Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΑΦΙΑ ΤΟΥ (VIDEO)

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΖΑΜΑΛΗΣ
To video καταχωρήθηκε στο yutube στα μέσα Ιουλίου, ωστόσο περιμέναμε να κάνει τον “κύκλο” του για να το καταχωρήσουμε κι εμείς.

Ένα πολύ όμορφο ρεπορτάζ στην κτηνοτροφική μονάδα του αντιπροέδρου του ΠΣΑΦ κ. Γρηγόρη Τζαμαλή, έκανε το διαδικτυακό κανάλι Greek Village Life.
Το 14λεπτο video είναι πράγματι άψογο και αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι πέρα από την -τις περισσότερες φορές- παρωχημένη ή (και) φθηνή θεματολογία της τηλεόρασης, υπάρχουν πλέον δεκάδες δυνατότητες πληροφόρησης για τον “ψαγμένο πολίτη”.

Ο δε κ. Γρηγόρης, πέρα από την μεστή περιγραφή γεγονότων και καταστάσεων της περιοχής του, δίνει μια “έμμεση απάντηση” και σε όσους τα τελευταία χρόνια αναρωτήθηκαν:
Τι ακριβώς δουλειά κάνουν αυτοί οι αγρότες που εγκατέστησαν φωτοβολταϊκό…;

H περιγραφή από το  Greek Village Life και το άψοψης αισθητικής video:

Καταγράφοντας την ομορφιά της ελληνικής υπαίθρου, την κληρονομιά και την πλούσια παράδοσή μας…
Τα ελάφια από την αρχαιότητα και την ελληνική μυθολογία ήταν το αγαπημένο άγριο ζώο των Ελλήνων. Στη μυθολογία αναφέρονται σε σχέση με τη θεά Άρτεμη, Θεά του κυνηγιού.
Συμβολίζουν την ομορφιά, την ελευθερία, την αρχοντιά, την ευγένεια και την συντροφικότητα.
Η επίδραση της παρουσίας του ελαφιού στη ανθρωπογεωγραφία, τη λαογραφία και τις παραδόσεις είναι σημαντική. Ο συμβολισμός τους εμφανίζεται σε διάφορους μύθους, θρύλους & παραμύθια. Ο μεγαλύτερος εχθρός τους,ο άνθρωπος! Ο πληθυσμός τους, μέσα σε λίγες δεκαετίες έχει συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε το είδος να έχει βρεθεί στην κατηγορία των «κινδυνευόντων» ζώων της χώρας μας.
Ο Γρηγόρης στο αγρόκτημά του, εδώ και 30 χρόνια, φροντίζει με στοργή κι αγάπη τα ελαφάκια του, κι εκείνα τον αποζημιώνουν με τη χάρη και την ομορφιά τους…
Κλαρίνο: Γιώργος Τουφεκούλας.

ΑΓΡΙΝΙΟ

One Comment

Back to top button