3/8/2021: ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Όσα τρέχουν στον Σύνδεσμο, στις αρχές Αυγούστου
νεα του συνδεσμου

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα η εξόφληση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας για τον μήνα Μάιο, στο 100% των παραγωγών.
Όπως πάντα -σε μόνιμη βάση- οι ημερομηνίες των επόμενων πληρωμών, είναι διαθέσιμες στο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.
Η Κ.Υ.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ Φ/Β:
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 3453-29.07.2021 η ΚΥΑ, με αριθμό 5756, σύμφωνα με την οποία προβλέπονται νέες κατηγορίες εισοδημάτων, τα οποία αφαιρούνται του συνολικού εισοδήματος όπως αυτό υπολογίζεται για τις ανάγκες εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών. Κατά τον τρόπο αυτό, διευρύνεται ο αριθμός των δικαιουμένων εγγραφής στο Μητρώο, ενώ συγχρόνως διορθώνονται κάποιες στρεβλώσεις.
Πρόκειται για τις συντάξεις λόγω θανάτου, τις αντιμισθίες των αιρετών Ο.Τ.Α., το επίδομα διατροφής τέκνων και το κοινωνικό μέρισμα.
Υπενθυμίζεται ότι η εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών προϋποθέτει ότι το 50% του συνολικού εισοδήματος των εγγραφομένων προέρχεται από αγροτική δραστηριότητα.
Αναλυτικότερα η εν λόγω ΚΥΑ, μεταξύ άλλων, αναφέρει για το εισόδημα από φωτοβολταϊκό αγρότη:
Η περ. γ΄ της παρ. 1 του άρθρου 2 της υπ’ αρ. 134430/ 4-3-2011 κοινής απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Προσδιορισμός του αγροτικού εισοδήματος» (Β΄392), αντικαθίσταται ως εξής:

«γ) Εισοδήματα που προέρχονται από τη διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ισχύος μικρότερης από 500 KW

ΜΕ ΦΑΜΕΛΟ

Από το ρεπορτάζ της 21/7/2021 για την παρουσία του Συνδέσμου  στο ενεργειακό forum, ένα παραλειπόμενο που μας “ξέφυγε” και το αλιεύσαμε από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα: larisanet gr:
Η συνάντηση του Κώστα Σπανούλη με τον τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο.
Ο κ. Φάμελλος ήταν ο πρόεδρος της επιτροπής εμπορίου τον Μάρτιο του 2019, όταν (επί υπουργίας Σταθάκη) ο ΠΣΑΦ έπεισε την πολιτεία για την ανάγκη να αποκτήσουν και οι αγρότες την δυνατότητα υλοποίησης φωτοβολταϊκού, ως ξεχωριστή κατηγορία.
Το ρεπορτάζ και η φωτογραφία από την larissanet:
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΟΣ
πσαφ
ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΔΕΔΔΗΕ
Δεκάδες αγρότες έχουν υποστεί τις άμεσες συνέπειες από την κλοπή μετασχηματιστή. Ο ΔΕΔΔΗΕ εξετάζει την “επιστράτευση” drones. Η σχετική είδηση:
μετασχηματιστεσ
ΔΕΔΔΗΕ
Back to top button