ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΛΑΤΟΣ
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΙΟΛΟΓΟΣ
ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ
ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

    ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΙΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ Φ/Β – Μέρος 1o

    Όταν οι (ανέξοδες) διαπιστώσεις του 2010 “επιβεβαιώνονται μέχρι κεραίας”, τότε ο διαπιστωσιολόγος δικαιούται να μνημονεύεται!
    ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΙΟΛΟΓΟΣ

    ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΤ' ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

    Είναι ρε παιδί μου κάποιοι άνθρωποι που τους βλέπεις στο “γυαλί”, τους διαβάζεις “στο χαρτί” ή στο διαδύκτιο και αυτοαποκαλούνται “δημοσιογράφοι“. Μέσα από αυτόν τον τίτλο, αποκτά (;) βαρύτητα η (ανέξοδη) διαπίστωση, όχι λόγω της τεκμηρίωσής της (η οποία σπανίως υπάρχει) ή της ακολουθούμενης πρότασης (ανύπαρκτη σχεδόν πάντα), αλλά αποκτά υπόσταση λόγω του “μπίρι-μπίρι”.
    Τι είναι το “μπίρι-μπίρι”;
    Είναι η συχνή (καθημερινή) αναφορά σε ένα θεωρητικό γεγονός ή μια (προσωπική) διαπίστωση, συνήθως χωρίς τεκμηρίωση. Και ως γνωστόν, οι διαπιστώσεις είναι τζάμπα.
    Όταν λοιπόν ο πολίτης ακούει (διαβάζει) καθημερινά μια (προσωπική) διαπίστωση, τότε τη θεωρεί ως δεδομένο γεγονός.
    Μπίρι-μπίρι, μπίρι-μπίρι… τι να κάνει κι ο πολίτης; Υπακούει στις …διαπιστώσεις, τις οποίες (πλέον) θεωρεί ως …γεγονός αδιαπραγμάτευτο και τεκμηριωμένο. Και -ως γνωστόν- ο πολίτης για να προκόψει, πρέπει να είναι …υπάκουος!
    Οι διαπιστώσεις λοιπόν είναι τζάμπα.
    Το δύσκολο είναι ο αγώνας κάτω απ’ τη βροχή, ο “πόλεμος” απέναντι απ’ τα ΜΑΤ, η στρατηγική απέναντι (ή δίπλα) στις Κυβερνήσεις.
    Αυτά είναι τα δύσκολα. Αλλά, τα δύσκολα δεν είναι για τους διαπιστωσιολόγους, οι οποίοι με το λάπτοπ δίπλα απ΄τη “σομπούλα” τους, έχουν άποψη και κάνουν (τζάμπα) διαπιστώσεις, επί παντός του επιστητού…!

    Το “μπίρι-μπίρι” για παράδειγμα, είναι να σου “λέει” κάποιος επί μια εικοσαετία το α! τρίμηνο εκάστου έτους, ότι “…υπάρχουν ενδείξεις για ανεβασμένες τιμές φέτος στο βαμβάκι…” και κάθε τελευταίο τρίμηνο εκάστου έτους να σου λέει: “…στους αγρότες υπάρχει δικαιολογημένη απογοήτευση για τις φετινές τιμές στο βαμβάκι…”.
    Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου κάθε χρόνο. Οι σελίδες (και το “γυαλί“) γεμίζουν με ατέρμονες (τζάμπα) διαπιστώσεις και ο Εκοκκιστής (εντελώς τυχαία) ανοίγει σαμπάνιες…!
    Κι εσύ τι κάνειςΠαντελή” μου; Αγοράζεις διαπιστώσεις…;

    Ο ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΙΟΛΟΓΟΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 2010

    Ο Γιάννης Κολλάτος είναι δημοσιογράφος του τηλεοπτικού καναλιού “ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV” και ειδήμων στις ανέξοδες διαπιστώσεις (!) επί παντός αγροτικού θέματος. Τα …διαπιστώνει όλα. Δεν αφήνει τίποτα….!

