ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΜΕΡΟΣ 1o: ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ

Αφιέρωμα του afo.gr στις απανωτές αυξήσεις στο χώρο της ενέργειας – Μέρος 1o: Το κόστος κατανάλωσης ρεύματος
ΚΟΣΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

PREMIUM ΠΡΟΣΒΑΣΗΗ αγορά “βουίζει” πλέον, όχι μόνο για τις συνεχόμενες αυξήσεις στα καθημερινά καταναλωτικά αγαθά, αλλά ακόμα και σε πιθανές μελλοντικές ελλείψεις….
Βέβαια, εκατοντάδες Μέλη που εμπλέκονται -έστω και σε θεωρητικό επίπεδο- με την υλοποίηση φωτοβολταϊκού, γνωρίζουν εδώ και μήνες για την ραγδαία άνοδο του κόστους υλικών.

Σε 23 συνεχόμενα θέματα θα αναλύσουμε εκλαϊκευμένα το αντικείμενο, δείχνοντας και κάποιους “δρόμους” ώστε αυτές οι αυξήσεις να επηρεάσουν όσο λιγότερο γίνεται τα Μέλη.

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ: ΤΟ ΒΛΕΠΕΣ - ΤΟ 'ΠΑΙΞΕΣ...;

Το αγροτικό ρεύμα βρίσκεται σήμερα κοντά στο 0,070€/kWh και η πιθανότητα να ακολουθήσει την γενικότερη ροή αυξήσεων, είναι …σχεδόν δεδομένη.
Με κόστος εγκατάστασης μόλις 9.000€ τα 297 Μέλη του Συνδέσμου που εγκρίθηκαν στα Σχέδια Βελτίωσης και υλοποίησαν ένα φ/β 20kW, έχουν πλέον όφελος  2.300€ κατ’ έτος. Ήτοι 23.000€ στην δεκαετία.
Ακόμα όμως και εάν καταναλώσουν λιγότερο από 31.500kWh (παραγωγή του φ/β 20kW), πάλι θα ωφεληθούν τα ίδια χρήματα. Τίποτα δεν πάει …χαμένο μετά τoν Ν. 4643/2019
Γι αυτά τα Μέλη, τους είναι -σχεδόν- αδιάφορο πλέον, το κόστος ηλεκτρικού ρεύματος στο χωράφι ή στη στάνη
 

ΟΙΚΙΑΚΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ:

Το οικιακό και επιχειρηματικό ρεύμα, είναι αλήθεια ότι μας απασχόλησε την τελευταία διετία, σε πολύ “χαλαρό” επίπεδο, δεδομένου ότι το προσδοκώμενο όφελος -όσο και να ήταν- δεν θα ήταν τέτοιο που θα “συντάρασε” το κόστος ενός νοικοκυριού.
Τον Μάρτιο του 2021 ανακοινώσαμε την συνεργασία με....

AFO PREMIUM

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 η πρόσβαση σε συγκεκριμένα θέματα του afo.gr παρέχεται μόνο στα premium Μέλη.

ΜΕΛΟΣ AFO.GR

Εάν είστε Μέλος και παρόλα αυτά δεν μπορείτε να διαβάσετε το συγκεκριμένο θέμα, κάντε είσοδο με τους κωδικούς πρόσβασης που ήδη σας δόθηκαν.

 

Back to top button