ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ: Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ, ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ

ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ

Οι κάποιες δεκάδες αγρότες που έλαβαν ή θα λάβουν όρους σύνδεσης, φαίνεται ότι θα λειτουργήσουν κάτω από την πίεση του χρόνου.
Δηλαδή, θα πρέπει να επισπεύσουν τις διαδικασίες ώστε να προλάβουν του χρόνους σύνδεσης ή ετοιμότητας.
Για παράδειγμα, τα υπό άμεση υλοποίηση αγροτικά φ/β, θα πρέπει μέχρι τις 26/11/2020 να συνδεθούν ή να δηλώσουν ετοιμότητα.
Εφόσον υπάρξει η αναμενόμενη νομοθετική τροποποίηση (θεωρείται βέβαιο), τότε η δήλωση ετοιμότητας (και όχι σύνδεσης) που θα “κουμπώνει” την τιμή, βρίσκει τους αγρότες-παραγωγούς σε οριακό σημείο ως προς την ημερομηνία.
Εάν παρέμενε η ημερομηνία σύνδεσης ως παράγοντας καθορισμού της τιμής, τότε θα ήταν απίθανο να είναι εντός χρονικού ορίου (26/11/2020), εκτός εάν υλοποιήσουν το έργο εξ’ ολοκλήρου με ιδία κεφάλαια.

Φαίνεται, ότι το κυνήγι του χρόνου, θα είναι ένα μόνιμο φαινόμενο, μέχρι -τουλάχιστον- το 2022.
Δηλαδή, οι αγρότες και ιδιώτες επενδυτές που θα υλοποιήσουν φ/β, μόλις λάβουν όρους σύνδεσης θα κυνηγούν την γρήγορη εγκατάσταση, ώστε να αποζημιώνονται με μια συγκεκριμένη τιμή....
Υπάρχουν δύο αλληλένδετοι παράγοντες που καθυστερούν τα διαδικαστικά και (κυρίως) την εκταμίευση του δανείου:
Η υπογραφή σύμβασης με τον ΔΕΔΔΗΕ η οποία είναι προαπαιτούμενο για την δανειοδότηση.

Ένας τρόπος να ξεπεραστεί η χρονική καθυστέρηση, είναι να …βάλει τα απαιτούμενα κεφάλαια ο εργολάβος-κατασκευαστής. Πράγμα που θεωρείται απίθανο ή (εάν συμβεί), τότε το έργο κοστολογείται περισσότερο


   ΤΑ ΠΑΝΕΛ
Θεωρείται δεδομένο ότι κάποιοι ή αρκετοί υποψήφιοι παραγωγοί ανά την Ελλάδα που έλαβαν όρους σύνδεσης, δεν θα προλάβουν την ημερομηνία: 26/11/2020
Εκτός από τους λόγους που αναφέρουμε παραπάνω, υφίσταται και ένας extra λόγος που ήλθε (και) στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες:
Είναι η έλλειψη στα πάνελ.

Μετά όμως από την διαπίστωση, ας περάσουμε στην (φρέσκια) είδηση:
Για τα (πρώτα) 18 εμπλεκόμενα Μέλη δεν υπήρξε καμία έλλειψη, ούτε αναθεώρηση τιμής, σε σχέση με την συμφωνία ΣυνδέσμουKrannich και όσα ίσχυαν προ 4-5 μηνών.
Υπάρχει όμως και μια είδηση για το μέλλον και αφορά τον χρόνο που …δεν θα υπάρχει έλλειψη.
Δεν γνωρίζουμε τον χρόνο που (γενικώς) θα υπάρχει ξανά διαθεσιμότητα στα πάνελ, γνωρίζουμε όμως τον χρόνο που θα υπάρχει διαθεσιμότητα για τα Μέλη.

Μετά από συμφωνία...

PREMIUM AFO
Η πλήρης πρόσβαση στο συγκεκριμένο θέμα, είναι εφικτή από τα premium Μέλη.
Εάν έχετε τους κωδικούς πρόσβασης, εισέλθετε στο premium afo
Για να γίνετε Μέλος του Συνδέσμου πατήστε εδώ.
ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ AFO.GR:

 

Back to top button