ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ – VIDEO

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ
Στα studio της TRT βρέθηκε λίγο πριν τον τελικό του Euro, ο Κώστας Γιωτάκος

Σε μια ουσιαστική συζήτηση με τον Κώστα Τζανακούλη, που είναι ο παρουσιαστής της εκπομπής “Γεωργία-Κτηνοτροφία, σε πρώτο πλάνο“,  αναλύθηκαν τρέχοντα θέματα της αγροτικής οικονομίας, ενώ σε μια στιγμιαία έξαρση, ο Γεν. Γραμματέας του Π.Σ.Α.Φ. ανέφερε ότι “…ο Σύνδεσμός, μας άλλαξε άρδην την άποψη που έχει ένα μέρος του αστικού κόσμου για τους αγρότες…”.

Σημαντικό μέρος της συζήτησης στράφηκε στα φωτοβολταϊκά των μικρομεσαίων επενδυτών.
Αφού επισημάνθηκε από τον κ. Τζανακούλη η συμβολή του ΠΣΑΦ στην αναθεώρηση του Μητρώου Αγροτών, ο Κ. Γιωτάκος εστίασε στο θόρυβο που δημιουργείται για την “γη υψηλής παραγωγικότητας”, για την οποία -όπως είπε- όλες οι σχετικές προτάσεις του Συνδέσμου προς το Υπ. Ενέργειας από το 2019 έως σήμερα, είχαν ως πρώτο μέλημα την προστασία της.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι -ακόμα και σήμερα- ο Σύνδεσμος ζητάει από τα συναρμόδια υπουργεία να δοθεί η δυνατότητα στους αγρότες να εγκαταστήσουν φ/β σε γη χαμηλής παραγωγικότητας!
Τέλος, τόνισε ότι ο αγροτικός κόσμος και οι μικρομεσαίοι επενδυτές, περιμένουν τις νομοθετικές παρεμβάσεις που θα δώσουν την δυνατότητα στους πολλούς να υλοποιήσουν μικρά έργα και όχι να συνεχιστεί το (σημερινό) καθεστώς όπου όλα τα έργα γίνονται απ΄τους “μεγάλους”.

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συζήτησης της 11/7/2021 , στο video:

Back to top button