ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΛΑΤΟΣ
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΙΟΛΟΓΟΣ
ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ
ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

    ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΙΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΡΩΤΑ: ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΕΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΒΑΛΟΥΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ; – Μέρος 2

    Το 2o μέρος του …αφιερώματος στις ανέξοδες διαπιστώσεις του κ. Κολλάτου
    ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΛΛΑΤΟΣ

    ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΩΝ

    Μετά λοιπόν τις βαρυσήμαντες διαπιστώσεις του Γιάννη Κολλάτου το 2010 για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά, είπε να επανέλθει 10 χρόνια αγρότερα (σήμερα) και να ξαναματαδιαφωτίσει τους αγρότες, πάνω στο αντικείμενο.
    Παρέβλεψε όμως μια ειδοποιό διαφορά, μεταξύ του 2010 και του 2020:
    Το 2010 είμασταν σε π.A. εποχή, ενώ τώρα είμαστε σε μ.A. εποχή.
    Δηλαδή, σε πρό Afo εποχή και …μετά Afo εποχή.

    Όμως, είναι το σύνδρομο των μετριοτήτων, να μην αξιολογούν τους καιρούς και τις εποχές, αλλά να βαδίζουν στον σταθερό βηματισμό που (μέχρι σήμερα) τους ανέδειξε σε ….παράγοντες.
    Άρα, δεν μας παραξενεύει το στραβοπάτημα του Γιάννη, το οποίο (μεταξύ μας τώρα) το αναμέναμε πως και πως, ώστε να αναδείξουμε έναν ακόμα ρόλο, μεταξύ (και) άλλων μετριοτήτων, που απέκτησαν ρόλο παράγοντα στην δύσμοιρη κοινωνία μας.
    Πάμε στην ουσία. Αυτά γράφει “σήμερα” ο Γιάννης Κολλάτος για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά:
    afo.gr

    ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ Η ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥ

    Το 80% του άρθρου είναι αναπαραγωγή διαπιστώσεων του κ. Τσαντήλα. Δεν θα ασχοληθούμε με αυτές. Σήμερα.
    Θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με τις αράδες του κ. Κολλάτου, ο οποίος αντί να ζητήσει συγνώμη από τους εκατοντάδες αγρότες που παρέσυρε με τις ανέξοδες διαπιστώσεις του το έτος 2010, επιμένει στα …λαμπογυάλια!
    Βέβαια, σήμερα διαπιστώνουμε (κι εμείς έχουμε δικαίωμα στη …διαπίστωση) ότι είναι πιο εγκρατής, σε σχέση με την αρλουμπολογία του 2010. Δηλαδή, δεν μας λέει ότι “η απόσβεση θα γίνει στα 15 χρόνια….”.
    Μάλλον στα τελευταία 10 χρόνια έκανε πρόσθετα φροντιστήρια στην αριθμητική.
    ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ

    ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ

    Όταν σε ένα κείμενο γίνεται επίκληση του Θανάση Νασίκα και αυτές οι απόψεις είναι αντίθετες με του Συνδέσμου, αυτό σημαίνει ότι …πάμε καλά!
    Όλη η Λάρισα γνωρίζει τον κ. Νασίκα ο οποίος υπήρξε (και) αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας.
    Όοοολη η Λάρισα γνωρίζει άπταιστα τον κ. Νασίκα. Τελεία.

    ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ;

    Λέει λοιπόν ο Διαπιστωσιολόγος:
    – ” Θα γεμίσει λοιπόν ο πιο γόνιμος κάμπος της χώρας με σκελετούς από λαμαρίνες και γυαλί και οι αγρότες μας αντί να καλλιεργούν τρόφιμα θα «σπέρνουν λαμπογυάλια», όπως αναφέραμε και σε παλιότερο σημείωμά μας.”
    Σχόλιο: Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα (ανακυκλώσιμα) υλικά ενός φ/β μετά από 25 χρόνια. Μιλάμε, ότι ο άνθρωπος βλέπει μπροστά, όχι αστεία. Έχει έννοια για το περιβάλλον. Είναι …σοβαρό το θέμα.
    Ας ενημερώσει κάποιος τον κ. Διαπιστωσιολόγο ότι:
    α) Είναι συμβατική υποχρέωση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας (περιβαλλοντολογικοί όροι) να φροντίσουν για την απόσυρση των πεπαλαιωμένων υλικών
    β) Δηλαδή, τι μας λέει ο Διαπιστωσιολόγος; Ότι πρέπει να απαγορευτούν τα αυτοκίνητα, επειδή κάποιοι (όπως και δυστυχώς συμβαίνει) “τα παρατάνε” στο δρόμο όταν παλιώσουν ;
    γ) Τα φωτοβολταϊκά (τα …παλιοσίδερα τους) θα υπάρχουν και μετά από 25 χρόνια. Τα πάνελ όχι, αλλά τα σίδερα θα υπάρχουν και …θα εξακολουθούν να είναι χρήσιμα!

