ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ-ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ 4/11/2020

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Παρουσιάζουμε σήμερα το 2o ρεπορτάζ από την τηλεδιάσκεψη της 4/11/2020 με τον Υπ. Ενέργειας.
Περιέχονται δευτερολογίες των εκπροσώπων μας. Για δεοντολογικούς λόγους έχουμε απομονώσει μόνο αυτές:


Το πρώτο ρεπορτάζ του afo.gr για την τηλεδιάσκεψη της 4/11/2020:
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2020.
ΠΣΑΘΕκ μέρους του Συνδέσμου παραβρέθηκαν:

  • Ο Πρόεδρος Κώστας Σπανούλης
  • Ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Δημογιάννης
  • Ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Γιωτάκος

Κατά την εισήγηση του ο Υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη “συνεισφοράς” των παραγωγών στο έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ, ενώ τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι και άλλων φορέων.

     Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Οι εκπρόσωποί μας εξεπλάγησαν αντιλαμβανόμενοι ότι το μοναδικό θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν οι προθέσεις του Υπουργείου για μείωση (μέσω κουρέματος, εισφοράς ή αλλιώς) στα φωτοβολταϊκά. Ανέμεναν μια …ευρύτερη συζήτηση για αιτήματα που υποβλήθηκαν πολλάκις στο Υπουργείο.

     ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ
Το θέμα που προέκυψε σχετικά με τον ΕΛΑΠΕ, είναι προφανές ότι απασχολεί τα χιλιάδες Μέλη του Συνδέσμου. Γι αυτό τον λόγο θα παρουσιάσουμε τις τοποθετήσεις (μόνο) των εκπροσώπων μας, οι οποίες άλλωστε είναι καταγεγραμμένες και σε επίσημα έγγραφα αλλά και στην ιστοσελίδα μας.

    Ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
Ο Πρόεδρος επισήμανε το γεγονός ότι οι αγρότες με διάφορες μεθόδους αποκλείστηκαν από την δυνατότητα υλοποίησης αγροτικών φωτοβολταϊκών ενώ σε ότι αφορά το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού έδειξε με στοιχεία ότι: “οι αγρότες ήδη πλήρωσαν για το έλλειμμα…”
Το σχετικό απόσπασμα:

   Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΟΓΙΑΝΝΗΣ
Ο Αντιπρόεδρος σημείωσε την συνεισφορά των αγροτών στην Εθνική οικονομία και τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε το αγροτικό φ/β στην οικιακή τους οικονομία καθώς και στην μείωση του κόστους παραγωγής.
Το σχετικό απόσπασμα:

   Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΤΑΚΟΣ
Ο Γεν. Γραμματέας εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι αποκλειστικό θέμα της συζήτησης ήταν το “κούρεμα” και όχι ο αποκλεισμός των αγροτών από τα φ/β, σύμφωνα και με τις επιστολές που στάλθηκαν στο Υπουργείο το τελευταίο εξάμηνο.
Το σχετικό απόσπασμα:

ΕΥΡΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

One Comment

Back to top button