ΜΗΤΡΩΟ ΑΓΡΟΤΩΝ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ

ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ...;

Με την αναθεώρηση του Μητρώου Αγροτών ολοκληρώνεται το τυπικό μέρος του πλαισίου “αγροτικό φωτοβολταϊκό”, σύμφωνα με τα δεδομένα που προέκυψαν για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, από τον Ν. 4602/2019.

Ωστόσο δεν γνωρίζουμε πως θα “συμπεριφερθούν” στο άμεσο προσεχές διάστημα οι κατά τόπους εμπλεκόμενες υπηρεσίες (εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, επιμελητήρια) αφού έχουμε δει κατά το παρελθόν απαντήσεις του τύπου:  “…αναμένονται διευκρινιστικές εγκύκλιοι”.
Έχουμε δει όμως και εμπλεκόμενες υπηρεσίες να κινούνται με σβελτάδα, προς όφελος της λογικής, και του αγρότη!

Σε κάθε περίπτωση θα δώσουμε γενικές οδηγίες, όμως δεν μπορούμε να …γίνουμε “κηδεμόνας” σε περιπτώσεις υπηρεσιών όπου δεν υπάρχει διάθεση να εφαρμόσουν έναν (φρέσκο) νόμο.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε σε ανθρώπους που κοινοβουλίου, που σε αυτό το διάστημα των 2 ετών, προσπάθησαν να “πιέσουν τις καταστάσεις” ώστε να έχουμε ένα αίσιο αποτέλεσμα:
Ο Γιώργος Κωτσός από την Kαρδίτσα, οι Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Βασίλης Κόκκαλης και Λίτσα Λιακούλη από τη Λάρισα, η Διονυσία  Αυγερινοπούλου από την Ηλεία, ο Βασίλης Γιόγιακας από την Θεσπρωτία, ο Διονύσης Σταμενίτης από την Πέλλα, ο Απόστολος Πάνας από την Χαλκιδική…
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Η εισήγηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινής Αραμπατζή στη Βουλή, για την τροποποίηση του Μητρώου Αγροτών:

Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ

Η “διασπορά” της σημαντικής είδησης έγινε με την -δυστυχώς- αναμενόμενη μέθοδο του copy/paste.
Είναι κάτι που το έχουμε συνηθίσει πλέον.
Ευτυχώς όμως που συμβαίνει (!) διότι σε αντίθετη περίπτωση (εάν είχαμε …εντρύφηση επί του θέματος), δεν θα είχε λόγο ύπαρξης το afo.gr !
Από τα Μέσα που στάθηκαν πέρα από την ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, ήταν η ιστοσελίδα larissanet. (απόσπασμα δεξιά)
ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΚΟΣΤΟΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ
KRANNICH
Back to top button