    – “Και η γη μας πρέπει πρώτα να μπορεί να παράγει τρόφιμα για να μας θρέψει, αυτό επισημαίνουν όλοι οι παγκόσμιοι οργανισμοί…”
    Σχόλιο: Εάν ο κ. Κολλάτος ενδιαφέρετε για την θρέψη του, να του χαρίσουμε 4050 στρέμματα, ώστε να …προσφέρει στην ανθρωπότητα. Δώρο κι ένα τρακτέρ, μαζί με σιντί της Νατάσσας Θεοδωρίδου!
    Όμως, κάνει (ξανά) λάθος: Το πρωτεύων δεν είναι να παράγει η γη τρόφιμα. Το πρωτεύων είναι, να μην είναι είλωτας ο αγρότης. Αυτό είναι το πρωτεύων.
    Όταν λοιπόν ο αγρότης έχει όλα τα χαρακτηριστικά του είλωτα, είναι δικαίωμά του να μην παράξει, “ακολουθώντας” τη ρήση του …ποιητή:

    Ο αγρότης όμως, δεν θα πεινάσει: Έχει τις κοτούλες του, το γαλατάκι του, τις ντοματούλες του. Όοοολα τα καλά του Θεού. Δηλαδή, εμείς θα επιβιώσουμε!
    Θα σφάξουμε ένα μοσχάρι του Βουνάση απ’ τη Σπάρτη, θα αρμέξουμε τα πρόβατα του Παππά απ΄ τη Θεσπρωτία, θα πάρουμε πορτοκαλάκια και πεπόνια απ’ τον Σχινά στην Αργολίδα, θα προμηθευτούμε σταφίδα (για το ουίσκι) από τον Γκόλια και τον Δημόπουλο απ’ την Πελοπόννησο, θα μας δώσει κι ο Σπανούλης λίγα αμύγδαλα διότι η σταφίδα “ξελιγώνει”, ο Σουλιώτης θα φροντίσει για τις ντομάτες και πάει λέγοντας…
    Εάν ο κ. Κολλάτος (θα) έχει πρόβλημα διατροφής μετά από 10-20 χρόνια, είναι δικό του πρόβλημα. Ας το λύσει μόνος του! Εμείς, το λύσαμε!
    Δε θα λύσει όμως το δικό του πρόβλημα, με την (βολική) ειλωτοποίηση των αγροτών. Τουλάχιστον, όχι με τους “δικούς μας” αγρότες.
    Του χαρίζουμε όλους τους υπόλοιπους…!

    ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΟΛΛΑΤΟΥ

    Γιατί όμως τόσο μεγάλο το μένος του κ. Κολλάτου για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά;
    Όπως διαπιστώνουμε από τα κείμενα (έχουμε κι εμείς δικαίωμα στις …διαπιστώσεις!), ο  Διαπιστωσιολόγος δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα με τα φωτοβολταϊκά. Φαίνεται να έχει πρόβλημα με τα “αγροτικά φωτοβολταϊκά“!
    Γιατί άραγε έχει πρόβλημα με τα αγροτικά φ/β και όχι (γενικώς) με τα φ/β;

        Χάιντε θα σας το πω κι αυτό, αλλά δε θέλω να το μαρτυρήσετε πουθενά:
    1. Δε θέλει με τίποτα να μειωθεί η βαμβακοκαλλιέργεια στη Θεσσαλία. Θέλει να υπάρχει μεγάλη ποσότητα βαμβακιού. Προφανώς για να “τα κονομήσουν” οι βαμβακοκαλλιεργητές. Μην πάει το μυαλό σας πουθενά αλλού!
    2. Έχει χάσει παντελώς το θέμα των Α.Π.Ε. Άρα, ως “δημοσιογράφος-παράγοντας” (!) είναι “εκτός επικοινωνιακού παιγνιδιού”. Άρα, αφού “δεν μιλάει αυτός για Α.Π.Ε.“, σημαίνει ότι οι Α.Π.Ε. είναι κακές!!!
    3. Με βάση το 2, δεν κάνουν “κύκλο εργασιών” επί του αντικειμένου (διαφήμιση κλπ), τα Μέσα από τα οποία αμοίβεται. Άρα, οι ΑΠΕ είναι …κακές!!!
    Αυτός είναι ο “καϋμός” του Κολλάτου, αλλά τι να βγει να πει;
    Το πιο βολικό είναι να πει για την …γη υψηλής παραγωγικότητας. Είναι πιασάρικο επιχείρημα και με τη μπάλα …εκτός γηπεδου, χωρίς αυτό να γίνεται εμφανές στον (κατά βάση αδαή επί του αντικειμένου) πολίτη.

    ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ

    Όμως, ας μιλήσουμε και για την Γη Υψηλής Παραγωγικότητας για την οποία τόση έννοια έχει ο Διαπιστωσιολόγος:
    1. Το Νοέμβριο του 2019 -και ενώ επιχειρηματίες απαιτούσαν την πλήρη απελευθέρωση της γης για φ/β- η επίσημη τοποθέτηση του Συνδέσμου στη Βουλή μέσω του Κώστα Σπανούλη, ήταν να διατηρηθεί ή και να μειωθεί η απελευθέρωση, σε σχέση με το Σχέδιο Νόμου.
    Δεν θα του βάλουμε κανένα σχετικό video. Να ψάξει να βρει την σχετική τοποθέτηση μόνος του. Ας κάνει και καμιά …δουλειά, πέρα από ανέξοδες διαπιστώσεις!

    2. Έγραφε το afo.gr τον Νοέμβριο του 2019:
    ΓΗ ΥΨΗΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
    Που ήταν τότε ο κ. Κολλάτος ώστε να ενισχύσει την προσπάθεια του Συνδέσμου για τον περιορισμό απελευθέρωσης της χρήσης Γ.Υ.Π.;
    Που ήταν…;
    Είχε σοβαρή ενασχόληση, κάνοντας διαπιστώσεις επί παντός του επιστητού;

    ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΙ;

    Και πως τα φέρνει η ρουφιάνα η τύχη ε;
    Μόλις προχτές παρουσιάσαμε σε video, τους τρεις τυχερούς της κλήρωσης της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.
    Με ονόματα, διευθύνσεις και την …φωνούλα τους, διαπιστώνουμε (διαπιστώνουμε κι εμείς …καμιά φορά!) ότι και οι τρεις είναι δυναμικοί καλλιεργητές, καταρρίπτοντας τον μύθο που εντέχνως θέλει να κατασκευάσει ο Κολλάτος περί “τεμπέληδων φωτοβολταϊκών“.

    Η διαφορά αυτών των αγροτών, είναι πως δεν είναι όμηροι του αγοραστή ή του εμπόρου. Δηλαδή, εάν κάποια χρονιά αποφασίσουν να “λιαστούν” αντί να καλλιεργήσουν, δεν θα πεθάνουν. Θα ζήσουν, διότι δεν είναι όμηροι της παραγωγής τους.

    Δεν πιστεύω “Γιαννάκη“, να θέλεις τους αγρότες ομήρους των εμπόρων και των …εκοκκιστών;
    Δεν πιστεύω να σε βολεύει η ομηρία των αγροτών, στα χέρια εμπόρων, μεσιτών και …εκκοκιστών;
    Δεν είσαι τέτοιος χαρακτήρας εσύ…!

    ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΚΑΙ (ΔΕΝ) ΑΠΑΝΤΗΣΕ

    Προχθές στην εβδομαδιαία του εκπομπή ο Γιάννης Κολλάτος, σχολίασε και (δεν) απάντησε στις αιτιάσεις, προβληματισμούς, μομφές και …διαπιστώσεις που εκτοξεύτηκαν από το afo.gr στο 1o μέρος του βαθυστόχαστου πονήματος που ξεκίνησε στις 9/2/2020:

    Το πρώτο συναίσθημα-ερώτημα που μας γεννήθηκε βλέποντας το απόσπασμα, είναι το εξής:
    Τι πήγε λάθος ρε γαμώτο σε αυτόν τον τόπο και οι μετριότητες επιβλήθηκαν ως …παράγοντες της ζωής μας;
    Τι πήγε στραβά…;

    Υπάρχει απάντηση, αλλά άμα σας την πω, θα σας στεναχωρήσω. Κι άμα σας στεναχωρήσω θα μου φύγετε. Κι άμα μου φύγετε, σε ποιον θα γράφω εγώ τα βαθυστόχαστα πονήματα…;

    ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΛΑΤΟΣ

    Back to top button