν “φ/β υπό υλοποίηση” αλλά και τα Μέλη που θα λάβουν όρους σύνδεσης το έτος 2022.

Κατ’ αρχάς, το τελευταίο τετράμηνο υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις Μελών που μας μετέφεραν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε υλοποίηση φ/β στα μέσα του 2022, “χάνοντας”  την τιμή “28/2/2022” με την προσδοκία να μειωθεί το κόστος εγκατάστασης.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, τους μεταφέρουμε την άποψή μας …να προχωρήσουν στην εγκατάσταση εντός του 2021, διότι δεν προβλέπεται κάποιο όφελος στο κόστος, τουλάχιστον έως τα μέσα του 2022.

 ΤΑ ΥΠΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
Το σημαντικότερο διακύβευμα για τα “υπό υλοποίηση” φ/β είναι τα πάνελ. Σε αυτό το αντικείμενο είναι πολύ πιθανό να φτάσουμε ξανά σε...

AFO PREMIUM

....αυτές οι αποφάσεις δεν αποκλείεται να είναι τέτοιες που να ευνοήσουν σε ικανοποιητικό βαθμό, αυτούς που θα υλοποιήσουν το 2022 ή ….και αργότερα.
Όμως, βρισκόμαστε στο πιο απρόβλεπτο σημείο των τελευταίων 10 ετών και αυτό δεν είναι υπερβολή.
Υπάρχουν 6 ερωτήματα, για τα οποία, εάν δεν έχουμε απαντήσεις τουλάχιστον στα μισά από αυτά, τότε δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε καν σχετική πρόβλεψη για το μέλλον.

ΤΑ 6 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 η πρόσβαση σε συγκεκριμένα θέματα του afo.gr παρέχεται μόνο στα premium Μέλη.

ΜΕΛΟΣ AFO.GR

Εάν είστε Μέλος και παρόλα αυτά δεν μπορείτε να διαβάσετε το συγκεκριμένο θέμα, κάντε είσοδο με τους κωδικούς πρόσβασης που ήδη σας δόθηκαν.

Back to top button