ΔΕΝ ΞΕΡΩ (Η ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 7/5/2021)

Η Υψηλή Τάση για τις επικείμενες εκλογές του Συνδέσμου
ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ

Όπως άλλαξαν τόσα πράγματα στη ζωή μας τους τελευταίους 15 μήνες, έτσι άλλαξε και η εκλογική διαδικασία του Συνδέσμου, που “έπρεπε” να γίνει από τα τέλη του 2020, ωστόσο με όλα αυτά που συνέβησαν πήγαμε λίγο “πίσω”, αναμένοντας το …θαύμα της επιστήμης.

Δεν είναι όμως ούτε οι πιο κρίσιμες εκλογές της τελευταίας δεκαετίας (!), ούτε …οι δυο επόμενες εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες.
Αυτά, είναι ξεπερασμένα  “παραπολιτικά μότο”, στα πλαίσια μιας (μόνιμης) προπαγάνδας ώστε να εγκλωβιστεί ο άβουλος ή -στην καλύτερη περίπτωση-  ο αμφιταλαντευόμενος.
Στη δική μας περίπτωση, έχουμε εκλογές τις οποίες αντιμετωπίζουμε μεν με χαλαρότητα, αλλά και με την απαραίτητη σοβαρότητα.

ΤΟ 2016
ΕΚΛΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑΣτις προηγούμενες εκλογές (φωτογραφία άνω δεξιά), συνέβησαν δυο πρωτόγνωρα γεγονότα για εκλογική διαδικασία αγροτών:
– Η συμμετοχή στα “Αγροτικά Θέματα” ξεπέρασε τις 4.500
– Στήθηκαν 12 εκλογικά κέντρα (φωτό δεξιά)

Φέτος τα πράγματα θα είναι πιο “απόμακρα”, όμως με την ζωντανή μετάδοση της καταμέτρησης (16/5/2021) προσδοκούμε να δώσουμε ένα μέρος της αμεσότητας που (εκ των συνθηκών) …θα απουσιάζει.

ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ…;
Όπως και στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία έτσι και τώρα, είναι δύο οι “συμβουλές” που θα μπορούσαμε να δώσουμε σε όσους είναι “πελαγωμένοι” με τα πολλά ονόματα:

1. Το πρώτο και βασικό είναι να ψηφίσουμε! Η (υψηλή) συμμετοχή είναι ένα στοιχείο που ασφαλώς θα δώσει δυναμική στο νέο Δ.Σ.
2. Γεμίστε τα ψηφοδέλτια σε σταυρούς. Εξαντλείστε το περιθώριο σταυρών (7 σε ΠΣΑΦ και 6 σε ΠΣΑΘ) ξεκινώντας από τους ανθρώπους που είναι κοντά στην περιοχή σας.
Παρ’ ότι η γεωγραφία δεν έχει παίξει κανένα ρόλο (ευτυχώς) στην πορεία του Συνδέσμου, εν τούτοις είναι καλό να τιμούμε τους ανθρώπους της περιοχής μας που εκτίθενται…

  ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Η αναφορά σε όσα έγιναν αυτή την πενταετία με το υφιστάμενο Δ.Σ., θα ήταν μια προπαγανδιστική νουθεσία σε ανθρώπους που (ήδη) “τους κόβει”.
Άρα, είναι περιττή.


Έχει σημασία όμως, να συνυπολογίσουμε τις προοπτικές που υπάρχουν για τα επόμενα χρόνια, σε τομείς που είναι άμεσα εμπλεκόμενοι με τους αγρότες και το επιχειρείν.
Το επιχειρείν όμως δεν αφορά μόνο τους αγρότες αλλά και τους μικροεπιχειρηματίες, εκ των οποίων ένα σημαντικό κομμάτι είναι μέρος του Συνδέσμου, αφού -αισίως- κοντεύουν τα 400 Μέλη.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ

Λένε πολλοί, ότι ο λόγος που “χαλάνε” πολλοί σύλλογοι/συνεταιρισμοί κλπ, είναι “τα κόμματα”.
Μια άλλη άποψη -μειοψηφική- λέει, ότι οι σύλλογοι “χαλάνε” από τους “ξερόλες“.
Η 2η άποψη, φαίνεται να πιο κοντά στην πραγματικότητα!

Ίσως λοιπόν η επιτυχία αυτού του συλλόγου να έγκειται στην γνώση αυτού που δεν ξέρω και όχι στην απατηλή “ξερολίαση” επηρμένων μικρανθρώπων.

Back to top button