ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ 2021: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕΛΩΝ – ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ

Κυριοι του συλλόγου μας γνωστοί και φίλοι τώρα πλέον, θέλω ορισμένες απαντήσεις γιατί πιστεύω θα είστε γνώστες του θέματος.
1. Πόσο κοστίζει το 400ρι πάρκο.
2. Τι έκταση χρειαζόμαστε (υπάρχουν Πανέλα 530, βεβαίως όμως έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις)
3. Πόσο θα κοστίσουν οι όροι σύνδεσης όταν δεν χρειάζομαι πολλές κολώνες, γιατί η μέση τάση είναι δίπλα στο κτήμα και από λίγη εμπειρία θέλω μόνο τις κολώνες που θα τοποθετηθεί ο μετασχηματιστής
4. Τι μετασχηματιστή χρειαζόμαστε, (για κάθε μέγεθος Φ/Β θέλουμε και τον ανάλογο μετασχηματιστή;;) Π.Χ.100ρι 400ρι και 500ρι μετασχηματιστή.
Τέλος από όσα διάβασα στην Πελοπόννησο θα δοθούν 86MW. Δηλαδή 215 400ρια πάρκα. Θα γίνει χαμός.
Ευχαριστώ

AFO PREMIUM

ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Έχουμε αφιερώσει αρκετά θέματα στο κόστος εγκατάστασης, με ποιο πρόσφατα: Την συζήτηση με εκπροσώπους εταιρειών εγκατάστασης  και στις 24/6/2021 καταχωρήσαμε έναν απλοϊκό οδηγό για την εγκατάσταση.

Εάν πάρουμε ως δεδομένο ότι έχουμε την νοημοσύνη ώστε να αποφύγουμε καταστάσεις όπου ο εγκαταστάτης θα βάλει “ότι θέλει” και θα χρεώσει “όσο θέλει”, τότε θα πρέπει να απαντήσουμε (μόνοι μας)  στο ερώτημα:
Τι εξοπλισμό θέλουμε να βάλουμε;
Το κοστολόγιο -βάσει του εξοπλισμού- μπορεί να έχει διαφορά από...

AFO PREMIUM

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 η πρόσβαση σε συγκεκριμένα θέματα του afo.gr παρέχεται μόνο στα premium Μέλη.

ΜΕΛΟΣ AFO.GR

Εάν είστε Μέλος και παρόλα αυτά δεν μπορείτε να διαβάσετε το συγκεκριμένο θέμα, κάντε είσοδο με τους κωδικούς πρόσβασης που ήδη σας δόθηκαν.

 

One Comment

 1. Διοίκηση και μέλη του afo ποια μπορεί να είναι η πιθανή τιμή /kw στο 100ρι πάρκο για αγρότες που θα εξαγγείλει το Σεπτέμβριο ο Κος Υπουργός??? για να είναι βιώσιμο, η εγγυητική για το 200ρι θα είναι 4200€ όπως αναφέρει ο φίλος 42€/kw????

 2. Ευχαριστώ πολύ ,αλλά γιατί η Πελοπόννησος δεν θα εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά πριν το καλοκαίρι του 2022;;αφού είπε ο κύριος Σκρεκας θα δοθούν 86mv για 400ρια πάρκα ξέχωρα από άλλες ΑΠΕ ,μήπως επειδή τότε θα τελειώσει η σύνδεση των πυλώνων στα Καλάβρυτα που το σταμάτησαν οι καλόγριες με αγωγές στον ΔΕΔΗΕ;; (ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ;;)ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  1. Έχει υποβληθεί το αίτημα;
   Έχει εξεταστεί από τον ΔΕΔΔΗΕ;
   Έχετε λάβει όρους σύνδεσης;
   Έχετε προχωρήσει με την εγγυητική;
   Για όλα τα ανωτέρω, στην Μακεδονία (για παράδειγμα) περιμένουν 25 μήνες!

   1. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ,ΑΡΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ Φ/Β ΠΑΡΚΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ ΕΝΟΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΩΝ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΞΕΜΠΟΥΚΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ .ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΔΗΕ Π.Χ.ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ? ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ?? ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Φ/Β ΠΑΡΚΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Back to top button