ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΟ Ν. 4685

Τα σημεία αγροτικού ενδιαφέροντος του Νόμου 4685 – Τι περιλαμβάνει
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Το πολυνομοσχέδιο, μεταξύ άλλων προβλέπει:
Ριζική απλοποίηση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων.
Μεγάλη μείωση του χρόνου για την αδειοδότηση ΑΠΕ.
Αντιμετώπιση των προβλημάτων των δασικών χαρτών και των οικιστικών πυκνώσεων.

Φυσικά συμπεριλαμβάνει και τον εξορθολογισμό των τιμών σε αγροτικά φωτοβολταϊκά, θέμα για το οποίο αναφερθήκαμε σε πολλά άρθρα του Απριλίου καθώς και την δυνατότητα ομαδικής συμμετοχής σε κόστος αναβάθμισης δικτύου ΔΕΔΔΗΕ.
ΤΙΜΕΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ

ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

Στο μέτωπο των δασικών χαρτών, πλέον με τον Νόμο 4685 αποσαφηνίζεται ότι εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής οι εκτάσεις που έχουν χάσει τον δασικό τους χαρακτήρα πριν από τις 11/6/1975. Αυτό το κομμάτι αφορά κυρίως διοικητικές πράξεις που εκδόθηκαν στο πλαίσιο της αγροτικής νομοθεσίας, όπως:
✱ Αποφάσεις Επιτροπών Απαλλοτριώσεων για το σύνολο των εκτάσεων που αφορούν κληροτεμάχια, εξαιρεθείσες υπέρ ιδιοκτητών εκτάσεις, ιδιοκτησίες, διαθέσιμες και κοινόχρηστες εκτάσεις.
✱ Διανομές και αναδασμούς για το σύνολο των εκτάσεων που αναφέρονται στα σχετικά κτηματολογικά διαγράμματα.
✱ Άδειες υπουργού ή νομάρχη για κάθε περίπτωση μεταβίβασης αγροτικών ακινήτων.

Το νομοσχέδιο βάζει τέρμα στις διαφορετικές και αντιφατικές μεταξύ τους ερμηνείες ορισμένων υπηρεσιών του Δημοσίου ως προς τον χαρακτήρα διάφορων εκτάσεων.
Αποσαφηνίζει, δηλαδή, ότι δεν θεωρούνται δασικές εκτάσεις, γαίες τις οποίες το ίδιο το κράτος επισήμως έχει θεωρήσει μη δασικές.

Τερματίζονται έτσι οι αλληλοσυγκρουόμενες τοποθετήσεις της δημόσιας διοίκησης, αλλά και επιταχύνεται η εκπόνηση των δασικών χαρτών, χωρίς εμπόδια που είχαν τεθεί από ίδιο το Δημόσιο, αλλά και χωρίς ταλαιπωρία για τους πολίτες. Με το νομοσχέδιο αυτό αναμορφώνονται όλοι οι δασικοί χάρτες (κυρωμένοι, όσοι έχουν αναρτηθεί κ.λπ.), ώστε να λάβουν υπόψιν τους αυτές τις διοικητικές πράξεις, και αναστέλλεται αναδρομικά η ισχύς τους.

ΤΟ Φ.Ε.Κ.

Πάρτε ολόκληρο το ΦΕΚ πατώντας εδώ.
Το απόσπασμα που αφορά τα αγροτικά φωτοβολταϊκά είναι το εξής:
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ
Back to top button