    Ας δούμε τιδιαπίστωνε το έτος 2010, όταν τα φωτοβολταϊκά έμπαιναν στη ζωή των αγροτών:
    ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ
    Από το παραπάνω κείμενο του 2010 που αποδομήθηκε ολοσχερώς από τις εξελίξεις (ούτε μια αράδα δεν επιβεβαιώθηκε), ας πιάσουμε μερικές σειρές οι οποίες -πραγματικά- προκαλούν τον γέλωτα:
    – “…σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς η απόσβεση απαιτεί περί τα δεκαπέντε χρόνια.”
    Σχόλιο: Άρα, όποιοι βάλατε αγροτικά φ/β, να ξέρετε ότι θα κάνετε απόσβεση το έτος …2028. Το έγραψε ο διαπιστωσιολόγος, άρα …σχίστε το excel σας!
    – “Σε ό,τι αφορά τους καπνοπαραγωγούς η επένδυση είναι όντως επιδοτούμενη στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της ΚΟΑ καπνού…”
    Σχόλιο: Ουδέποτε μα ουδέποτε υπήρξε προοπτική επιδότησης φ/β για τους …καπνοπαραγωγούς. Που τα βρίσκουν Θεέ μου και τα αραδιάζουν αυτά τα στοιχεία; Τι διαβάζει ο κοσμάκης…;
    “…ελλοχεύει ο κίνδυνος σε μια περίοδο όπου παρατηρείται και πάλι άνοδος των τιμών των αγροτικών προϊόντων (πλην των σιτηρών) και το ζητούμενο είναι να αρχίσουμε εκ νέου να παράγουμε, ιδίως τρόφιμα, να έχουμε απαξίωση της παραγωγής…”.
    Σχόλιο: Είναι, αυτό που λέγαμε στην αρχή: Κάθε αρχή καλλιεργητικής περιόδου διαπιστώνουμε …”επικείμενη άνοδο στις τιμές των αγροτικών προϊόντων” και κάθε τέλος καλλιεργητικής περιόδου διαπιστώνουμε ….”απογοήτευση στους αγρότες από τις τιμές πώλησης των προϊόντων“.
    Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Να γεμίζει το …τετράδιο των διαπιστώσεων!
    Κι εσύ τι κάνεις “Παντελή” μου; Διαβάζεις ακόμα διαπιστώσεις…;
    – “…αν εγκριθούν όλες οι επενδυτικές προτάσεις των 300.000 κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, η χώρα θα καλύψει αρκετές φορές τις δεσμεύσεις της, ως το 2020…”
    Σχόλιο: Που τις βρήκε τις ….300.000 επενδυτικές προτάσεις των αγροτών; Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι το 2010 υποβλήθηκαν μόλις 8.000 αιτήσεις αγροτών, εκ των οποίων οι 5.500 δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Κάποιοι από αυτούς τους αγρότες που δεν υλοποίησαν, είναι επειδή ενστερνίστηκαν τις …βαρυσήμαντες διαπιστώσεις του.
    Ε! ας του πουν τώρα ένα “ευχαριστώ“, που τους …έσωσε από την καταστροφή!

    10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

    Αυτά έγιναν το έτος 2010.
    Δέκα χρόνια μετά (σήμερα) ο Γιάννης Κολλάτος επανέρχεται για να ….ξανασώσει τους αγρότες από την …καταστροφή. Την ώρα μάλιστα που αναμένεται …ραγδαία άνοδος τιμών (!) στα αγροτικά προϊόντα για τη νέα σεζόν. Την ώρα που …αναμένεται το βαμπάκι να πιάσει τα 3€ το κιλό!
    Όλα αυτά όμως θα τα δούμε στο …επόμενο επεισόδιο, το οποίο -εάν προκύψει- μπορεί να πάρει έκταση μεγαλύτερη από τις “Άγριες Μέλισσες“, τόσο που στο τέλος να μην ασχολείται κανένας με την εγκυμοσύνη της …Δρόσως, αλλά με τον διαπιστωσιολόγο σωτήρα των αγροτών!
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΛΑΤΟΣ
    ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΙΟΛΟΓΟΣ
    ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ
    ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ
      Back to top button