ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ – Η ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Η Υψηλή Τάση του Σαββάτου 23/5/2020
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ;

Είναι ο Νότης Σφακιανάκης προφήτης;
Τι γνώριζε ο Βασίλης Λεβέντης όταν προέβλεπε το οικονομικό κραχ της Ελλάδας;

Είναι ερωτήματα που σαφώς θα τα απαντήσει η επιστημονική κοινότητα, αφού πρώτα βγάλει το εμβόλιο.
Κάθε δουλειά, στην ώρα της ….!

ΜΑΓΟΙ, ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΦΕΝΤΖΟΥΔΕΣ
Αλήθεια, οι αστρολόγοι (σε όλη τη υφήλιο) που προέβλεπαν τον Γενάρη για το κάθε ζώδιο μια “καλή χρονιά…” ή μια “…δύσκολη χρονιά” ή (έστω) μια “…κακή χρονιά”, αλλά δεν τους πέρασε από τα ..άστρα ότι θα …μαντρωθούμε στα σπίτια μας και θα κυκλοφορούμε με μάσκες, υπάρχουν ακόμα…;
Υπάρχουν και θα υπάρχουν, όσο θα υπάρχει αγοραστικό κοινό. Διότι κι ο κοινωνικά απαίδευτος χρειάζεται τη διέξοδο στα αδιέξοδά του.

Μα, αφού το είπε καθαρά ο Νότης: “Θα έρθει ένα μήνυμα και θα κλειστούμε στα σπίτια μας….”. Ακριβώς ότι έγινε δηλαδή!
Βέβαια, το δύσκολο για κάποιους συνανθρώπους μας δεν ήταν όταν ήρθε το μήνυμα, αλλά …όταν έπρεπε να σταλεί το μήνυμα:

Στον κόσμο (σε όλους μας), στο βάθος του χρόνου μένει μια περιστασιακή εικόνα ή φράση και η μνήμη μας “διαγράφει” όλα τα υπόλοιπα, πέριξ αυτής.

Για παράδειγμα, είναι σαν γράφουμε καθημερινά μπούρδες στο site και -μεταξύ αυτών- να πούμε ότι «…το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα ανακοινωθεί σε ημερομηνία που θα είναι σε μονό αριθμό»
Εάν επαληθευτεί (πιθανότητες 56%) θα μπορούμε να το αναδείξουμε ως …αποτέλεσμα της …”ιδιαίτερης πληροφόρησης” που έχουμε και …αυτό θα μείνει στον αναγνώστη.
Εάν δεν επαληθευτεί, ποιος θα θυμάται τι είχαμε πει…;

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΙ

Έτσι λοιπόν μια -όχι αμελητέα- μάζα κοινωνικά απαίδευτων συνανθρώπων μας, βρίσκουν σε “αποσπασματικές προφητείες” έρεισμα και δυνατότητα για να “εξάγουν σπουδαιότητα“, αλλά επί της ουσίας …απλώς εκτίθενται.
Το χειρότερο βέβαια είναι γίνονται δωρεάν “ταχυδρόμοι των προφητειών“, άρα με την διακίνηση, αναγάγουν σε σπουδαίους τους παραγωγούς των “προφητειών”.
Οι οποίοι -βέβαια- είναι σπουδαίοι, ακριβώς επειδή ο αριθμός των παραληπτών είναι μεγάλος.
Διότι, είναι άλλο να πεις μια “χαζομάρα” σε ένα καφενείο που θα την ακούσουν 10 και θα την ενστερνιστεί ο ένας και άλλο να την πεις σε  1 εκ. ακροατές, όπου θα την ενστερνιστούν οι 5.000
Οι 5.000 δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Υπό προϋποθέσεις … μέχρι Κυβέρνηση βγάζουν.

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ - ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ

Για την πλειοψηφία των Μ.Μ.Ε. οι “προφητείες” ή γενικά τα βαρύγδουπα θέματα, έλκουν τον πολίτη. Γενικά έλκουν και όχι μόνο αυτούς που αποκαλούμε πιο πάνω ως “ταχυδρόμους των προφητειών”. Όλους μας έλκουν…

Βέβαια υπάρχει ένα όριο. Είναι δηλαδή άλλο, ως εφημερίδα να είσαι υπερβολική, και άλλο να είσαι …ο “Στέφανος Χίος“.
Να, για παράδειγμα τώρα που η πανδημία περιόρισε την δραστηριότητα των πολυπληθών συντακτών του site, για να μην κάθονται όλη μέρα, τους δώσαμε δουλειά:
Τους δώσαμε εντολή να ψάξουν σε αρχεία εφημερίδων (σε πρώτη φάση) ώστε να ανακαλύψουμε εάν υπάρχει έντυπο που διεκδικεί (ή διεκδικούσε) τον τίτλο ενός “σοβαρού εντύπου” αλλά στην ουσία ήταν ο “Στέφανος Χίος” της ενημέρωσης!
Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Όχι μόνο επειδή βρήκαμε ένα τέτοιο έντυπο, αλλά είναι και από το χώρο της “αγροτικής ειδησεογραφίας“.

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Το γεγονός μας έδωσε την ιδέα να καθιερώσουμε ένα “ετήσιο βραβείο Στέφανου Χίου” ώστε να βραβευθεί το …δημοσιογραφικό έργο αντίστοιχων εντύπων.
Άρα, όσες κατάρες και εάν έχει φάει η πανδημία, σε μας τουλάχιστον είχε μερικές εποικοδομητικές ιδέες

ΑΓΩΝΙΑ...

Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των πιστών αναγνωστών για την ανακοίνωση του νικητή, του βραβείου “Στέφανος Χίος“, ωστόσο θα πρέπει να λειτουργήσουμε με πλήρη εχεμύθεια και να …σεβαστούμε την διεκδικούμενη ακροαματικότητα από τα Μέσα της Κυριακής.
Υπομονήηηη…
ΒΡΑΒΕΙΟ

Back to top button